Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2022
Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει τη σπαρταριστή κωμωδία του Μάικλ Κούνεϊ, «Μια Μεγάλη Απάτη», σε μετάφραση Στέλιου Καυκαρίδη και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου.
Μια αυθεντική, ανατρεπτική φάρσα που σατιρίζει ένα παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο: πώς το ένστικτο επιβίωσης ενός ανθρώπου που έχει υποστεί την κοινωνική αδικία, μπορεί να τον οδηγήσει πολλές φορές στο ψέμα, στην εξαπάτηση και στην παρανομία.

Ο Έρικ Σουάν απολύεται ως πλεονάζον προσωπικό όταν η Αρχή Ηλεκτρισμού, στην οποία εργάζεται, ιδιωτικοποιείται. Μετά από αμέτρητες, άκαρπες απόπειρες εύρεσης εργασίας και κυριευμένος από το φόβο και την ανασφάλεια για το αύριο, καταφεύγει στη διάπραξη απάτης. Εκμεταλλευόμενος τις «τρύπες» και τη γραφειοκρατία της δημόσιας υπηρεσίας, εξαπατά για χρόνια τις Υπηρεσίες Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εισπράττοντας επιδόματα χιλιάδων λιρών για τους αμέτρητους ενοίκους που δηλώνει ψευδώς ότι κατοικούν στη διεύθυνσή του.
Ακολουθώντας με μεγάλη επιτυχία τα βήματα του πατέρα του, Ρέι Κούνεϊ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ο Ζορζ Φεϊντό της αγγλικής δραματουργίας, ο Μάικλ Κούνεϊ δημιουργεί έναν μαραθώνιο τεράστιων παρεξηγήσεων, απροσδόκητων συμβάντων, μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπιών, μυστικών και ξαφνικών αποκαλύψεων. Η φρενήρης δράση του έργου και τα συνεχή «μπες-βγες» των ηρώων μπορούν να παρομοιαστούν με ένα «τρελό», θορυβώδες ανθρώπινο φλιπεράκι και τα γεγονότα τα οποία διαδέχονται αστραπιαία το ένα το άλλο και κλιμακώνονται, μοιάζουν με μπαλόνι το οποίο φουσκώνει σιγά σιγά και τρέμεις πότε θα εκραγεί!
Υπηρετώντας ένα πανέξυπνο κείμενο γεμάτο «τρέλα» και κωμική εκρηκτικότητα, η παράσταση του Σατιρικού Θεάτρου υπόσχεται στο θεατή ένα καλοκουρδισμένο,
ευφορικό και άκρως διασκεδαστικό αποτέλεσμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Στέλιος Καυκαρίδης, Σκηνοθεσία/Μουσική Επένδυση: Μαριάννα Καυκαρίδου, Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Κίνηση: Αντρέι Κρουπά, Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριαλένα Παπαδοπούλου, Βοηθός Σκηνογράφου: Μικαέλλα Κάσινου,
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής, Σχεδιασμός Αφίσας: Νεόφυτος Αβραάμ,
Τrailer: Χάρης Αριστείδου, Υπέυθυνος Επικοινωνίας/Σχεδιασμός προγράμματος: Λέανδρος Ταλιώτης,
Σκίτσο Αφίσας/Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Martin Meason, Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος
ΔΙΑΝΟΜΗ:
Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Χάρης Αριστείδου, Σπύρος Γεωργίου, Έλια Ιωαννίδου, Βασίλης Μιχαήλ, Ζήνα Καυκαρίδου, Ανδρέας Ρόζου, Μικαέλλα Κάσινου, Γεωργία Νικολάου, Νικόλας Κουρουζίδης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:
ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2022 στις 8.30μ.μ.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
● ΛΕΥΚΩΣΙΑ, Κεντρική Σκηνή
Κάθε Σάββατο στις 8.30μ.μ. και Κυριακή στις 6.30μ.μ. (Μέχρι 18 Δεκεμβρίου)
Η Παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιδρυτή του Σατιρικού Θεάτρου Βλαδίμηρου Καυκαρίδη.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 105’
ΕΙΣΟΔΟΣ: €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
Πληροφορίες/Κρατήσεις: ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 22312940 – 22421609
Email: satiriko.tameio@cytanet.com.cy
ΧΟΡΗΓΟΙ:
Tο Σατιρικό Θέατρο επιχορηγείται από τον ΘOK (Μέγας Θεσμικός Χορηγός).
Χορηγός παράστασης: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
Χορηγός: HYUNDAI CYPRUS
Σχετικά
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.
«Πλούτωνος 71»: Δύο υπερπλήρεις παραστάσεις, μια γειτονιά γεμάτη μνήμες και συγκίνηση!
Φεστιβάλ Μαχαλάρτ, Λάρνακα 2030 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς»: H πρώτη παραγωγή της παιδικής σκηνής του Θεάτρου ΑντίΛογος
Ένα παραδοσιακό παραμύθι σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου
«Το Ψέμα»: Ένα δείπνο, δύο ζευγάρια και ένα μυστικό στο Σατιρικό Θέατρο
Η κωμωδία του Φλοριάν Ζελέρ κάνει πρεμιέρα στις 7 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου, με τους Μάρα Κωνσταντίνου, Ανδρέα Τσέλεπο, Σίμο Τσιάκκα και Ιωάννα Λαμπροπούλου.
Φαίδων ή ο ίλιγγος: Η σύνθεση της νομπελίστριας Μαργκερίτ Γιουρσενάρ παρουσιάζεται ως θεατρικό ντουέτο στο Παττίχειο Λεμεσού
«Ξέρω για τον έρωτα τα λίγα που με έμαθαν τα μάτια που με αγάπησαν.»
Το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας ανακοινώνει το Third Space Project
Μια σύμπραξη για εφήβους και νέους που φέρνει το θέατρο, τις τέχνες και την πόλη σε δημιουργικό διάλογο
«Λίγο ακόμα»: Μια παιδική παράσταση για τα μεγάλα όνειρα και τις μικρές προσπάθειες
Το Θέατρο Μασκαρίνι παρουσιάζει μια ιστορία για την επιμονή, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη που χρειάζεται για να προσπαθήσουμε ξανά.