Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2022
Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος το Βουνί. Από τον ελιόμυλο στην Οθωμανική χαβούζα και από τα μουσεία στις εκκλησίες, σίγουρα στο χωριό αυτό δεν θα βαρεθείς.
Εδώ, ωστόσο, απευθυνόμαστε σε σένα που ψάχνεις μια ωραία και "νόστιμη" Κυριακάτικη βόλτα και, συνεπώς, ωραία σημεία για φωτογραφίες.
Κατ' αρχάς, όπως και στα περισσότερα χωριά της Κύπρου, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα σπίτια είναι η... χαρά της φωτογραφίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχεις και μια αψίδα που σε καλεί να φωτογραφηθείς με τα πιο ενδιαφέροντα κάδρα.
Κατά δεύτερον, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε το διάσημο, πλέον, καφενείο "Πλατεία". Ο πανέμορφος χώρος έχει γίνει αγαπημένο σποτ για τους επισκέπτες και δικαιωματικά αφού με το μπλε στις πόρτες, στα καγκέλια και στις καρέκλες και το πράσινο της φύσης γύρω του σε κάνουν να σταματήσεις και να χαζέψεις θέλοντας και μη. Απόλαυσε τον καφέ σου σε ένα από τα πιο... viral καφενεία της Κύπρου.
Τέλος, και για να μην ξεχνιόμαστε, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 16.00 θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή, με κύριους πρωταγωνιστές φυσικά το σταφύλι και τα παράγωγά του, με πιο συγκεκριμένα τον ξακουστό παλουζέ! Η ετήσια γιορτή του παλουζέ, λοιπόν, του παραδοσιακού εδέσματος των κρασοχωριών μας, θα πραγματοποιηθεί στο Βουνί, χάρη στο Κοινοτικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Αποδήμων και τον Γυναικείο Σύλλογο Βουνίου. Η γιορτή φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κυριάκου Κούσιου.
Κατά η διάρκεια της γιορτής, θα παρασκευάζεται επιτόπου και θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες και ντόπιους ζεστός παλουζές! Επίσης στον χώρο της εκδήλωσης θα στηθεί παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα του σταφυλιού και άλλα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Ψημολόφου.
Σχετικά


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

20 χρόνια Madame Figaro Awards: Μάθαμε πότε θα διεξαχθούν τα 20ά βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς
Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει

Βραβεία Εmmy: Θρίαμβος για Adolescence και The Studio - Αναλυτικά οι νικητές
Το Adolescence του Netflix και το The Studio του Apple TV+ σάρωσαν στα Emmy 2025 με πολλά βραβεία - Τα πολιτικά μηνύματα που κυριάρχησαν στη βραδιά


Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής