Eating News , Εστιατόρια

Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Λευκωσίας παρουσίασε το χειμερινό του μενού

Κι εμείς ήμασταν εκεί για να δοκιμάσουμε τα καινούργια (και ιδιαίτερα εύγευστα) πιάτα του

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2023

Το dot. έκλεισε δέκα χρόνια λειτουργίας και το γιόρτασε ανανεώνοντας τον χώρο και το μενού του.

Η αλήθεια είναι πως για το dot. δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού εδώ και χρόνια είναι ένα από τα πιο established μαγαζιά της πρωτεύουσας, με τη δημοφιλία του να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Γεγονός καθόλου τυχαίο εάν λάβεις υπόψη το ανήσυχο πνεύμα του αεικίνητου ιδιοκτήτη Πόλυ Πολυβίου, ο οποίος συνεχώς ψάχνει και ψάχνεται.

Dot5.jpg

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας του μαγαζιού της οδού Αθηνάς (σ.σ. τον Οκτώβριο του 2013 μας συστήθηκε πρώτη φορά) είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο χειμερινό μενού του εστιατορίου, στον επίσης ανανεωμένο του χώρο, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα προσεγμένης αισθητικής με χαρακτήρα και άποψη.

IMG_4259.jpg

Για το τραπέζι μας ο σεφ, μαζί με τον ιδιοκτήτη του dot., επέλεξαν να μας προσφέρουν μία αντιπροσωπευτική ποικιλία των πιάτων του νέου μενού, ταξιδεύοντάς μας στη Μεσόγειο. Μέσα από μία σύγχρονη αντίληψη που συνδυάζει τα παραδοσιακά και πιο μοντέρνα στοιχεία στις γεύσεις του, το νέο μενού αποτελεί μία ωδή στην urban γαστρονομία με ethnic αποχρώσεις, vegan και healthy επιλογές αλλά και πιάτα κρεατικών που αποτελούν δίχως άλλο ευλογία για τον ουρανίσκο.

DotFagri2.jpg

Στα ορεκτικά φιγουράρει μια μεγάλη ποικιλία με πιάτα to share όπως οι προσωπικά αγαπημένοι κεφτέδες με σπανάκι, αρωματικά βότανα και σάλτσα φέτας ή το καλαμάρι saute με κρέμα σελινόριζας, ντοματίνια κονφί και σπαράγγια. Εξίσου ερωτεύσιμη και η φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι, τηγανητή κάππαρη, ντοματίνια και σχοινόπρασο, ενώ από τα κυρίως δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το σιγοψημένο κότσι (που έλιωνε στο στόμα), το τηγανητό φαγκρί με chips γλυκοπατάτας και τζελ λεμονιού και την άψογα ψημένη τραγανή πάπια με teriyaki sauce. Τα πιάτα μας τα συνοδεύσαμε με κρασιά από την ενημερωμένη λίστα κρασιών που διαθέτει το μαγαζί, με εξαιρετικές επιλογές από τους αμπελώνες του κόσμου.

IMG_4277.jpg

Ιδιαίτερη μνεία στα επιδόρπια που έκλεισαν τη βραδιά με τον καλύτερο τρόπο, τα οποία σχεδόν κατάφεραν να επισκιάσουν όλα τα προηγούμενα πιάτα, με το τιραμισού και τη σοκολατίνα με σάλτσα καραμέλας (όλα φτιαγμένα από τον σεφ του εστιατορίου) να προκαλούν εκρήξεις ενθουσιασμού.

IMG_4293.jpg

Λίγο πριν πούμε την τελευταία καληνύχτα, έπιασα τον εαυτό μου να χάνεται στις μουσικές της Nina Simone και της Edith Piaf, ταξιδεύοντάς με, έστω και νοερά, στο φθινοπωρινό Παρίσι και στη μελαγχολική Κοπεγχάγη, μέρη από τα οποία ο ιδιοκτήτης του dot. αντλεί την έμπνευσή του.

DotTiramisu.jpg

Και παρότι είναι σχεδόν επιβεβλημένο να βρεθείς στο dot. τις επόμενες ημέρες για να δοκιμάσεις το νέο μενού, αξίζει να θυμίσουμε πως το εστιατόριο αποτελεί το απόλυτο the-place-to-be τα πρωινά του σαββατοκύριακου για brunch, brunch cocktails smoothies και φυσικούς χυμούς.

(22101228) Αθήνας 6A, Λευκωσία.

Dot1.jpg

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close