Δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2021
Το 2021 ήταν αναμφίβολο μια ακόμη ιδιαίτερη χρονιά - η δεύτερη της πανδημίας - κατά την οποία ο πλανήτης αντιμετώπισε πολλές και διάφορες δοκιμασίες.
Πέραν του κορονοϊού, η υφήλιος σημαδεύτηκε από κρίσεις, όπως η κλιματική και η προσφυγική, από συρράξεις και εμφύλιες συγκρούσεις, από γεγονότα που στο πέρασμα του χρόνου ίσως αποδειχτούν ιστορικής σημασίας.
Στο πλαίσιο αυτό το Associated Press συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες που σημάδεψαν το 2021, συνθέτοντας το συγκλονιστικό φωτογραφικό άλμπουμ μιας πολύ δύσκολης και σίγουρα αξέχαστης χρονιάς.
Μετανάστης από την Αφρική κλαίει στην αγκαλιά εθελόντριας του Ερυθρού Σταυρού - Θύλακας Θέουτα, σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου (18/5/2021)
Αστυνομικοί του Καπιτωλίου των ΗΠΑ προτάσσουν τα όπλα τους απέναντι σε έναν από τους εισβολείς-διαδηλωτές, που τους ατενίζει με περίσσιο θράσος - Ουάσιγκτον, ΗΠΑ (6/1/2021)
Υγειονομικός υπάλληλος με «ψυγειάκι» γεμάτο εμβόλια κατά της Covid-19 αναζητά λοφίσκο βοσκούς προς εμβολιασμό - Κασμίρ, Ινδία (21/6/2021)
Η Σοφία χαϊδεύει το μόλις 2 μηνών βρέφος, τον μικρό Αμπντούλ, που υποβάλλεται σε θεραπεία για να νικήσει την ασιτία - Καμπούλ, Αφγανιστάν (5/10/2021)
Διαδηλωτής κατά της ακρίβειας απέναντι σε αστυνομικούς - Σακίσλι, Εκουαδόρ (26/10/2021)
Ανδρας σε απόγνωση, μέσα στο κατεστραμμένο από τον τυφώνα Άιντα σπίτι του - Λος Αντζελες, ΗΠΑ (1/9/2021)
Σπίτι ολοκληρωτικά παραδομένο στις φλόγες - Καλιφόρνια, ΗΠΑ (16/8/2021)
Εφηβη αγκαλιά με το ασυνήθιστο κατοικίδιό της, ένα γουρούνι, στο οποίο βρήκε συντροφιά και παρηγοριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας - Μπουένος Άιρες, Αργενινή (4/9/2021)
Εφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν με λάσο παράνομους μετανάστες από την δοκιμαζόμενη Αϊτή - Τέξας, ΗΠΑ (19/9/2021)
Κάτοικος της φλεγόμενης Λίμνης παρακολουθεί την καταστροφή - Εύβοια, Ελλάδα (6/8/2021)
Μικρά παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο σε αυτοσχέδιο γήπεδο, καλυμμένο από λασπόνερα, μετά από τεράστιες πλημμύρες - Ικίτος, Περού (20/3/2021)
Μέλος της στρατιωτικής αστυνομίας, ντυμένος ως υπερήρωας «Captain America», παροτρύνει μικρά παιδιά να τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού - Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία (15/4/2021)
Ανδρας προσπαθεί να δραπετεύσει από τις φλόγες που έχουν φουντώσει σε κρεματόριο από την πολλαπλή καύση νεκρών του κορονοϊού - Νέο Δελχί, Ινδία (29/4/2021)
Νεαρός που συμμετείχε σε συγκέντρωση παρά τους περιορισμούς της πανδημίας δέχεται «υδάτινη επίθεση» από αστυνομικές δυνάμεις - Βρυξέλλες, Βέλγιο (2/4/2021)
Πατέρας κουβαλάει στα χέρια του το νεκρό παιδί του, μετά από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα - Παλαιστίνη (16/5/2021)
Αφυδατωμένο έδαφος σε μια αχανή περιοχή που κάποτε καλυπτόταν από νερό. Τα απόνερα της κλιματικής αλλαγής - Σουέσκα, Κολομβία (17/2/2021)
Ο Μαχαβίρ Σινγκχ, 90 ετών, ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, καθώς συμμετέχει σε διαμαρτυρία ενάντια στο νέο νόμο για τους αγρότες - Ουτάρ Πραντές, Ινδία (8/1/2021)
Εκρηξη από τις μάχες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Ενα από τα πολλά κτίρια που έγιναν συντρίμμια (13/5/2021)
Ο Στέφεν Μουντόγκα, ένα αγόρι 12 ετών, προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του το σμήνος των ακρίδων που τον έχουν περικυκλώσει - Νακούρου, Κένυα (17/3/2021)
Το χαμόγελο της μικρής Λεϊλά είναι η καλύτερη απάντηση στην τραγική επιστροφή των Ταλιμπάν - Καμπούλ, Αφγανιστάν (27/9/2021)
Τρένο ταξιδεύει πάνω σε ράγες, που έχουν εξαφανιστεί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν βροχοπτώσεις άνευ προηγουμένου - Φρανκφούρτη, Γερμανία (3/2/2021)
Γυναίκες μαλώνουν για το μοίρασμα των σιτηρών στην αποδεκατισμένη και υποσιτισμένη από τον εμφύλιο Τιγκράι - Αγκούλα, Αιθιοπία (8/5/2021)
Μια θάλασσα από πλαστικά έχει πάρει τη θέση της λίμνης Ποτπέκο - Πρίμποϊ, Σερβία (22/12021)
Σπίτι θαμμένο κάτω από τη στάχτη, μετά την έκρηξη ηφαιστείου στα Κανάρια Νησιά- Λα Πάλμα, Ισπανία (30/10/2021)
Σχετικά

