Δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022
Η Θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών έρχεται στον Δήμο Ιδαλίου για μία και μόνο παράσταση, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.
Η Αριστοφανική κωμωδία «Λυσιτράτη» σε διασκευή στα κυπριακά από τον Σοφοκλή Σοφοκλέους και σκηνοθεσία από τις Αντωνία Χαραλάμπους και Πολυξένη Σάββα, έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου 2022, με δύο sold out παραστάσεις.
Επί σκηνής 25 ηθοποιοί σας υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά, μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Οι γυναίκες, με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Το σχέδιό είναι η κήρυξη ερωτικής αποχής μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου. Παρά τις αρχικές διαφωνίες τελικά οι γυναίκες, συμφωνούν με το σχέδιο. Η αποχή έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και για τα δύο φύλα, ιδιαίτερα όμως για τους άντρες. Το σχέδιο των γυναικών έχει επιτυχία.
Οι άντρες στέλνουν πρεσβευτές, να συνομιλήσουν με τις γυναίκες και να βρουν τη λύση. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις η ειρήνη εξασφαλίζεται. Το αίσιο τέλος σφραγίζεται μέσα σε μια αποθέωση από τραγούδια και χορούς.
Τιμή εισιτηρίου €10 Παιδιά 12 – 18 ετών, φοιτητές, συνταξιούχοι €7
Χώρος: Αμφιθέατρο Ιδαλίου
Έναρξη: 8:00μ.μ.
Πληροφορίες και κρατήσεις: 99762891, 99787090
Σχετικά
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η αθηναϊκή παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» με την Άννα Βαγενά έρχεται Κύπρο
Η παράσταση βασίζεται στις μνήμες της σπουδαίας Μικρασιάτισσας, της Αγγελικής Παπάζογλου
“Η Μέρα που η Νίνα Σιμόν Σταμάτησε να Τραγουδά” από τη Θεατρική Ομάδα Persona
Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της Συριο-λιβανέζας ηθοποιού Νταρίνα Αλ Τζουντί