Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2022
Βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα και πολύ κοντά στα Χριστούγεννα! Οι πρώτες βροχές νοτίζουν το χώμα, τα φύλλα παίρνουν τις πιο όμορφες αποχρώσεις και τα χωριά μας καλούν. Ανάμεσα σε καλντερίμια και τα ιστορικά κτίρια των Πάνω Λευκάρων βρίσκονται τα δύο ανεξάρτητα σπιτάκια του Ample Places.
Τα δύο αυτά σπιτάκια, το «Πολύτιμο» και το «Μοναδικό», συνυπάρχουν σε μία πυκνοφυτεμένη αυλή με μεγάλα δέντρα την οποία περικλείει ένας ψηλός μαντρότοιχος. Η κάθε κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 4 άτομα, και οι κατοικίες μπορούν να ενοικιαστούν ξεχωριστά ή μαζί. Στο ισόγειο των κατοικιών βρίσκονται το καθιστικό με το τζάκι, η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και η τραπεζαρία ενώ στον όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια με το λουτρό. Η πρόσβαση στον όροφο στο «Πολύτιμο» επιτυγχάνεται με εξωτερική πετρόκτιστη σκάλα, ενώ στο «Μοναδικό» με σκάλα εσωτερικά. Στο εσωτερικό των κατοικιών υπάρχουν έπιπλα με το βάρος του χρόνου και την παραδοσιακή τέχνη ζωντανή, ζωγραφισμένη σε κεραμικά αγγεία και σε σκαλισμένες πόρτες.

Τα Λεύκαρα είναι διάσημα για την γραφικότητα και την ιστορία τους. Εκεί θα ακούσουμε αφηγήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα, το κέντημα, την αργυροχοΐα, την παρασκευή του τοπικού λουκουμιού και τις ιδιότητες των κυπριακών βοτάνων. Θα επανασυνδεθούμε με τη φύση που έχοντας τον πρώτο λόγο, φτιάχνει το σκηνικό για τις χειμερινές μας βόλτες. Θα περπατήσουμε σε μονοπάτια της φύσης, θα μυρίσουμε τις χειμερινές ευωδιές της γης με τις πρώτες βροχές και θα ποδηλατήσουμε.
Στα σπιτάκια «Πολύτιμο» και «Μοναδικό», τα πάντα, οι εικόνες, οι μυρωδιές και τα χρώματα, είναι ολοζώντανες παραπομπές σε έναν μαγικό κόσμο όπου το απλό και το απέριττο κρύβουν ένα ατελείωτο πλούτο. Είναι μια ωδή στο χρώμα, την αυθεντικότητα και τη μοναδική ατμόσφαιρα της παράδοσης.

Εκεί θα ονειρευτείτε και θα χαλαρώσετε δίπλα στο αναμμένο τζάκι, σε μια ζεστή μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με αυτούς που αγαπάτε!
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε:
stay@ampleplaces.com
Τηλ.: 99-613771
Facebook: Ample Places Cyprus
Instagram: ampleplaces
Σχετικά
Απόψε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Πρεμιέρα με Μεξικό–Νότια Αφρική στο Sigma
Το Μουντιάλ 2026 κάνει πρεμιέρα και το Sigma σε βάζει στο παιχνίδι
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και εσωτερικό
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένας κορυφαίος προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας, ακριβώς πάνω στη (φημισμένη) παραλία
Το βραβευμένο πεντάστερο resort συνδυάζει κομψότητα, σύγχρονες ανέσεις και αυθεντική κυπριακή φιλοξενία
Το «καταπράσινο» ελληνικό νησί που ξεχώρισε στη λίστα των Times με τους κορυφαίους προορισμούς
Το ελληνικό νησί που βρέθηκε δεύτερο στη λίστα με τα ιδανικότερα μέρη για διακοπές τον Ιούνιο
Ανακαλύψαμε δύο κομψά σπιτάκια στο χωριό, για άνετες διακοπές στη φύση
Δύο πανέμορφα πέτρινα σπίτια στην καρδιά της κυπριακής υπαίθρου υπόσχονται μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας
Το νέο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας με τη μεγαλύτερη πισίνα της περιοχής, σε καλεί για βουτιές
The Nines: Το νέο high-end ξενοδοχείο επαναπροσδιορίζει την εμπειρία της luxury φιλοξενίας στην Αγία Νάπα
Πέντε νέες βραβεύσεις για το Columbia Beach Resort στα Cyprus Tourism Awards 2025
Τρία Gold Awards επιβεβαιώνουν τη διαχρονική του θέση ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς πολυτελούς φιλοξενίας στην Κύπρο
Ένα σπάνιο ουράνιο υπερθέαμα θα καθηλώσει τον κόσμο στις 12 Αυγούστου
Mια ολική έκλειψη ηλίου θα δημιουργήσει ένα ουράνιο θέαμα στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, στις 12 Αυγούστου.