Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μία new age ταβέρνα στη Λεμεσό, σερβίρει νέες γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις

Μια κυπριακή γαστρο-ταβέρναπου αναβαθμίζει αυτό που έχουμε στο νου μας ως παραδοσιακό μεζέ κρεατικών

Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2022

Το γεγονός ότι, στη σύγχρονη εποχή υπάρχουν στέκια που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την κουλτούρα μας, προσαρμόζοντάς την ωστόσο στα νέα δεδομένα, είναι κάτι πολύ ευχάριστο, ειδικά αν το πετυχαίνουν με τον καλύτερο τρόπο! Το παρακάτω μαγαζί «παντρεύει» το μενού της ταβέρνας με πρωτότυπα στοιχεία και το αποτέλεσμα αξίζει σίγουρα μια δοκιμή.

Ο λόγος για το Πινάκιο Γεύσεων, μία new age ταβέρνα με χαρακτηριστικό στοιχείο την πέτρα, η οποία στεγάζεται σε ένα κτίριο, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Αθανασίου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο. Στο προσεγμένο εσωτερικό της το ζεστό χρώμα του ξύλου και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του χώρου θα σε κάνουν να νιώσεις άνετα και οικεία.

Ένα τέτοιο σκηνικό, άλλωστε, πιστεύω ότι θα ήταν το μόνο κατάλληλο για να σερβίρει το οικείο και καλοφτιαγμένο φαγητό του σεφ, που μαρτυρά μεμιάς πως το μαγείρεψε από καρδιάς. Θα αρκούσε, βέβαια, να δει κανείς τα εκλεπτυσμένα πιάτα του, κρίνοντάς τα όχι μόνο από το μέγεθός τους, αλλά από την παρουσίασή τους, την ποιότητα και τα υλικά τους, για να καταλάβει τι είναι αυτό που επιτρέπει να χαρακτηρίσει κανείς το Πινάκιο Γεύσεων ως μία κυπριακή «γαστροταβέρνα».

Το Πινάκιο Γεύσεων λοιπόν επαναπροσεγγίζοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της κυπριακής γαστρονομίας, δίνει μια σύγχρονη έκφραση στην εκτέλεση και την παρουσίαση των πιάτων του. Εξ ου και το φαγητό στο Πινάκιο μάς είναι οικείο, όχι απαραίτητα γιατί έχουμε δοκιμάσει ήδη κάτι αντίστοιχο, αλλά γιατί το μαγείρεψε κάποιος, πατώντας στις μνήμες των συνταγών της κυπριακής κουζίνας, χωρίς να τις ακολουθεί κατά γράμμα.

Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι όλες οι πρώτες ύλες (από τα κρεατικά, πατάτες και λαχανικά μέχρι και τις ελιές και το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και προέρχονται από ντόπιους παραγωγούς.

Πιάτα που ξεχωρίζουν
Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις μια σύγχρονη εκδοχή του… μεζέ αλλά και μοναδικές συνταγές βασισμένες μεν στο κυπριακό στοιχείο, συνδυασμένο όμως με άλλους γαστρονομικούς κόσμους! 

Ωστόσο την προσοχή σου, πέρα από τα σπιτικά ορεκτικά και το βραστό χαλλούμι, θα κερδίσουν πιάτα όπως οι φλογέρες τραχανά με χαλίτζια (μαλακό λευκό τυρί από την περιοχή Τηλλυρίας), τα μπριζολάκια του λαιμού στη σχάρα, που σερβίρονται με πουρέ κολοκάσι καθώς επίσης και το αρνί κότσι με σιταρότο με σταφίδες, πινόλια και μούστο σταφυλιού (έψιμα), το οποίο αποτελεί μία παραλλαγή του κυπριακού ρεσιού! 

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα μακαρόνια της σμίλας με κοκκινιστό κοτόπουλο -εξάλλου δεν τα συναντάς συχνά- όπως και τα κλασικά μεν σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, τα οποία ψήνονται με μοναδική μαεστρία! Εξ ου και σε κερδίζουν μεμιάς! 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τον ξεχωριστό τόσο σε ποικιλία όσο και σε γεύση μεζέ του, το Πινάκιο σερβίρει Χορτοφαγικό μεζέ και a la carte επιλογές, με ψαγμένες εκδοχές παραδοσιακών συνταγών, αλλά και μαγειρευτά που κερδίζουν τις εντυπώσεις, καθώς επίσης και νόστιμη σχάρα. 

Έκπληξη του μενού είναι ο μεζές για τα παιδιά, η Παιδική Ποικιλία, για τους λιλιπούτειους φίλους μας, με επιλογές όπως πράσινη σαλάτα, χαλλούμι, σουβλάκι χοιρινό, πατάτες τηγανητές, μακαρόνια της σμίλας, κεφτέδες και γλυκό ημέρας

Μη φύγεις, αν δεν δοκιμάσεις το γλυκό της ημέρας. 

Μία πολύ καλή επιλογή για νόστιμα, δημιουργικά πιάτα και πειραγμένες συνταγές σε ένα περιποιημένο χώρο! 

(7000 0060) Σταυραετού Μαχαιρά 42, Πλατεία Δημαρχείου Αγ. Αθανασίου, Λεμεσός.
Email: info@pinakio.com
FacebookΠινάκιο Γεύσεων

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close