Things to do με το παιδί , Παιδί

10 υπέροχα πράγματα για να κάνεις με τα παιδιά

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να τα απολαμβάνουμε!

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Τα παιδιά θέλουν να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να παίξουν και να περάσουν ξεγνοιαστες στιγμές. Εξ ου και συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα ενθουσιάσουν.

Τα πιο κάτω events θα υποδεχθούν τα παιδιά μας με εκπλήξεις και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε εκεί και να τα απολαμβάνουμε!

marki.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Family Fun Day
Ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με τη Φάρμα Πετρίδη σας προσκαλούν σε μία ξεχωριστή ημέρα, γεμάτη αγάπη και διασκέδαση για όλη την οικογένεια! Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 10:00 - 18:00 στο PETRIDES FARM PARK στο Μαρκί (14,15 km) 2647 της επαρχίας Λευκωσίας. Στην υπέροχη φάρμα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν στους χώρους της φάρμας και να περάσουν υπέροχα συμμετέχοντας σε παιχνίδια και παιδικές δραστηριότητες, όπως βόλτα με βαρκούλες, οδήγηση τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων και απολαυστικό πρόγραμμα με παλιάτσο από τις 11:00 έως τις 13:00.
>> Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Petrides Farm Day, επ. Λευκωσίας, 10.00. Είσοδος: Ενήλικες €6 / Παιδιά €4. Πληρ. 22 345 444.

bee.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ

Ένα μοναδικό φεστιβάλ με επίκεντρο το παιδί και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Το Παιδικό Μελένιο Φεστιβάλ έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα γνώσης για τον μαγικό κόσμο των μελισσών και το γλυκό μέλι τους. Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στις Μοναχικές Μέλισσες, τους καλύτερους επικονιαστές που χρειάζονται την προστασία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι στην Κύπρο έχουμε 378 διαφορετικά είδη μοναχικών μελισσών, τις πιο ελεύθερες μέλισσες που επιλέγουν να ζήσουν μόνες τους στη φύση. Η ευαισθητοποίηση και η γνώση μεταφέρονται στα παιδιά, μέσα από δημιουργικά βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, τραγούδια, γεύσεις και αρώματα, μουσική και δημιουργία ξενοδοχείων μελισσών, χειροποίητα καλλυντικά με κερί μέλισσας για παιδιά, τέχνες και χειροτεχνίες με ανακυκλώσιμα υλικά, άφθονο μέλι από τους μελισσοκόμους της περιοχής, και γαστρονομία με μέλι. Τα παιδιά μαθαίνουν για τη ζωή των μελισσών και αποκτούν γνώσεις για το πώς οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική μας αλυσίδα, τη βιοποικιλότητα και την ύπαρξη όλων των οικοσυστημάτων. Υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με παιδικά χορευτικά συγκροτήματα, ζωντανή μουσική, μεγάλη ποικιλία από λιχουδιές μελιού για να απολαύσετε το μέλι σε όλο του το μεγαλείο, 22 εκθέτες, μελισσοκόμοι και τεχνίτες με προϊόντα με θέμα τη μέλισσα. Η Μελίνη σας περιμένει στις 17 Σεπτεμβρίου από τις 11.00-19.00 για μια γιορτή αγάπης και γνώσης, για μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά και τις μέλισσες, το μέλλον του πλανήτη μας!
>> Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Μελίνη, επ. Λάρνακας, 11.00.

alopix.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

''Αλώπηξ ή Αλεπού''
"Αλώπηξ ή Αλεπού;". Η Θεατρική Ομάδα Αστρολάβος ανεβάζει στο Flea Theatre τη συναρπαστική περιπέτεια της Αλεπούς, του Σκύλου, του Κόκορα και των άλλων ζώων! Η αλεπού, ο λαγός, η χελώνα, ο λύκος, το λιοντάρι, το κοράκι και άλλες εμφανίσεις - εκπλήξεις παρελαύνουν στην παράσταση μας, παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν και μπλέκονται σε ….περιπέτειες!! Mε τα γνωστά επιμύθια του παραμυθά μας Αισώπου λαμβάνουμε, με τον πιο όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, διαχρονικά μηνύματα αξίας και καλής ζωής.
>> Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Flea Theatre, Λευκωσία. Eισιτήρια από €10, Προπώληση SoldΟutΤicketBox.

dragos-gontariu-JgEkrsLQd_w-unspl.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Autumn Messy Play
Ένα ακόμα Messy Play έρχεται για να χαρίσει μια μοναδική εμπειρία στα παιδιά! Το Autumn Messy Play θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 - 11.30 στη Limassol AGORA και είναι έτοιμο να διασκεδάσει τα παιδιά, όπως αυτά θέλουν. Για παιδιά 0-5 χρονών.
>> Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Limassol AGORA, 10.30. Κρατήσεις εδώ.

