Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το νέο εστιατόριο με υπέροχη θέα στο βουνό, που έγινε ήδη προορισμός

Ένας γαστρονομικός προορισμός που αξίζει να γνωρίσεις

Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2023

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που ψαχνόμαστε για εξορμήσεις, εξ ου και αναζητούμε τα καλύτερα στέκια στην κυπριακή ύπαιθρο.

Νόστιμο φαγητό, ζεστή φιλοξενία, παγωμένη μπίρα, μοναδική θέα και βουνίσιο αέρα, είναι τα απαραίτητα συστατικά για να περάσουμε καλά στο χωριό!

1.jpg

Όλα όσα δηλαδή σου προσφέρει απλόχερα η ταβέρνα Πλάτανος-Αμυγδαλιές στο γραφικό χωριό Βάβλα στην επαρχία Λάρνακας.

Το εν λόγω εστιατόριο θα το βρεις στο κέντρο του χωριού, σε μία τοποθεσία που ονομάζεται "Αμυγδαλιές" (χάρη στα πολλά δέντρα αμυγδαλιάς που έχει τριγύρω), σε ένα όμορφο, πετρόκτιστο κτήριο, με υπέροχη θέα στα απέναντι βουνά.

amigdalies3.jpg

Εκεί σε περιμένει ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα από τον φιλικό και εξυπηρετικό κ. Μιχάλης, τον ιδιοκτήτη και την ψυχή του μαγαζιού, ο οποίος για 30 και πλέον χρόνια σε υποδεχόταν στην ταβέρνα Πλάτανος στον Κάτω Δρυ.

5.jpg

Στον νέο του χώρο ο κύριος Μιχάλης σε περιμένει τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα για να σε φιλέψει όλα όσα πεντανόστιμα ετοιμάζει η κουζίνα του. Εξάλλου, το φαγητό παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες του και σταθερή αξία στο μαγαζί του.

3.jpg

Στις "Αμυγδαλιές" λοιπόν θα ανακαλύψεις νόστιμες λιχουδιές, θα απολαύσεις καθαρές γεύσεις και θα εκτιμήσεις για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της απλότητας και της καλής πρώτης ύλης.

Δοκίμασε καλή σχάρα, επιλέγοντας παϊδάκια, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, συκωτάκι, χοιρινή μπριζόλα, αλλά και νόστιμες σούβλες (κοτόπουλο, χοιρινό και αρνί), όλα από ντόπια φρέσκα κρέατα, καθώς επίσης και μεζεδάκια όπως λουκάνικο, χαλούμι και μανιτάρια.

tavas.jpg

Όσο για την ποικιλία παραδοσιακών φαγητών "της ώρας", πραγματικά εκεί χάνεις το λογαριασμό. Αυθεντικός λευκαρίτικος ταβάς, κολοκάσι, κλέφτικο, παστίτσιο, κουπέπια, μουσακάς, στιφάδο, χοιρινό κατσαρόλας και πλιγούρι. Πραγματικά αυθεντικές γεύσεις, από αυθεντικούς ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

6.jpg

Το εστιατόριο Αμυγδαλιές αποτελεί πλέον μια πολύ καλή αφορμή για να επισκεφθείς τη Βάβλα, να την περπατήσεις και να θαυμάσεις όχι μόνο για τις ομορφιές της αλλά και τη γεύση της! Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος διατίθεται και για εκδηλώσεις όπως γενέθλια και σχολικές εκδρομές

Σημείωσε ότι κοντά στο εστιατόριο βρίσκεται η Παναγιά της Αγάπης και το μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στα οποία μπορείς να κάνεις στάση για προσκύνημα.

(24342160 & 99688761) Βάβλα, επ. Λάρνακας.
Facebook: Platanos Amygdalies

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close