Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η διάσημη ταβέρνα με την υπέροχη θέα, τα νόστιμα πιάτα και τα μοναδικά events

Εδώ η θέα κλέβει την παράσταση και σε προδιαθέτει θετικά για όσα πεντανόστιμα θα ακολουθήσουν έτσι κι αλλιώς μετά

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2024

Η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος είναι μία από τις καλύτερες ταβέρνες σε όλη το νησί -εξάλλου, αναδείχθηκε ως τo Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών στα Cyprus Eating Awards 2022. Φροντισμένη και καθαρή, θα την βρεις στην άκρη-άκρη ενός υψώματος στο χωριό Αρμενοχώρι, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λεμεσό.

zoom.jpg

Η ταβέρνα σερβίρει στο ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό της, με τη δροσερή βεράντα που απολαμβάνει την υπέροχη θέα της Λεμεσού από ψηλά, και τη διάσημη πλέον ξύλινη κούνια που αναδείχθηκε σε spot για πανέμορφες φωτογραφίες. Στο χαλαρό σκηνικό της λοιπόν, δεν θα πας μόνο για να απολαύσεις φαγητό και μουσική με την παρέα, αλλά θα διοργανώσεις και το event σου είτε αυτό είναι γενέθλια, πάρτι, βαφτίσεις κ.λπ. ή το πάρτι της πάρτι της εταιρείας σου.

epiktitoss.jpg

Όταν δε ο καιρός το επιτρέπει στρώνει και τραπεζάκια στην μπροστινή αυλή. Μία αυλή με ελαιόδεντρα ανάμεσα στα τραπέζια, η οποία τα βράδια του καλοκαιριού στολίζεται με ρομαντικά φωτάκια, που ζεσταίνουν το χώρο και δημιουργούν ένα ιδιαίτερα χαλαρό σκηνικό.

epiktitos4.JPG


Οι άνθρωποι εδώ ξέρουν καλά τη δουλειά τους και τη σέβονται. Ξέρουν βέβαια και τα υλικά τους –και τα τιμούν. Η πρώτη ύλη, τα φρεσκότατα κρεατικά, τα λαχανικά και τα εποχικά προϊόντα, έρχονται από την τοπική αγορά. Η κουζίνα -εδώ και χρόνια- κινείται υπό την εποπτεία του σεφ Χαράλαμπου Κωνσταντίνου και της ιδιοκτήτριας Κωνσταντίνας Χατζηστυλλή.

epiktitos3.JPG

Εδώ θα σου ετοιμάσουν παραδοσιακό μεζέ, ο οποίος περιλαμβάνει κλασικά κι αγαπημένα πιάτα, μερικά από τα οποία δύσκολα τα βρίσκεις σήμερα: παστίτσιο, ρέσι, κρασάτο λουκάνικο και κρασάτη πανσέτα, παραδοσιακό πουργούρι με ντομάτα (όπως μας αρέσει άλλωστε), κεφτέδες, κουπέπια, μανιτάρι της κατσαρόλας, βοδινό συκώτι στη σχάρα, παραδοσιακό ποιοτικό χαλλούμι και κλέφτικο για τους μερακλήδες. Όπως επίσης και φρεσκοψημένο μυρωδάτο ζεστό ψωμί. Τα φαγητά συνοδεύονται με φρεσκοκομμένη σαλάτα και ορεκτικά, όπως ταχίνι, ταλατούρι και πράσινες ελιές.


epiktitos.jpg

Στα κάρβουνα θα σου ψήσουν της ώρας σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλου) και σεφταλιά που θα σε ενθουσιάσουν! Μην παραλείψεις, ακόμα, να ρωτήσεις για επιπλέον λιχουδιές, αναλόγως της εποχής (π.χ. σαλιγκάρια, στη σχάρα ή μαγειρεμένα με σος ντομάτας, άγρια κόκκινα βουνίσια μανιτάρια και χόρτα εποχής με αβγά).

Στο τέλος θα σου φέρουν και μπουρέκια αναρής! Στα συν βάλε και τα βράδια με ζωντανή μουσική (τα βράδια της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου αλλά και τα μεσημέρια Κυριακής), που θα σου φτιάξει ακόμα περισσότερο τη διάθεση αλλά και τη λίστα με τα ποτά του, η οποία περιλαμβάνει ό,τι λαχταρά η ψυχή σου: από ζιβανία και κρασί, μέχρι ουίσκι, παγωμένη μπίρα και άλλα οινοπνευματώδη και αλκοολούχα ποτά.

epiktitos.JPG

Σημείωσε, τέλος, ότι ο το εντυπωσιακό αυτό ταβερνάκι προσφέρεται και events, για τα οποία μπορείς να επιλέξεις ανάλογα με την ημέρα και τη διαθεσιμότητα, τον χώρο όπου θα φιλοξενηθούν. Μπορείς δηλαδή να επιλέξεις τον μπροστινό μέρος της ταβέρνας, που απολαμβάνει τη θέα της Λεμεσού ή την μαγευτική, καταπράσινη αυλή με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, που είναι ιδανική για όλων των τύπων εκδηλώσεις!

Ό,τι και να επιλέξεις, να είσαι σίγουρος ότι το event σου θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των καλεσμένων σου!

(25360026) Αμμοχώστου 18, Αρμενοχώρι, 4523 επ. Λεμεσού.
Facebook: Agios Epiktitos Taverna Limassol
Instagram: Agios Epiktitos Taverna

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close