Θέατρο , News

Θεατρικό έργο για τη ζωή και τη δράση του Ιωάννη Καποδίστρια, στη Φανερωμένη

Μια παράσταση που πρόκειται να μας συγκλονίσει

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2022

Την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, στις 21.00, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος, παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση, μέρος ενός τρίπτυχου που περιελάμβανε έκθεση, εκπαιδευτικό πρόγραμμα και θεατρικό έργο -που γράφτηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη δράση- με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Πρόκειται για συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού κειμένου που αφορά στη ζωή και τη δράση του πρώτου ηγέτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, του οποίου η μητέρα είχε καταγωγή από την Κύπρο. Αποτελεί παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και συνδυάζεται με τη διοργάνωση περιοδεύουσας έκθεσης για τον Ιωάννη Καποδίστρια η οποία χρησιμοποιείται στην παράσταση και ως σκηνικό.

Το θεατρικό έργο είναι μια ρηξικέλευθη προσπάθεια ανάγνωσης της ζωής του μεγάλου αυτού άνδρα. Με σημαντικές ανέκδοτες ιστορικές πληροφορίες, παρουσιάζεται η πορεία του Καποδίστρια ιδωμένη από την οπτική των γυναικών, που θυσίασε προς χάρη της μοναδικής γυναίκας που υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή: της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας. Παρακολουθεί τη διαδρομή που οδήγησε τον -από άποψη- κοσμοκαλόγερο Καποδίστρια στον θάνατο, μέσα στην λευκή φορεσιά του, για να συναντήσει την αγκαλιά της μοναδικής πραγματικής αγαπημένης του: της πατρίδας του.


   
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θάνος Κοντογιώργης, Τερέζα Κοζιτόρι, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Νικόλαος Βατικιότης, Σπυρίδων Σιδέρης. Διάρκεια: 60’.


Ημερομηνία: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Τεχνών Faneromeni22, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close