Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γύρος με ιστορία στην καρδιά της Λευκωσίας!

Το γυράδικο με τη μυστική συνταγή, που αποθεώνει όλη η πρωτεύουσα!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023

Αθηναϊκή Γωνιά… ένα όνομα, μια ιστορία. Το παλαιότερο γυράδικο της Λευκωσίας και ταυτόχρονα ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία μαγαζιά στον τομέα  της εστίασης θα το βρεις  στην καρδιά της Λευκωσίας.

Η ιστορία του ξεκινά κάπου 70 χρόνια πριν και όπως κάθε τι παλιό και ριζωμένο στον χρόνο, έτσι κι αυτό, χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και μοναδικότητα.

thumbnail_image7.jpg

Το μαγαζί φημίζεται για το θρυλικό βοδινό γύρο, τον οποίο δεν θα βρεις πουθενά αλλού στο νησί, αφού η συνταγή του  φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό από την οικογένεια. 

Όπως και ο γύρος έτσι και τα συνοδευτικά (ταχίνι, τζατζίκι κ.λπ.) παρασκευάζονται καθημερινά από τους ιδιοκτήτες,  των οποίων η προσπάθεια, η σκληρή δουλειά και το μεράκι  κρατούν ψηλά τον πήχη στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν. 

thumbnail_image6.jpg

Η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν αλλά και η αφοσίωσή τους  διατήρησαν  αναλλοίωτη  και αυθεντική  τη γεύση που πολλοί λάτρεψαν…

Κάθε μπουκιά κι ένα ταξίδι στον χρόνο!  Κι όπως θα έλεγαν και οι φανατικοί καλοφαγάδες - πελάτες του γύρου: νόστιμος, λαχταριστός,  «βοδινότατος»,  χωρίς συντηρητικά, ντελικάτος και ζουμερός.

thumbnail_image3.jpg

Οι πιο παλιοί θυμούνται και αναπολούν το μαγαζί - ταβέρνα που βρισκόταν κοντά στο παλιό ΓΣΠ  αλλά  και τους ιδιοκτήτες κ. Χρύσανθο Βιολάρη και τη γυναίκα του,  Ελευθερία. 

Το 1999 η Αθηναϊκή Γωνιά κλείνει, για να μεταφερθεί δύο χρόνια αργότερα στην τοποθεσία που βρίσκεται έως και σήμερα,  στην οδό  Δήμου Ηροδότου 3 (ΤΚ 1095).

Εδώ και 20 χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στο κέντρο της Λευκωσίας και κρατάει ψηλά την ποιότητα στον βοδινό γύρο.

thumbnail_image5.jpg

Η Αθηναϊκή Γωνιά λειτουργεί από Τρίτη - Κυριακή κάθε βράδυ από τις 17:30 - 22:30 με take away και delivery. Στο μενού  μπορείς να βρεις και γύρο κοτόπουλο αλλά και χαλούμι,  φρέσκες τηγανητές πατάτες κ.λπ.

(22674145) Δήμου Ηροδότου, Λευκωσία.
Facebook: AthinaikiGonia
Instagram: AthinaikiGonia

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close