5 νέες, οργανωμένες παραλίες στην Κύπρο που θα γίνουν το καλοκαιρινό σου στέκι
Άνεση, στυλ και καλοκαιρινή αύρα σε πέντε φρέσκες παραθαλάσσιες αφίξεις που πρέπει να επισκεφθείς φέτος

Ανακαλύψαμε ένα μοντέρνο σπιτάκι με πισίνα, για καλοκαιρινές διακοπές στο χωριό!
Ένα ολοκαίνουριο σπιτάκι στη διάσημη Λόφου για ξεχωριστές διακοπές!

Η Wizz Air αναστέλλει πτήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου
Αναστέλλοντια όλες οι πτήσεις προς Τελ Αβίβ και τις ευρωπαϊκές πτήσεις προς Αμμάν

Ryanair – προσφορά: Πτήσεις με έκπτωση 15% για φθινοπωρινά ταξίδια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς
Κλείσε το επόμενό σου ταξίδι τώρα!

Δύο κυπριακές παραλίες ανάμεσα στις 25 καλύτερες της Ευρώπης - Ελληνική παραλία στην πρώτη θέση
Κάθε χρόνο, το Tripadvisor, η μεγαλύτερη πλατφόρμα ταξιδιωτικής καθοδήγησης στον κόσμο, δημοσιεύει έναν κατάλογο με τις κορυφαίες παραλίες του κόσμου


Απεβίωσε ο τέως δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του τέως δημάρχου του Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης

Ετοιμάσου και φέτος για βουτιές στην «πισίνα του Λέλλου»
Σύγχρονο και πλήρως ανακαινισμένο πια, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λευκωσίας, ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη παραλία στον κόσμο
Πρόσφατη ανάλυση χιλιάδων φωτογραφιών Instagram από τη CV Villas, αναδεικνύει την πιο ευτυχισμένη παραλία στον κόσμο

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Times
Το διεθνές μέσο περιγράφει το νησί ως έναν τόπο που αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες

Αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε του «Squid Game» - Το νέο τρέιλερ
«Ακόμη πιστεύω ότι ήρθες εδώ για να μας σώσεις» - Η τρίτη και τελευταία σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου.

Το Lemon Park αλλάζει, επεκτείνεται και αναβαθμίζεται
"Το νέο Lemon Park θα αποτελέσει ένα σύγχρονο, πολυλειτουργικό προορισμό ψυχαγωγίας για όλη την Κύπρο"