Εκδρομές να πας , Guide

Άννα Κοσμά: Τα οφέλη από τον αγροτουρισμό πολλά και πολύπλευρα

Αγροτουρισμός: Εναλλακτικές διακοπές στην κυπριακή ύπαιθρο!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021

Οι τάσεις και οι επιλογές των ταξιδιωτών τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όλο και κερδίζουν έδαφος έναντι των παραδοσιακών. Ο τουρίστας/ ταξιδιώτης πλέον επιλέγει εναλλακτικούς προορισμούς και ταξιδιωτικές εμπειρίες. Θέλει να εξερευνήσει, να βιώσει πράγματα, να αποκτήσει εμπειρίες και να γευθεί τοπικά προϊόντα. Ο αγροτουρίστας αναζητεί ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί προσωρινά από την πιεστική καθημερινότητα.

Επιζητεί  την επαφή με τη φύση, προκειμένου να γνωρίσει τόσο την αγροτική ζωή όσο και τους αγρότες και τις συνήθειες τους. Θέλει να έρθει σε επαφή με ντόπιους που θα τον μυήσουν σε ένα διαφορετικό και άγνωστο γι αυτόν τρόπο ζωής. Θέλει να απολαύσει την αυθεντικότητα της ζωής στην ύπαιθρο, την αυθεντική φιλοξενία, την καθαρότητα του τοπίου, την καθαριότητα του περιβάλλοντος αλλά και να γευθεί  τα παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα.

Πιο συγκεκριμένα ο αγροτουρισμός αποτελεί μια διαδικασία που προωθεί μια μορφή ταξιδιού με σεβασμό προς το περιβάλλον και την παράδοση. Αυτή η διαδικασία είναι βασισμένη στη γνωριμία του ταξιδιώτη/ τουρίστα με την τοπική κοινωνία, κουλτούρα, ιστορία και καθημερινότητα των ανθρώπων. 

Τα οφέλη από τον αγροτουρισμό πολλά και πολύπλευρα αφού τονώνει, ενισχύει την αγροτική ζωή και οικονομία.

Η ύπαιθρος και ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές έχουν πολλές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, φτάνει να αξιοποιηθεί σωστά ο «πλούτος» που υπάρχει. Ταυτόχρονα οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον Αγροτουρισμό θα πρέπει να εφαρμόζουν και κάποιες βασικές αρχές ποιότητας έτσι ώστε να ξεχωρίζουν.

Άννα Κοσμά
Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close