28-29 June 2023
Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ραντεβού στην πλατεία για ένα διήμερο γεμάτο τζαζ

Το ΑγλανJazz, το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ τζαζ μουσικής, ανακοίνωσε πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2023

Ο Δήμος Αγλαντζιάς θα διοργανώσει φέτος το 18ο Φεστιβάλ AglanJazz στις 28 και 29 Ιουνίου 2023, με τη συμμετοχή σχημάτων από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Πιο κάτω αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 28.6.2023

→ 20:30
Κύπρος
SONICA
Η τριμελής μπάντα συνδυάζει λεξιλόγιο από nu-jazz, ambient, electronica και funk. Αναλογικά συνθεσάιζερ, μπασογραμμές σε χαμηλές συχνότητες και έντονα ρυθμικά γκρούβς είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τον ήχο των SONICA.

→ 21:30
Ισραήλ
Marcelo Nami & Amir Weiss Guitar Duo
Ο βιρτουόζος της κιθάρας Marcelo Nami & ο συνθέτης πειραματικής τζαζ Amir Weiss δημιούργησαν το Guitar Duo τον Μάρτιο 2017. Μαζί δημιούργησαν τη δική τους μουσική γλώσσα, η οποία προέρχεται από τους μουσικούς κόσμους των δυο κιθαριστών: Βραζιλιάνικη μουσική, Τζαζ, Ροκ, Ισραηλινή μουσική, Φλαμένκο, αυτοσχεδιασμός και ελεύθερη μουσική απόδοση.

Το ντουέτο παίζει πρωτότυπη μουσική και δημιουργεί μια μοναδική σύνδεση μεταξύ Βραζιλίας και Μέσης Ανατολής. Εκτελούν ειδικές διασκευές σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής γραμμένης από συνθέτες της νέας γενιάς όπως ο Egberto Gismonti και ο Hermeto Pascoal και δίνουν μια νέα όψη σε παραδοσιακά κομμάτια Choro.

→ 22:30
Κύπρος
Quintedo
Το σχήμα εκτελεi αυθεντικές συνθέσεις στο ύφος της modern jazz μουσικής με έντονες επιρροές από το μουσικό έργο των John Coltrane, Kenny Garrett και Ben Wendel. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσει συνθέσεις των Μάριου Χαραλάμπους, Κυριάκου Κέστα και Ερμή Μιχαήλ, οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα, σε ένα σετ γεμάτο ενέργεια και έντονη διάθεση για εξερεύνηση.

Πέμπτη 29.6.23

→ 20:30
Κύπρος
Allusion Quartet
Το Allusion Quartet είναι μια συλλογική μπάντα, η οποία θα παρουσιάσει αυθεντικές συνθέσεις όλων των μελών του συγκροτήματος. Το κάθε μέλος βάζει τον δικό του χαρακτήρα στη μουσική, και οι συνθέσεις τους αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα και διαφορετικές στυλιστικές επιρροές των μελών της μπάντας, κρατώντας παράλληλα ένα ισορροπημένο, καλά σχηματισμένο ήχο.

→ 21:30
Ελλάδα
Seeds
Το Ντουέτο με τους Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπασίστα, πιανίστα και συνθέτη) και Χρήστο Καλκάνη (κλαρινετίστα και πιανίστα) παρουσιάζει το νέο τους project Seeds. Τα δυο αδέρφια ενώνουν δυνάμεις, δημιουργώντας ένα νέο και δυνατό ηχητικό κόσμο στον οποίο συνυπάρχουν τα ακουστικά ηχοχρώματα του κοντραμπάσου, του κλαρινέτου και του πιάνου με ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας εικόνες που άλλοτε παραπέμπουν σε soundtrack και την neoclassical σκηνή και άλλοτε θυμίζουν περισσότερο Ελλάδα και παράδοση.

→ 22:30
Κύπρος
Adonis Aletras & The L.U.S.T
Το Σχήμα είναι δημιουργία του συνθέτη και κιθαρίστα Άδωνι Αλετρά και φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Κύπρο και το εξωτερικό τη μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Άδωνις για παραγωγές του Hollywood.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο Άδωνις γράφει με επιτυχία μουσική και τραγούδια για την Αμερικανική τηλεόραση και κινηματογράφο. Με αυτή την ιδιότητα του, του έχει ζητηθεί να συνθέσει πολλά και διάφορα είδη μουσικής με διαφορετικές τεχνοτροπίες και ηχοχρώματα.

Οι Loud Urban Soul Teachers θα παρουσιάσουν υλικό που έγραψε (ή συνέγραψε) ο Άδωνις για διάφορες σειρές όπως: «The Young and the Restless», «Love and Marriage» καθώς επίσης και τις κινηματογραφικές ταινίες: «Section 8» και «Sunrise in Kimmeria».

Είσοδος:
Δωρεάν στην Ανοικτή Πλατεία στο Σκαλί
€5 για είσοδο στο Αμφιθέατρο στο Σκαλί
Ποτά και Φαγητά: στην Ανοικτή Πλατεία στο Σκαλί

aglanjazz.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close