xionatoi7nanoi_Lsqv0oE.2e16d0ba.fill-1375x729.png

"Η Χιονάτη & οι Επτά Νάνοι" σε δύο (δωρεάν) διαδραστικές αφηγήσεις
Το Μουσείο Παραμυθιού, στα πλαίσια του έργου ‘VAST: Values Across Space and Time’ το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει δωρεάν διαδραστικές αφηγήσεις του παραμυθιού «Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι» με σκοπό τη συλλογή δεδομένων που αφορούν στην κατανόηση των αξιών που περιέχονται στο παραμύθι από τα παιδιά, καθώς και στο πως οι αξίες αυτές αντικατοπτρίζονται στην καθημερινή τους ζωή. Οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά έξι με οκτώ ετών και αναμένεται να διαρκέσουν περίπου μιάμιση ώρα η κάθε μια. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας δεν θα συλλεχθούν προσωπικά δεδομένα από τα παιδιά αλλά θα υπάρξει ηχογράφηση για σκοπούς καταγραφής και ανάλυσής της. Η συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες είναι εθελοντική και μπορούν να αποσυρθούν από αυτές οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν χωρίς οποιαδήποτε συνέπεια. Οι αφηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23.09.23, από τις 15:00 μέχρι τις 16:30 η πρώτη και από τις 17:00 μέχρι τις 18:30 η δεύτερη στο χώρο του Μουσείου.
>> Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Μουσείο Παραμυθιού, Λευκωσία, 15.00. Πληρ. 22376522.

zelis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Ζέλης ο Μπιζέλης»

«Ζέλης ο Μπιζέλης», είναι η νέα παραγωγή, το νέο παιδικό θεατρικό έργο, από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μετά τις SOLD OUT παραστάσεις και την τεράστια επιτυχία που μας χάρισαν τα προηγούμενα άλλα έργα μας, επιστρέφουμε ακόμα πιο δυναμικά - πολλά υποσχόμενοι και σταθεροί στην ποιότητα που προσφέρουμε , με ακόμα ένα ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια παρέα με τον μικρό μας ήρωα τον Ζέλη τον Μπιζέλη Και η περιπέτεια αρχίζει…. Ένας ήρωας που θα μπορούσε να είναι το οποιοδήποτε παιδί της διπλανής πόρτας, αποφασίζει να βρει το νόημα της ζωής και την ευτυχία. Και που βρίσκονται αυτά; Μα που αλλού; Στην χώρα των γλάρων…! Στη χώρα όπου ζούνε οι γλάροι με αρχηγό τον γλάρο Τζoν ο οποίος γνωρίζει το νόημα της ζωής και ξέρει που αρχίζει και που ζει η ευτυχία!!! Και το δικό μας παραμύθι αρχίζει…. Ένα μαγικό ταξίδι για τον μικρό μας φίλο τον Ζέλη τον Μπιζέλη, που στον δρόμο του θα συναντήσει ότι φανταστεί ένα παιδικό μυαλό.
>> Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Λευκωσία, 16.00. Εισιτήριο: Προπώληση €10 / Ταμείο: €12. Πληρ. 96403029. Άλλες παραστάσεις εδώ.

«Το Πέταγμα του Ίωνα»
Το Red Stage Theatre /Θέατρο Κόκκινη σκηνή, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Το Πέταγμα του Ίωνα», την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί, στο Θέατρο Δέντρο. Μια παράσταση για τα παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά! Η παράσταση, φτιαγμένη πάντα με μεράκι και αγάπη, βρίθει νοημάτων με τα παιδιά να μαθαίνουν αβίαστα πολλά και χρήσιμα για τις αξίες της ζωής! Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των ηθοποιών, με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, με τραγούδια και χορό, με υπέροχα κοστούμια, αλλά κυρίως με την όμορφη ιστορία του Ίωνα, αποτελούν μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσετε! Λίγα λόγια για την παράσταση: Ένα νεογέννητο παπιοχηνάκι, ο Ίωνας, όμορφος, όπως όλα τα πουλιά και τα παιδιά, έξυπνος και χαρούμενος, μαθαίνει όλα όσα έχει να του διδάξει η μαμά του, και ανακαλύπτει το ταλέντο του. Μεγαλώνοντας, αντιμετωπίζει μια άτυχη στιγμή, όταν χάνει τη μαμά του, την Ιώ Φτερωτού, σε μια καταιγίδα. Σε αυτή την καταιγίδα, έχει χτυπήσει το φτερό του, αλλά δεν το βάζει κάτω. Συνοδοιπόρος και φίλη πάντα δίπλα του η γλυκιά Ειρήνη, η Καρδερίνα. Όταν ο Ίωνας γίνεται καλά πρέπει να κάνει κάτι για να ζήσει. Αρχίζει να παίζει μουσική και γίνεται πολύ γνωστός μέσα απ’ τα τραγούδια του. Μα δεν σταματάει να ψάχνει τη μαμά του. Χωρίς αυτήν ούτε η αναγνωρισημότητα ούτε τα χρήματα που έχει κερδίσει του δίνουν χαρά. Είναι σίγουρος, και ελπίζει πως κάποιο τραγούδι του θα φτάσει στ’ αυτιά της.
>> Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 10.30. Γενική Είσοδος €10. Εισιτήριο: more.com. Πληρ. 70002829.

