Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μαύρες Χήνες, μία από τις τοπ ταβέρνες της χώρας

Μη φύγεις από το χωριό αν δεν φας εδώ

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2023

Οι Μαύρες Χήνες στο γραφικό κρασοχώρι της Λεμεσού, το Όμοδος, δεν είναι μία ταβέρνα με την κλασική έννοια. Είναι μια μικρής κλίμακας γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από τις υπέροχες παραδόσεις της κυπριακής κουλτούρας και του χωριού.

Μία προσπάθεια να παντρευτούν τα όνειρα και η κληρονομιά του ιδιοκτήτη με τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα και το ντόπιο κρασί του Ομόδους.

IMG_4791.jpeg

Οι Μαύρες Χήνες, λοιπόν, σε υποδέχονται σε ένα ζεστό εσωτερικό χώρο, διακοσμημένο με πινελιές παράδοσης και ρετρό αντικείμενα, με καρό τραπεζομάντιλα, χαρακτηριστικά έπιπλα και αντικείμενα του κυπριακού σπιτιού και δίσκους βινυλίου να στολίζουν τους τοίχους.

IMG_6162.jpeg

Ωστόσο, αν ζητήσεις από τον Κωνσταντίνο, το νεαρό ιδιοκτήτης της ταβέρνας, να σε ξεναγήσει στον χώρο του, θα σε οδηγήσει πρώτα από όλα στο υπέροχο παλιό κελάρι κρασιού, που βρίσκεται στο υπόγειο, ώστε να επιλέξεις το τοπικό κρασί που θα συνοδεύσει το γεύμα σου. Εκεί πέραν των κρασιών υπάρχει και μεγάλη γκάμα από single malt και blended whiskey, ενώ δίπλα δημιούργησε ένα κομψό cigar lounge με κουβανέζικα πούρα ειδικά για τους λάτρεις των πούρων. Όσο για τη βεράντα του με τα λιγοστά τραπέζια και τα λογής-λογής χρωματιστά λουλούδια, που απολαμβάνει την κίνηση του χωριού, αυτή θα σου χαρίσει μια διαφορετική εμπειρία.

thumbnail_IMG_6163.jpg

Οι συνδαιτυμόνες στις Μαύρες Χήνες θα απολαύσουν παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, οι οποίοι θα τους ταξιδέψουν πραγματικά στην κουζίνα της γιαγιάς. Άλλωστε φτιάχνονται με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα.

Φρεσκοκομμένη σαλάτα, σπιτικές αλοιφές (τζατζίκι, ταχίνι), παντζάρι και μαύρες ελιές, θα καταφθάσουν αρχικά, συνοδευμένα με ζεστή καπήρα (φρυγανισμένο ψωμί).

Σπιτικό λουκάνικο κρασάτο, καλοψημένο χαλλούμι, κολοκυθάκια με αβγά, φρεσκοτηγανισμές κυπριακές πατάτες, πεντανόστιμοι κεφτέδες, μαλακό σουβλάκι και μυρωδάτες σεφταλιές, σπιτικές ραβιόλες, παϊδάκια κ.ά. είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θα κάνουν στη συνέχεια την εμφάνισή τους επιδιώκοντας να σε χορτάσουν και να σε εντυπωσιάσουν.

Ειδική ωστόσο αναφορά αξίζει στον γευστικό μουσακά, ο οποίος καταφθάνει ζεστός-ζεστός σε πήλινο δοχείο!

Σημείωσε, ακόμα, ότι σημαντική θέση στην εν λόγω ταβέρνα κατέχει και η μουσική, φιλοξενώντας βραδιές με ζωντανή μουσική, που γι' αυτές καλό θα ήταν να κάνεις κράτηση αρκετές μέρες προηγουμένως!

*Τα Cyprus Eating Awards, ο θεσμός που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 89 υποψήφια εστιατόρια για το 2023 και τις Μαύρες Χήνες στο γραφικό Όμοδος στην κατηγορία Ταβέρνα. Ψήφισε εδώ.


(70005459) Όμοδος, επ. Λεμεσού.
Facebook: Μαύρες Χήνες-The Black Geese
Instagram: Μαύρες Χήνες-The Black Geese

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close