Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια γκουρμέ βόλτα σε ένα από πιο εκλεκτά εστιατόρια της πόλης

Ένα εστιατόριο όπου το dining γίνεται πραγματικά fine

Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023

Το Tocayo είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια, όπου οι δημιουργίες της ομάδας των σεφ του παντρεύουν τη νοτιοανατολική Ασία με τη Λατινική Αμερική.

Ένα sophisticated εστιατόριο, που εδώ και τέσσερα χρόνια μετέτρεψε την οδό Πρεβέζης στον απόλυτο προορισμό για fine dining.

d.l-110.jpg

Το Tocayo λοιπόν, είναι ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο, με μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει! Στο εσωτερικό συναντά κανείς λεπτό γούστο, απλή επίπλωση σε γήινα χρώματα, φωτισμό που προσφέρει ηρεμία και καθαρή δομή, με κύριο χαρακτηριστικό τις καμάρες που διαχωρίζουν τις αίθουσες.

d.l-302.jpg

Ξεχωριστό είναι όμως και το κεντρικό μπαρ, όπου οι bartender του δημιουργούν ακούραστα και με αστείρευτη φαντασία μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης! Η δε περιποιημένη βεράντα του, αποτελεί μια όαση για τα βράδια -όσο, βέβαια, ο καιρός ακόμα το επιτρέπει.

Την εμπειρία ολοκληρώνουν η φιλική εξυπηρέτηση, η μουσική και φυσικά οι καταπληκτικές, σύγχρονες γεύσεις, που βγαίνουν από την κουζίνα του!

d.l-238.jpg

Μία κουζίνα που τη χαρακτηρίζει η sharing φιλοσοφία, και ο διεθνής αέρας! Πιο συγκεκριμένα τα πιάτα της ομάδας των σεφ του εστιατορίου, ακολουθούν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική. Στις δημιουργίες του, λοιπόν, έκδηλες είναι οι άψογες τεχνικές, οι φινετσάτατες γευστικές εντάσεις, όπως και οι πειραματισμοί. Η δε άριστη πρώτη ύλη είναι αδιαπραγμάτευτη και έχει πάντα ρόλο πρωταγωνιστή στην κουζίνα του!

d.l-144.jpg

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν πιάτα όπως το Tuna Tartar με φρέσκο σορμπέ καρύδας, τα Nduja Hotate Scallops, τα Crispy duck cigars που κλέβουν την καρδιά όλων όσοι τα δοκιμάζουν, τα Corn Ribs, το ζουμερό και τρυφερό Αkamado flap steak κ.ά.

Ωστόσο αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι τα καινούρια παγωτίνια lemon popsicles, που έγιναν ήδη instagramable trend!

IMG_4895.PNG

Το καλύτερο όμως σου το αφήσαμε για το τέλος!

Από τις 30 Σεπτεμβρίου το Tocayo θα ανοίγει και τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου (όπως και τις δημόσιες αργίες), προτείνοντάς σου ένα special lunch menu με τα πιο γευστικά πιάτα που ξεχώρισαν και κέρδισαν την προσοχή μας κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που λειτουργεί, ανάμεσά τους το beef carpacciso και το crisy pork bao. Ετοιμάσου λοιπόν να τα απολαύσεις ξανά!

POST2.jpg

*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και το Tocayo στη Λευκωσία στην κατηγορία Διεθνής/ Έθνικ Κουζίνα. Ψήφισε εδώ.

(7008 8089 & 94040594) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Το Tocayo είναι ανοικτό τις καθημερινές για δείπνο και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και για lunch.
Instagram: tocayocy

d.l-172.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close