Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2023
Σε ισχύ θα τεθεί στις 11:00 η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για υψηλές θερμοκρασίες.
Η προειδοποίηση θα είναι μέχρι 18:00 το απόγευμα
Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό.
Η πρόγνωση του καιρού:
Εποχική χαμηλή πίεση αλλά και θερμή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και θερμός, ενώ παροδικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά ωστόσο, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα νοτιοδυτικά το απόγευμα, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά αλλά και στα βόρεια παράλια και στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά είναι πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.
Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
Instagram: Το top 10 των πιο "φωτογενών" γαμήλιων προορισμών στον κόσμο – 6η η Σαντορίνη
Η έρευνα της Destify Destination Weddings που βασίστηκε σε δεδομένα από το Instagram
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Γεύση από Θεσσαλονίκη
Ένα τριήμερο ταξίδι σε μια πόλη που μυρίζει ιστορία, μπαχάρια και θάλασσα
Αυτή είναι η νέα λειτουργία επείγουσας ειδοποίησης για περιστατικά ασφάλειας
Νέος μηχανισμός ενημέρωσης πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Ένας κήπος φτιαγμένος για να φιλοξενεί τις πιο όμορφες στιγμές
Ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία για κοινωνικές εκδηλώσεις και gatherings κάθε είδους
5 νησιά για ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα
Κανάτια, βεγγαλικά και αυτοσχέδια ομοιώματα του Ιούδα επιστρατεύονται για να κάνουν το Πάσχα ξεχωριστό
To αγαπημένο μας brunch spot στο χωριό επιστρέφει για τη νέα σεζόν
Το αγαπημένο garden restaurant ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν και υποδέχεται ξανά το κοινό του
Ο Πρωταράς τον Μάιο θα παίζει... beach volley
Ο Πρωταράς στον ευρωπαϊκό χάρτη του beach volley
Έξι διαφορετικοί, ευρωπαϊκοί προορισμοί ιδανικοί για να ταξιδέψετε το Πάσχα
Μεσαιωνικός μυστικισμός, αναγεννησιακός αέρας και μπαρόκ αρχιτεκτονική ταιριάζουν φουλ με την ατμόσφαιρα του Πάσχα
Κι όμως, στην Κύπρο υπάρχει ένα (συναρπαστικό) πάρκο με ερπετά και αμφίβια
Ένας χώρος ιδανικός για οικογένειες και παιδιά, όπου η γνώση συναντά την περιέργεια και η επαφή με τη φύση γίνεται αφορμή για ανακάλυψη
Η Lidl Κύπρου στηρίζει τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό
Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας στις επηρεαζόμενες κοινότητες της Λεμεσού