Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022
Την ίδια ώρα στο Τρόοδος το έστρωσε για τα καλά και το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, τα ξημερώματα τις Παρασκευής ήταν 34 εκατοστά.
Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 15 βαθμοί ενώ απόψε ο υδράργυρος θα κατέλθει στους -2 στα υψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση και περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κυρίως από το μεσημέρι και μετά, πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και σταδιακά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τοπικά στα νότια και βόρεια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού με τα φαινόμενα να γενικεύονται αργότερα και σε άλλες περιοχές. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Από το βράδυ κυρίως και μετά θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά, ενώ σύντομα τα φαινόμενα περιορίζονται. Το απόγευμα και το βράδυ, πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση τοπικά και στα ημιορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικά μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά και αρχικά και στα ημιορεινά.
Σχετικά
45 εκδρομικοί χώροι για να ψήσεις τη σούβλα του Πάσχα
Πασχαλινή εξόρμηση σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο και φαγητό κάτω από πανύψηλα πεύκα
10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού
18 άγνωστα εξωκλήσια της Κύπρου με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι: Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή
Μαζί με το brand ειδών κουζίνας και σπιτιού SILVERCREST, ο Andre Agassi δείχνει πώς η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη
Το έθιμο με την περιφορά και τη συνάντηση των Επιταφίων στη Λάρνακα
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν
Η νέα απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αλλάζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων
Λέμε αντίο στα ξενοδοχεία όπως τα ξέρουμε! Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργούν ένα πολύ κοινό προϊόν από τα δωμάτια
To σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Μ. Παρασκευή
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» του καιρού
Ύμνοι για ελληνικό νησί από τη Sun: «Παράδεισος με ομορφιά από άλλον πλανήτη» -Το συγκρίνει με τη Χαβάη
Το άρθρο εστιάζει στη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά
Εδώ το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αυθεντικό και άκρως απολαυστικό
Η εμπειρία του Πάσχα στο Minthis είναι μία εμπειρία αυθεντικής φιλοξενίας