Δημοσιεύτηκε στις 08 Νοεμβρίου 2023
Μιλώντας για το «Impasto», τον καινούργιο minimal χώρο στη λεωφόρο Αρμενίας 9 στη Λευκωσία, δεν μπορείς παρά να αναφερθείς πρώτα στον δημιουργό του. Τον Ιταλό pizzaiolo Maurizio Cellai, ο οποίος δραστηριοποιείτο στον χώρο της εστίασης στη Φλωρεντία τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ πρόσφατα έφτασε στην Κύπρο όπου έφτιαξε έναν όμορφο χώρο, με 2-3 τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο, με μοναδικό σκοπό να δημιουργεί αποκλειστικά και μόνο παραδοσιακές συνταγές του τόπου του, δίνοντας μάλιστα όλη την έμφαση στη ζύμη! Ένας καλλιτέχνης αφωσιωμένος στην τελειότητα!

Εξ ου λοιπόν και η ταυτότητα του «Impasto», όσον αφορά αυτό που προσφέρει, είναι πολύ συγκεκριμένη: έμφαση στη ζύμη, αφού ουσιαστικά αυτό σημαίνει και το όνομά του, με την οποία φτιάχνει αποκλειστικά και μόνο schiacciata, ένα τοσκανέζικο ψωμί που μοιάζει με φοκάτσια.
Η schiacciata λοιπόν φτιάχνεται με αλεύρι υψηλής ποιότητας, ενώ για φτιαχτεί χρειάζεται εξειδίκευση και τέχνη, μία τέχνη που ο Maurizio κατέχει πολύ καλά! Στο πλευρό του σε αυτήν του την προσπάθεια βρίσκεται και η Χρίστη Παπαδήμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα σχεδόν τα υλικά, τα προμηθεύονται από την Ιταλία, όπως και το ότι κατά καιρούς κάποιες από τις συνταγές θα αλλάζουν, αναλόγως εποχής!
Στο «Impasto», λοιπόν, θα απολαύσεις schiacciata είτε σε μορφή σάντουιτς (9 είδη Schiacciata), όπου προστίθενται διάφορα υλικά και πωλούνται με το κομμάτι είτε σε μορφή πίτσας (3 είδη) όπου τα υλικά προστίθενται πάνω στη ζύμη.
Υπάρχει ακόμα η επιλογή για sharing boxes, με 16, 32 ή 44 κομμάτια. Στα sharing boxes μπορούν να μπουν και περισσότερα κομμάτια, όταν πρόκειται για parties, events και live cooking, αρκεί να γίνει προπαραγγελία.

Στο Impasto θα πας, για να πάρεις take away ή να καθίσεις σε ένα από τα λιγοστά τραπεζάκια του να απολαύσεις το schiacciata, ενώ σύντομα θα μπορείς να το παραγγείλεις και για το σπίτι, μέσω delivery.
(22316425) Αρμενίας 9, Λευκωσία. Δ-Παρ 8.00-16.00 & Σ 9.00-14.30.
Σχετικά
Η ομάδα του επιτυχημένου Sentio στήνει νέο μαγαζί στη Λευκωσία
Αποκλειστικό sneak peek από τη νέα άφιξη της πρωτεύουσας
Το καλοκαίρι αποκτά ιταλική γεύση
Το Ristorante Locatelli στο AMARA παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό μενού, μια γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τη La Dolce Vita και τη μαγεία της Μεσογείου
Τάκος, φαχίτας, εντσιλάδας, μπουρίτος κ.ά. στο μεξικάνικο που κάνουμε στάση κάθε καλοκαίρι
Κάποιοι μετράνε τα καλοκαίρια σε μέρες... στον Πρωταρά τα μετράνε σε tacos, burritos και παγωμένες μαργαρίτες
12 γουστόζικα στέκια "κρυμμένα" στα δρομάκια της παλιάς Λευκωσίας για στιγμές δροσιάς
Μικρές φωλίτσες για καφέ και ποτό, εκεί όπου η πρωτεύουσα έχει άλλο χαρακτήρα
Ένα εστιατόριο-καταφύγιο για το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα
Εδώ θα φας τα πιο ωραία θαλασσινά στη Λευκωσία
Η νέα άφιξη είναι ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο, με μια δροσερή, καταπράσινη αυλή
Ανοίγει σήμερα επίσημα τις πόρτες του
Αυτό είναι το νέο brunch spot στο χωριό που βάζει τα κυπριακά τυριά στο επίκεντρο
Η νέα πρόταση της Ελένης και του Χρυσοβαλάντη Κουππάρη συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις με τα πολυβραβευμένα προϊόντα του οικογενειακού γαλακτοκομείου Α.Μ. «Δρούσεια»
Εκλεπτυσμένη (μεσογειακή) κουζίνα σε φουλ καλοκαιρινό σκηνικό
Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουργιο Amor Beach Restaurant και δοκιμάσαμε το μενού του σε ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια σκηνικά της Λεμεσού.
Τα καλοκαιρινά βράδια αποκτούν νέα γεύση στο NEREA
Το NEREA προσφέρει μια εμπειρία γεύσης που συνδυάζει τη θάλασσα και την τέχνη της αυθεντικής φιλοξενίας
Clubhouse By Aris: Ο ιστορικός Άρης Λεμεσού επέστρεψε ανανεωμένος!
Άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, ανακαινισμένο και άκρως ανανεωμένο, το θρυλικό σωματείο του Άρη Λεμεσού
Το εστιατόριο στην καρδιά του Πρωταρά που φέρνει την Ιταλία στο πιάτο σου
Εδώ θα απολαύσεις απλότητα, ποιότητα και γεύσεις που μαρτυρούν κάτι οικείο.
Erato Restaurant & Steakhouse: Μια γευστική στάση που αξίζει να κάνεις στον Πρωταρά
Εδώ θα απολαύσεις ένα ιδιαίτερα πλούσιο και συνδυάζει γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες του κόσμου