3 April 2014
Live Music , Nightlife & Music

"Το Μαγικό Βιολί του Βαχάν Πετελιάν…”

Ο διάσημος Κύπριος μαέστρος μουσικής Βαχάν Πετελιάν θα τιμηθεί από Τουρκοκύπριους, Ελληνοκύπριους και Αρμενοκύπριους για πρώτη φορά μαζί, με ευκαιρία την επέτειο του θανάτου του

Δημοσιεύτηκε στις 26 Μαρτίου 2014

Τουρκοκύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Αρμενοκύπριοι, για πρώτη φορά μαζί, θα τιμήσουν το διάσημο Κύπριο μαέστρο μουσική Βαχάν Πετελιάν. Σ’όλη του τη ζωή, ο Πετελιάν δίδαξε μουσική και παρέδωσε μαθήματα βιολιού σε σχολεία, σε Τουρκοκύπριους, Ελληνοκύπριους και Αρμενοκύπριους μαθητές, καθώς επίσης και ιδιαίτερα μαθήματα βιολιού στο σπίτι του. Ο Πετελιάν έχει επίσης συνθέσει πολλά έργα μουσικής. Μερικοί από τους μαθητές του Πετελιάν γνώρισαν διεθνή φήμη ως μουσικοί… Ο Πετελιάν πίστευε ότι ακόμα κι αν δύο άτομα δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, η μουσική πάντα τους φέρνει πιο κοντά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, θα εκτεθεί “Το Μαγικό Βιολί”, που τώρα είναι 100 χρόνων και βοήθησε ώστε να σωθούν οι ζωές του Πετελιάν και της οικογένειάς του και έπαιξε ένα σπουδαίο ρόλο στη ζωή του. Ακόμα, θα προβληθεί μια παρουσίαση με φωτογραφίες για τη ζωή του Πετελιάν, και ο Δρ. Πεκίρ Αζκίν, η Νουρίτσα Νατζαριάν και ο Ανδρεάς Ιακωβίδης θα μιλήσουν για τις αναμνήσεις τους ως μαθητές του. Ο εγγονός του, ο Βαχάν Αϊνετζιάν επίσης θα μιλήσει για τις μνήμες του από τον παππού του και θα δωθεί ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τον Βαχάν Πετελιάν, η μουσική του οποίου ξεπέρασε γενιές και πολιτισμούς, αγγίζοντας τις καρδιές Αρμενοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων. Εις μνήμην του, καλλιτέχνες του Nilgun Guney Art Studio θα παρουσιάσουν μια μίνι έκθεση στο Σπίτι της Συνεργασίας. Μια από τους μαθητές του Πετελιάν, η Νουρίτσα Νατζαριάν θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς, για τη διάτηρηση της φιλίας και των στενών σχέσεών της με όλες τις κοινότητες της Κύπρου.

Την εκδήλωση οργανώνουν από κοινού ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας (AHDR), η διερευνήτρια-δημοσιογράφος Sevgul Uludag και το Στούντιο Τέχνης της Nilgun Guney.

Ώρα: 18.30. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close