Guide , News

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2022

Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε για την Πέμπτη το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 11 σήμερα το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φθάσει τους 40 βαθμούς. Όπως αναφέρεται, είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Εξάλλου, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Αναλυτικά ο καιρός

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά παράλια και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα νοτιοδυτικά παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά παράλια ενδέχεται να εμφανίζονται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις νύχτες και νωρίς το πρωί, είναι πιθανόν να σχηματίζεται τοπικά χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση μέχρι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close