Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022
Την ίδια ώρα στο Τρόοδος το έστρωσε για τα καλά και το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, τα ξημερώματα τις Παρασκευής ήταν 34 εκατοστά.
Σήμερα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 15 βαθμοί ενώ απόψε ο υδράργυρος θα κατέλθει στους -2 στα υψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση και περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κυρίως από το μεσημέρι και μετά, πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και σταδιακά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τοπικά στα νότια και βόρεια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού με τα φαινόμενα να γενικεύονται αργότερα και σε άλλες περιοχές. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Από το βράδυ κυρίως και μετά θα πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά, ενώ σύντομα τα φαινόμενα περιορίζονται. Το απόγευμα και το βράδυ, πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση τοπικά και στα ημιορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικά μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά και αρχικά και στα ημιορεινά.
Σχετικά
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Αύξηση θερμοκρασίας με αυξημένες τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες
Έρχονται οδικά έργα παγκύπρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Οδικά έργα σε εξέλιξη σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες παγκύπρια
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Αυτός είναι ο κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στον κόσμο για το 2026
Η Καραϊβική στην κορυφή του κόσμου, με αυξανόμενο τουρισμό και παραλίες παγκόσμιας κλάσης
Αυτή είναι η πιο πολυτελής πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς
Η Πόλη του Φωτός κατακτά την κορυφή ως ο πιο εκλεκτός τόπος διαμονής στον κόσμο
Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από χθεςμ 1η Ιανουαρίου ενέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου
Συννεφιασμένος ο καιρός με ενδεχόμενο παγετού στα ορεινά - Στους μείον 2 τη νύχτα
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2025
Οι αθλητές θα τιμηθούν στην κορυφαία αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο
Το Κιριμπάτι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος – Ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2026, δείτε live
Η ατόλη Κιριτιμάτι –γνωστή και ως Νήσος των Χριστουγέννων– υποδέχθηκε επίσημα το 2026
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει