Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα όμορφο στέκι για παρέες που αγαπούν τον μεζέ και την ελληνική κουζίνα!

Πού τρώμε ωραίους μεζέδες στην Πάφο;

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαΐου 2023

Καρό τραπεζομάντιλα, παρεΐστικη ατμόσφαιρα, μεζεδάκια ελληνικής κουζίνας και διάφορα στη σχάρα, σε ένα ταβερνάκι στην πλατεία, που τα έχει όλα!

Κάπως έτσι θα περιγράφαμε τη "φάση" στου Τζόγια. Το ταβερνάκι που έκανε την εμφάνισή του μόλις πριν από ένα χρόνο σε μία όμορφη γειτονιά στο κέντρο της Πάφου, δίνοντας μας μία καλή αφορμή να πάμε ως εκεί.

DSC_0045.JPG

Τα καλοκαίρια μάλιστα ο Τζόγιας βγάζει τα τραπεζάκια εκτός, στήνοντας το τέλειο σκηνικό για ωραιότατα φαγοπότια, με φόντο την πλατεία Λωζάνης και το μεγάλο γκράφιτι στον τοίχο! Τον χειμώνα δε, το σκηνικό μεταφέρεται εντός, στο ζεστό εσωτερικό, με τη μοντέρνα και πολύ γουστόζικη διακόσμηση, που ξεχωρίζει τόσο για το φωτισμό όσο και για την αρμονία που αποπνέει.

DSC_0094.JPG

Από νωρίς το βράδυ τα τραπέζια του τίμιου μεζεδοπωλείου στο κέντρο γεμίζουν με κόσμο. Παρέες και ζευγαράκια αράζουν στις καρέκλες στο πεζοδρόμιο, και απολαμβάνουν νόστιμα πιάτα, που σε ταξιδεύουν σε ελληνικό νησί. Το μόνο βέβαιο είναι ότι άπαξ και πας σίγουρα θα ξαναπάς.

DSC_0158.JPG

Εδώ λοιπόν η παρέα θα τσιμπολογήσει κεφαλοτύρι σαγανάκι, πολίτικη σαλάτα, φάβα και γαύρο μαρινάτο, κολοκυθοκεφτέδες, γνήσιο και παραδοσιακό σπετσοφάι πηλιορείτικο, στραπατσάδα και μπεκρή μεζέ! Ακόμα θα μοιραστεί κοντοσούβλι, κοκορέτσι, οβελία και κεφαλάκι.

DSC_0148.JPG

Στη σχάρα θα μπουν μπριζόλες (μοσχαρίσια, χοιρινή), παϊδάκια, πανσέτα, μπιφτέκι, λουκάνικο, φτερούγες κοτόπουλου αλλά και τσιπούρα. Αν όμως χρειάζεσαι συστάσεις, προτείνουμε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το ελληνικό κεμπάπ (γιαουρτλού) και το μαλακό σουβλάκι (χοιρινό και από κοτόπουλο, τα οποία σερβίρονται στο ξυλάκι).

DSC_0144.JPG

Από τα μαγειρευτά, μη χάσεις τον κόκορα παστιτσάδα και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά! Ρώτησε όμως και για τη σούπα της ημέρας, μπορεί να πετύχεις τον θεϊκό τραχανά!

Οι ολόφρεσκες τηγανητές πατάτες δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι. Στα συν και το κερασμένο μπουκάλι νερό που έρχεται σε κάθε τραπέζι, καθώς επίσης και οι επιλογές σε κρασιά και οινοπνευματώση (τσίπουρο, ούζο, ζιβανία, ρακί).

DSC_0051.JPG

(26220922) Κώστα Γεωργίου 28, Πλατεία Μάρκου Δράκου Λοζάνης), Πάφος.
Facebook: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα
Instagram: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close