Shopping , News

Κλειστές 1η Απριλίου και 1η Μαΐου οι υπεραγορές στην Κύπρο

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2021

Την αντίδραση του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, έφερε η απόφαση της Κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι υπεραγορές την αργία της 1ης Μαΐου, η οποία φέτος συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο του Πάσχα.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, εξήγησε τους λόγους διαφωνίας τους και τα μέτρα που εξετάζουν ενώ απάντησε στο εάν αύριο οι υπεραγορές θα παραμείνουν ανοικτές.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου, το Πασχαλινό ωράριο ισχύει από 10 ημέρες πριν το Πάσχα και η 1η Μαΐου συμπίπτει φέτος με το Μεγάλο Σάββατο. Μία από τις πιο σημαντικές ημέρες για την αγορά, σύμφωνα με τον ίδιο. 

«Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι για εμάς άστοχη και θα προκαλέσει ταλαιπωρία και χάος στις υπεραγορές τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικά αυτή την χρονιά, με την πανδημία είναι κάτι που θα έπρεπε να το δουν πιο σοβαρά. Στις 7 Απριλίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα συνεδριάσει ώστε να πάρουμε σχετικές αποφάσεις και πιθανά μέτρα για την απόφαση», είπε.

Από τις πρώτες επαφές που είχε ο Σύνδεσμος με αρμοδίους για ανάκληση της απόφασης, σύμφωνα με τον κ. Χατζηαδάμου, ήταν αρνητικές.
«Με γνώμονα την σωστή εξυπηρέτηση του καταναλωτή θα προσπαθήσουμε να αλλάξει η απόφαση. Πρότασή μας θα είναι η μεταφορά της αργίας άλλη μέρα. Όπως έγινε και το 2013 όταν για άλλη μια φορά ήταν την  Μεγάλη Τετάρτη με την 1η Μαΐου», είπε.

Τέλος, όσον αφορά την αργία 1ης  Απριλίου, ο κος Χατζησαδάμου είπε πως οι υπεραγορές θα παραμείνουν κλειστές.
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close