don_kixotis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

O Δον Κιχώτης του Μιγκέλ ντε Θερβάντες
Ένας αλλόκοτος ονειροπαρμένος ιππότης κινείται ανάμεσά μας. Μαγειρεύει στην κουζίνα μας, κάθεται στο σαλόνι μας, ανοίγει την πόρτα του παιδικού μας δωματίου και παίζει με όλα μας τα παιχνίδια. Το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «Δον Κιχώτης», έρχεται στην παιδική θεατρική σκηνή του Θεάτρου Αντίλογος. Ο ασυμβίβαστος ήρωας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία του προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο. Σύμβολο ενός ονειροπόλου ή ενός τρελού; Ένα είναι το σίγουρο, ο Δον Κιχώτη παλεύει να παραμείνει «παιδί» στον κόσμο των «μεγάλων» κι αναζητεί το δίκαιο, που είναι η μοναδική αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Για τα παιδιά που ονειρεύονται ένα καλύτερο κι ομορφότερο μέλλον. Γεμάτο χαρά, αγάπη και δικαιοσύνη. Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 4 το απόγευμα.
>> Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTicketBox. Πληρ. 99 251331.

alice2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»
H Chandal Entertainment φέρνει στην Κύπρο τη μοναδική παράσταση «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε μια ευφάνταστη θεατρική διασκευή του Γιάννη Παπαθανασίου, η οποία καταφέρνει να φέρει περίτεχνα στο φως, όλα τα σπουδαία μηνύματα που «έκρυψε» ο συγγραφέας μέσα στις αλληγορίες του. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά, ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής. Ο Γιάννης Παπαθανασίου, μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά και «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» του Ιούλιου Βέρν, σκηνοθετεί το κλασικό έργο του Λιούις Κάρολ «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».Το έργο: Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων είναι ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μια κουνελότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους της και να εξελίσσεται μέσα από τα λάθη της. Η ιστορία καταφέρνει μέσα από αλληγορίες, να περνάει μεγαλειώδη μηνύματα για τις αξίες της ζωής.
>> Kυριακή 8 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία.

karyothraustis.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο «Καρυοθραύστης»
Ο Καρυοθραύστης, η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια νέα εντυπωσιακή χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου. Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι θα παρουσιαστεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού στις 20 και 21 Οκτωβρίου. Η παραγωγή παρουσιάζεται στο πλαίσιο της πολιτιστικής διοργάνωσης «Μεγάλα Μπαλέτα» του Δήμου Λεμεσού, τα οποία αποτελούν ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά συμβάντα του τόπου μας και προσελκύουν πλήθος ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ο Καρυοθραύστης δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, αφού η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μαγεύουν διαχρονικά τους μικρούς και μεγάλους θεατές. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος επιστρέφει στον αγαπημένο του συνθέτη και δημιουργεί για δεύτερη φορά μια νέα χορογραφία για τον Καρυοθραύστη, έχοντας στο παρελθόν χορογραφήσει και τα δύο άλλα έργα της τριλογίας του Τσαϊκόφσκι: τη Λίμνη των κύκνων (Μπαλέτο ΕΛΣ, 2019) και την Ωραία κοιμωμένη. Αυτή τη φορά προσπαθεί να δει το έργο μέσα από τα παιδιά που νιώθουν ότι βρίσκονται στο περιθώριο και είναι αναγκασμένα να δημιουργήσουν τα δικά τους όνειρα σε έναν κόσμο που διέλυσαν οι «μεγάλοι».
>> Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Οκτωβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Εισιτήρια: TicketHour.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close