Δημοσιεύτηκε στις 24 Αυγούστου 2022
Πανηγύρι μια φορά τον μήνα μάς υποσχέθηκε το Limassol AGORA. Κι επειδή η υπόσχεση είναι υπόσχεση, αυτό θα γίνει.
Συνεχίζει ο θεσμός του μονοήμερου πανηγυριού στον πολυχώρο Limassol AGORA, προσφέροντας διασκέδαση στο κέντρο της παλιάς Λεμεσού και συνάμα θύμησες της Κυπριακής κουλτούρας και παράδοσης.

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, το πανηγύρι θα έχει ήδη φθινοπωρινό αέρα παρουσιάζοντας επίκαιρα έθιμα που σχετίζονται με τον τρύγο. Ζωντανά στην Limassol AGORA θα γίνει παρασκευή παλουζέ και «βούτιμα» σουτζούκου, ενώ θα προσφέρεται στους επισκέπτες που θα βρεθούν στον πανηγύρι ζεστός παλουζές, για να δοκιμάσουν. Η διαδικασία παρασκευής θα γίνει το πρωί (11:00-13:00) και απόγευμα (14:00–16:00) δίνοντας την ευκαιρία να επιλέξετε την ώρα επίσκεψής σας στο πανηγύρι.

Από πλευρά ψυχαγωγίας, ο Καραγκιόζης, η γνωστή φιγούρα των πανηγυριών θα είναι εκεί για να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δάσκαλος», σε δύο προβολές πρωί και απόγευμα (10:30 & 16:30).
Μουσικό μεσημέρι με ζωντανή μουσική θα απολαύσουν οι επισκέπτες μεταξύ 12:00 – 16:00. Ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο μπουζούκι, ο Γρηγόρης Ιωάννου στην κιθάρα και η Αθηνά Τρύφωνος Ιωάννου στο τραγούδι, μαζί θα μας ερμηνεύουν ελληνικά και κυπριακά τραγούδια.

Όσο για τους διαγωνισμούς, η ομάδα του επιτραπέζιου παιγνιδιού «Ατε Ολάν» θα είναι και πάλι στην Limassol AGORA, καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας και μας προσκαλεί να παίξουμε. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε όσες πιο πολλές κυπριακές λέξεις γίνεται, για να κερδίσουμε ένα σετ από αυτό το πρωτότυπο κυπριακό παιγνίδι που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.

Το καλύτερο το αφήνουμε για τελευταίο. Ο διαγωνισμός τάβλι της Limassol AGORA προσφέρει και πάλι χρηματικά βραβεία στους πρώτους δύο νικητές (150€ για πρώτο & 50€ για δεύτερο). Όλοι οι συμμετέχοντες φεύγουν κερδισμένοι από τον διαγωνισμό, με σειρά από μικρά δώρα που προσφέρει ο καφές του Λαϊκού ως χορηγός του διαγωνισμού, ενώ όσοι φτάσουν στον ημιτελικό θα έχουν και επιπρόσθετο δώρο ένα τάβλι. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει τις 12:00 στο popup καφενείο που θα κερνά κυπριακό καφέ από τις 10π.μ. Στο καφενείο θα βρείτε και παραδοσιακό μπούκωμα με φρέσκα παραδοσιακά εδέσματα.

Παράλληλα με τους ψυχαγωγία της μέρας, στο χώρο θα έχει έκθεση έργων ζωγραφικής και αγιογραφίας, κεντητική, ενώ στο παζαράκι θα βρείτε παραδοσιακά εδέσματα και προϊόντα όπως λουκουμάδες, κούπες, καλάθια, πανέρια και βιολογικά προϊόντα απο βότανα, αρωματικά ανθόνερα, πουγκιά λεβάντας για το σκόρο, αιθέρια έλαια, προϊόντα ομορφιάς, κεραλοιφές κ.α.
Δίνουμε ραντεβού στη Limassol AGORA, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου από τις 10.00.
Σχετικά

Τις Παρασκευές του καλοκαιριού πάμε για σουβλάκια και τόμπολα στην Κακοπετριά
Το καλοκαίρι θέλει χωριό και καλοπέραση

Το καλοκαίρι στα Λιβάδια θα είναι γεμάτο μουσική, χορό, παραδοσιακές τέχνες
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις


Έρχεται το 6ο Energy Run στην Λακατάμεια για μικρούς και μεγάλους
Οι έγγραφες έχουν ήδη ξεκινήσει

Δωρεάν εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας σε όλη την Κύπρο
«Μάθε τέχνην τζαι άφησ’ την, τζ’ αμαν πεινάσεις πιάννεις την»

Έρχεται ο Μαραθώνιος Αμμοχώστου για παιδιά, αρχάριους αλλά και έμπειρους δρομείς
Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σύντομα

Αστροπαρατήρηση και φωτογράφηση των Περσείδων με καλή παρέα
Απολαμβάνουμε και φέτος την βροχή των αστεριών


16 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Με θερινό σινεμά, παράδοση, μουσική και χορό

«Emerald Isle»: Μια εντυπωσιακή παράσταση ιρλανδικής μουσικής και χορού έρχεται στην Κύπρο
Μια συναρπαστική ζωντανή παράσταση που μεταφέρει το κοινό σε ένα μαγικό ταξίδι μέσα στην καρδιά και την ψυχή της Ιρλανδίας

Συναυλίες, θέατρο, χορός και όσα θα κάνουμε δωρεάν στον Δήμο Κουρίου το φετινό καλοκαίρι
Το μεγάλο πολιτιστικό καλοκαίρι στον Δήμο Κουρίου άρχισε ήδη

10 γουστόζικοι προορισμοί στο βουνό, για να επισκεφτείτε το φετινό καλοκαίρι
Αυλές και βεράντες με καταπράσινο σκηνικό και κυπριακή ατμόσφαιρα