Τα Καλύτερα της Κύπρου , Νέες Αφίξεις

«Το καπηλειό του Χαμπή και της Μαρίτσας» θα γίνει ο προορισμός σου στο χωριό!

Ένα καφενεδάκι που ξεχειλίζει παράδοση

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2023

Το Φικάρδου που αν και είναι ένα από τα πιο μικρά χωριά του νησιού, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Κύπριους. Και, όπως είναι φυσικό, ένα τέτοιο χωριό, που ξεχειλίζει ιστορία και παράδοση, δεν θα μπορούσε να μη διαθέτει ένα δικό του καπηλειό, τον χώρο εκείνο δηλαδή που θα πας για φαγητό και κρασί.

Ειδιά μάλιστα τώρα την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε και το χωριό θα φιλοξενήσει ένα μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό, «Το καπηλειό του Χαμπή και της Μαρίτσας», όπως ονομάζεται ο νέος χώρος, θα γίνει προορισμός!

Πρόκειται λοιπόν για έναν πολύ ζεστό χώρο, που στεγάζεται σε ένα παλιό κυπριακό αγροτόσπιτο του περασμένου αιώνα, διακοσμημένο με στοιχεία και εργαλεία της κυπριακής υπαίθρου. Εδώ, ο κύριος Χρήστος Τυριμός, μαζί με την κόρη του, Ειρήνη, καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών (δηλαδή από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου, όσο δηλαδή θα διαρκέσει και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό), θα σερβίρουν ζεστό κρασί, ζιβανία, platters και σούπες, με τη συνοδεία μάλιστα ζωντανής μουσικής.

Πέρα από φαγητό και κρασί, στο σπίτι των παππούδων του, του Χαμπή και της Μαρίτσας (εξ ου και το όνομα), ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει απόσταξη ζιβανίας, την οποία στη συνέχεια θα μπορεί να απολαύσει με την παρέα του, συνοδεύοντάς την με πιατέλες τυριών, φρούτων και αλλαντικών. Θα προσφέρονται επίσης επιλεγμένα κυπριακά κρασιά, αλλά και ζεστές σούπες που θα σερβίρονται μέσα σε ψωμάκια.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close