Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Νίκος και ο Σάκης άνοιξαν ένα καθαρόαιμο βορειοελλαδίτικο μεζεδοτεχνείο στην Κύπρο

Ένα ελληνικό μεζεδοτεχνείο αφιερωμένο στην κουζίνα της Βορείου Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2023

Η Βόρεια Ελλάδα ποτέ δεν σε απογοητεύει γευστικά. Αντίθετα, έχει να σου προσφέρει μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς και σπιτική φιλοξενία που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Αυτά ακριβώς είναι που θέλησαν να μεταφέρουν στην Κύπρο πριν από έναν χρόνο, ο Νίκος και ο Σάκης, οι οποίοι έχοντας καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν στο νησί ένα ελληνικό μεζεδοτεχνείο του οποίου το όνομα τα περιγράφει όλα και το οποίο σίγουρα αξίζει να ανακαλύψεις.

todeti.jpg

Το όνομά του αποτελεί αυτοομολογία, είναι η επιστροφή στην απλή, αυθεντική ελληνική γεύση, μας λένε θέλοντας να μας εξηγήσουν γιατί βάφτισαν το εγχείρημά τους ΤοΔΕ ΤΙ. Μίας κι αυτό ακριβώς θα δοκιμάσεις και εδώ. Πιάτα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή βορειοελλαδίτικη κουζίνα φτιαγμένα με υλικά επιλεγμένα με πολλή προσοχή.

thumbnail_IMG_2885.jpg

Έτσι αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα τη φοβερή μελιτζάνα ψητή και τα αφράτα σουτζουκάκια, που συνοδεύονται από τα εκλεκτά ελληνικά τυριά τους, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις, επισκεπτόμενος το εστιατόριό τους που βρίσκεται στην οδό Οδυσσέα Ανδρούτσου 24Α στην Εγκωμη.

Ένα εστιατόριο που εσωτερικά μοιάζει πραγματικά λες και μας υποδέχονται σε ένα σπίτι, αποπνέει κάτι το πολύ φιλόξενο και λογικά θα σε κάνει να νιώσεις άνετα.

Ένα χώρο που έχει μια χαλαρή ατμόσφαιρα και ευγενικό προσωπικό έτοιμο να σε μυήσει στην πραγματική ελληνική φιλοξενία προσφέροντάς σου την πιο ξεχωριστή και νόστιμη εμπειρία.

thumbnail_IMG_2890.jpg

Στο μενού θα βρεις μια εκλεκτή ποικιλία από μεζέδες, ελληνικά αποστάγματα και κρασιά που συνοδεύουν τέλεια το γεύμα σου. Εξάλλου, αυτή είναι η ουσία μίας καλής βραδιάς, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες! Μαζί και με το φιλικό κλίμα και τη χαλαρή διάθεση.

thumbnail_IMG_2889.jpg

Και όταν λέμε "μεζέ" δεν εννοούμε να δοκιμάζουμε λίγο από όλα. Ο μεζές αποτελεί το αριστούργημα της γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Πρόκειται για μια πολύτιμη ευκαιρία να απολαύσουμε τη ζωή μέσα σε μικρές, αλλά ανεκτίμητες στιγμές με τους αγαπημένους μας.

Οι συνταγές που έχουν επιλέξει, πηγάζουν από το μεράκι και την εμπειρία τους, με σκοπό να μεταφέρουν μια διαφορετική εκδοχή της παράδοσης.

Εδώ λοιπόν, μπορείς να επιλέξεις σαλάτες, όπως ντάκο, πράσινη, χωριάτικη, εκλεκτά τυριά όπως Λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι, Κατσικίσιο κεφαλάκι Κρήτης, Φέτα πατητή με καυτερή πιπεριά και πάστα κόκκινης πεπεριάς. Επίσης στο μενού τους θα βρεις καλοφτιαγμένα ορεκτικά, όπως σουτζουκάκια πολίτικα, σαρμαδάκια με αρωματισμένο γιαούρτι και λαδολέμονο, παραδοσιακά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, κολοκυθάκια τηγανητά, λουκουμάδες ντομάτας κ.ά.

thumbnail_IMG_2891.jpg

Μην παραλείψεις ωστόσο να δοκιμάσεις και το αρνί τους, που ψήνεται αργά στον φούρνο με αρωματισμένο γιαούρτι -μια γευστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. Φήμες λένε ότι το κυνήγησαν τα παιδιά εκείνη την ημέρα για να το φάτε ολόφρεσκο! Δοκιμής αξίζουν και το σιγομαγειρεμένο κοοκινιστο μοσχαράκι με χυλοπίτες και μυζήθρα, και το μοσχαρίσιο συκώτι με μαριναρισμένο κρεμμύδι.

thumbnail_IMG_2895.jpg

Ο Νίκος και ο Σάκης λοιπόν μας προσκαλούν να επισκεφθούμε το μαγαζί τους, για να αισθανθούμε την πραγματική ελληνική φιλοξενία και να απολαύσουμε τις παραδοσιακές γεύσεις τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε στον αριθμό 96620574 ή στείλτε μήνυμα στο Instagram.

(96620574) Οδυσσέα Ανδρούτσου 24Α, Έγκωμη, Λευκωσία.
Facebook: Tode ti
Ιnstagram: tode_ti_

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close