Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτά είναι τα 3 χρωματιστά χωριά της Κύπρου

Μία ακόμα αφορμή για να επισκεφθείς τα υπέροχα αυτά χωριά!

Δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2022

Τρεις είναι οι πρώτες κοινότητες που εξασφάλισαν την πιστοποίηση του Υφυπουργείου Τουρισμού “Colourful Villages” (Χρωματιστά Χωριά της Κύπρου). Συγκεκριμένα, απονεμήθηκε πιστοποίηση στις κοινότητες Βουνίου, Καλοπαναγιώτη και Στενής, οι οποίες έτυχαν αξιολόγησης στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Η πιστοποίηση «Χρωματιστά Χωριά της Κύπρου» διαμορφώθηκε έχοντας ως βάση τις αρχές της αειφορίας. Αποβλέπει στην ανάπτυξη μιας νέας κουλτούρας στα χωριά, σε σχέση με τη σημασία και την αξία που έχει η διαφύλαξη και ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε χωριού, με παράλληλα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Απώτερος στόχος είναι η προώθηση του τουρισμού υπαίθρου, του τουρισμού φύσης και του πολιτιστικού τουρισμού, με τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσω των αυθεντικών και μοναδικών εμπειριών που προσφέρει η κυπριακή ύπαιθρος όπως και η αναζωογόνηση των χωριών της υπαίθρου μέσω της αύξησης της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας τους τόσο από Κύπριους όσο και ξένους επισκέπτες.

Τα Πιστοποιημένα Χρωματιστά Χωριά είναι:

καλοπα.jpg

Καλοπαναγιώτης
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφθείτε τον Καλοπαναγιώτη: αγροτουριστικά καταλύματα, ιαματικές πηγές, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, πανοραμική θέα στην κοιλάδα, δραστηριότητες στη φύση και φυσικά πολλά λουλούδια. Πρόσφατα η κοινότητα έχει πιστοποιηθεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού ως «Χρωματιστό Χωριό» και σύντομα θα διοργανώσει ένα από τα 7 «Χριστουγεννιάτικα Χωριά» της Κύπρου!

στενη.jpg

Στενή
Η Στενή πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το Υφυπουργείο Τουρισμού με το πρότυπο "Χρωματιστά Χωριά της Κύπρου" για την καθαριότητα, την αισθητική της εικόνα, την απουσία οπτικής ρύπανσης, αλλά και τη φύτευση σε οικίες και δημόσιους χώρους. Κτισμένη μεταξύ του δάσους Πάφους και Κόλπου της Χρυσοχούς, διαθέτει ιδανικό κλίμα για όλες τις εποχές του χρόνου και ίσως το καλύτερο μουσείο αγροτικής ζωής στην Κύπρο! Ανακαλύψτε τη Στενή Πάφου εδώ: http://www.steni.org.cy


βουνι χρωμα.jpg

Βουνί
Αν ψάχνετε ένα γραφικό χωριό με λιθόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια με ξύλινες πόρτες, μεγάλα παράθυρα, στενά μπαλκόνια και εσωτερικές αυλές, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά, είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε το Βουνί στην ορεινή Λεμεσό. Πρόσφατα έχει λάβει και την πιστοποίηση «Χρωματιστά Χωριά της Κύπρου» από το Υφυπουργείο Τουρισμού!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close