Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το wine bar που έμαθε στους πρωτευουσιάνους να πίνουν κρασί

Ένα πολυβραβευμένο μαγαζί, που πρωταγωνιστεί στις εξόδους μας

Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2023

Αυτό το wine bar έχει έναν από τους ενημερωμένους καταλόγους της πόλης, ζεστή ατμόσφαιρα και όρεξη να καθοδηγήσει ακόμα και τους πιο αμύητους στον κόσμο του κρασιού. Έχει γκουρμέ φαγητό, εξελίσσεται, διαθέτει άψογο επαγγελματισμό, και δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα!

_DSC9506--d.jpg

Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μας στέκια, και έχει επάξια κερδίσει και φέτος μία υποψηφιότητα στην κατηγορία Cocktail - Wine Bar/ Restaurant, ως το καλύτερο μέρος που συνδυάζει το κρασί και φαγητό στο νησί. O λόγος για το Vino Cultura, μία επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2006, με ένα Wine Bar & Cellar, που λειτούργησε το 2011.

_DSC9462--.jpg

Το Vino Cultura Wine Bar & Cellar λοιπόν μετρά ήδη 12 χρόνια ζωής, κι είναι από τα λίγα μαγαζιά που έχουν καταφέρει να αντέξουν στον χρόνο και να αποκτήσουν το δικό τους φανατικό κοινό, που δεν θα παραλείψει να βγει για φαγητό και κρασί τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου ή θα κατευθυνθεί εκεί για τα after office drinks του. Κάτι σαν το καλό κρασί δηλαδή, που όσο παλαιώνει γίνεται καλύτερο!

Μοντέρνο, γουστόζικο και ελκυστικό και συγχρόνως σοβαρό, νόστιμο και οικείο, φλερτάρει με τις τάσεις της εποχής, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη και ποιοτική γαστρονομική εμπειρία.

Untitled-009.jpg

Το Vino Cultura Wine Bar & Cellar διαθέτει ένα κελάρι με ανεξάντλητες επιλογές σε ετικέτες από όλο τον κόσμο, διαθέσιμες τόσο σε φιάλη όσο και σε ποτήρι, ενώ λειτουργεί και ως κάβα, όπου σίγουρα θα βρεις το κρασί που αναζητάς -όλες οι ετικέτες είναι διαθέσιμες για αγορά. Ταυτόχρονα, στον υπέροχο χώρο του δημιουργήθηκε ένα υπέροχο delicatessen, από όπου μπορείς να ψωνίσεις προϊόντα deli.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από κρασί, εδώ θα πιεις και εξαιρετικά κοκτέιλ, όπως αλκοολούχα ποτά.

Untitled-124.jpg

Πέρα από τον χώρο και την πλούσια κάβα του, αναβαθμισμένη είναι και η εμπειρία του φαγητού. Έτσι επιλέγοντας μία θέση στο υπέροχο εσωτερικό, στη βεράντα, στο μπαρ ή στην prive κλιματιζόμενη κάβα-δωμάτιο θα απολαύσεις ένα δείπνο ισάξιο ενός wine restaurant και όχι ενός wine bar.

Untitled-084.jpg

Όσο για το φαγητό, αυτό προσφέρεται σε μορφή μοιρασιάρικου τσιμπολογήματος (tapas), ξεχειλίζει από γεύσεις και φτιάχνεται με εξαιρετική πρώτη ύλη. Μικρά θαύματα τα best seller του, που φέρουν πλέον την υπογραφή της Vino Cultura, όπως οι κροκέτες χαλλουμιού με χυμό ρόδι, τα σπιτικά ραβιόλια κοτόπουλου, τα μανιτάρια καραμέλας toffee με κουλί βατόμουρου και πολλά άλλα. Ωστόσο, στο μενού του θα βρεις και εκλεκτά αλλαντικά και τυριά σε πλατό, για να τα συνοδεύσεις με το κρασί σου.

Untitled-052.jpg

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα, ο συνιδιοκτήτης, πολυβραβευμένος οινοχόος και υποψήφιος Master Sommelier Ανδρέας Κυπριανού, που ξέρει τον παγκόσμιο αμπελώνα σαν την παλάμη του χεριού, και που μπορεί να σε κατευθύνει κατάλληλα προς κάθε συνδυασμό, ασυνήθιστο ή μη.

Επιπλέον, το προσωπικό είναι πολύ καλά καταρτισμένο και οι γευστικές εκπλήξεις που προκύπτουν από την καθοδήγησή τους είναι μοναδικές! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα και όλοι εδώ λειτουργούν με σοβαρότητα, πάθος και νοιάξιμο. Νοιάξιμο για το κρασί, νοιάξιμο και για τον πελάτη.

Untitled-149.jpg

Εξ ου λοιπόν κι εδώ θα συνυπάρξεις με ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, αλλά και με ανθρώπους που επιλέγουν το Vino Cultura για το φαγητό του. Ωστόσο σίγουρα όλοι τιμούν το μαγαζί για την εξυπηρέτησή του, την ατμόσφαιρά του και το χώρο του που διαθέτει τα καλύτερα vibes της πόλης! Στόχος εξάλλου, είναι η συνεύρεση, η παρέα, η ωραία κουβέντα. Με αφορμή το κρασί, πολλές φορές για το ίδιο το κρασί.

Κατόπιν συνεννόησης μάλιστα εδώ διοργανώνουν κάθετες δοκιμές κρασιών και flights με ειδικές θεματικές, events, εταιρικές εκδηλώσεις και μικρές συνάξεις!

_DSC9509--.jpg

*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και το Vino Cultura Wine Bar & Cellar στη Λευκωσία στην κατηγορία Cocktail - Wine Bar/ Restaurant. Ψήφισε εδώ.

(22 676707/ vinocultura.net/) Κυριάκου Μάτση 20, Λευκωσία.
Facebook: Vino Cultura Wine Bar & Cellar
Instagram: vinocultura

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close