Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ψαρομεζέδες που σπαρταράνε σε μία υπέροχη βεράντα

Ο απόλυτος ψαροφαγικός προορισμός

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2023

Μία λιτή βεράντα με θαλασσινό αεράκι και μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια –με πρωταγωνιστές κάθε λογής ψάρια και θαλασσινά, όλα ιδανικά για να ταιριάζουν με ένα σφηνάκι ούζου ή τσίπουρου– έχουν κάνει το Fish House δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό στην Αγία Νάπα.

Έχοντας γράψει τα τελευταία χρόνια τη δική του ιστορία στο επιτυχημένο εστιατόριο Αιγιαλός στον Πρωταρά -μεταξύ Περνέρας και Αγίας Τριάδας-, η δράση της ομάδας του έχει μεταφερθεί φέτος στο υπέροχο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας, σε έναν απλό, χαλαρό και παραδοσιακό χώρο. Ψάθινα καπέλα, λευκά τραπέζια και καραβόπανα φέρνουν την αύρα μιας εναλλακτικής ψαροταβέρνας, που θα συναντούσαμε σε κάποιο νησί του Αιγαίου.

DSC06463-Enhanced-NR-Edit.jpg

Δίπλα στο κύμα θα δοκιμάσεις ολόφρεσκα ψάρια της ημέρας και άλλους θαλασσινούς θησαυρούς που φτάνουν καθημερινά από τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων (αποκλειστικά), με προορισμό την κουζίνα!

Ψάρια και θαλασσινά που θα μπουν στη σχάρα ή στο τηγάνι (ανάλογα με την προτίμησή σου) ή θα μεταμορφωθούν σε σπεσιαλιτέ όπως μακαρονάδα θαλασσινών (λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς, φρέσκα μύδια, χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο, ζωμό μυδιών, κολοκυθάκια και ντοματίνια), μύδια σαγανάκι και ντόπιο φρέσκο γαριδάκι.

DSC03598.jpg

Δοκίμασε, επίσης, μια από τις πλούσιες πιατέλες του, όπως το seafood platter το οποίο περιλαμβάνει φρέσκα ψάρια της ημέρας -τηγανητά και σχάρας-, γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια και καλαμάρι σχάρας, χταπόδι, φάβα, τσιπούρα κ.λπ.

Ένα από τα δυνατά του χαρτιά του ωστόσο είναι το fish platter για δύο, με τσιπούρα, χταπόδι, καλαμάρι σχάρας και τηγανητό, γαρίδες, μύδια, ψάρι σχάρας ή τηγανητό (από την ψαριά της ημέρας)!

Δεν λείπουν βέβαια και κάποια πιάτα σχάρας για όσους προτιμούν το κρέας, ουτε οι χορτοφαγικές προτάσεις.

DSC01040.jpg

Τα ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τους τοπικούς ψαράδες και την πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών που θα παρελαύνουν στο τραπέζι σου θα απολαύσεις με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή αυθεντική ρακή.

Το Fish Ηouse είναι ο ιδανικός προορισμός για όλους: ζευγάρια και παρέες που θέλουν να περάσουν καλά, αλλά και για οικογένειες, καθώς υπάρχει και παιχνιδότοπος που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα ενόσω οι γονείς απολαμβάνουν το γεύμα τους.

DSC01015.jpg

Είναι απλό και χαλαρό, τα τραπέζια του είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, τα ψάρια του σπαρταριστά, ενώ τα παιδιά της κουζίνας είναι μάστορες στο ψήσιμο. Εξ ου λοιπόν και αξίζει –και με το παραπάνω– να το ανακαλύψεις και να το επισκεφθείς οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για μεζεδάκια και ουζάκι. Ειδικά δε την ώρα του ηλιοβασιλέματος, οπότε η θέα από τη βεράντα του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή!

(99988600) Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 44, Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Δ-Κ 12.00-23.00.
Facebook: Fish House Ayia Napa
Instagram: fishhouse.ayianapa

DSC01040.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close