Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022
Σήμερα η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι 12 βαθμούς και θα κατέλθει στους 0 στα υψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά η πρόγνωση
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και τοπικά στα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη, αλλά αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού αλλά αργότερα και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα δυτικά παράλια παροδικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Αρχικά, στο ανατολικό μισό του νησιού, θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 4 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στο εσωτερικό θα σχηματιστεί παγετός.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει κατά περιόδους. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση και την Πέμπτη μικρή άνοδο, παραμένοντας ωστόσο, την Πέμπτη, πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.
Σχετικά
Αυτό το καλοκαίρι ζήσε το απόλυτο Resort Lifestyle στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό
Σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς της Μεσογείου, τη Λεμεσό, το Parklane δημιουργεί έναν κόσμο όπου η φιλοξενία συναντά το design, η γαστρονομία συναντά την εμπειρία και η διαμονή μετατρέπεται σε τρόπο ζωής
Άστατος ο καιρός σήμερα, άνοδος θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Last Minute: 13 υπέροχα ξενοδοχεία για να κάνεις Πάσχα στο νησί!
Αυτό το Πάσχα ανακαλύπτουμε από την αρχή την ομορφιά της Κύπρου, με αφετηρία πανέμορφα ξενοδοχεία του νησιού μας και τις εμπειρίες που μας προσφέρουν
ΒΙΝΤΕΟ: Επέστρεψε στον «θρόνο» της η πατάτα της Ξυλοφάγου
Στη θέση της επανατοποθετήθηκε μετά από τρείς βδομάδες η πατάτα της Ξυλοφάγου.
Πορτογαλία: Η Έβορα ετοιμάζεται να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2027
Η Έβορα γίνεται η τέταρτη πορτογαλική πόλη που ανακηρύσσεται Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Η Μαντόνα επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 23 χρόνια
Η βασίλισσα της ποπ θα εμφανιστεί στη δεύτερη σεζόν του «The Studio» του Σεθ Ρόγκεν, μετατρέποντας την ιστορία της ακυρωμένης βιογραφικής της ταινίας σε τηλεοπτική σάτιρα για το σύγχρονο Χόλιγουντ.
Το πρώτο The Macallan Lounge στην Κύπρο, μόλις άνοιξε τις πόρτες του
Το ARARAT – The Signature Collection παρουσιάζει το The Macallan Lounge στην Κύπρο
Τα ανταμώματα των Επιταφίων στις πόλεις του νησιού
Οι περιφορές και τα ανταμώματα των Επιταφίων που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε όλο το νησί