Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γλάρος: Μια ιστορική ψαροταβέρνα στη Λεμεσό, που δεν σταματά να εξελίσσεται

Εκεί θα ζήσεις μια μοναδική εμπειρία όπως ακριβώς τη βίωναν και οι προηγούμενες γενιές

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Είναι κάτι μέρες που αισθανόμαστε την ανάγκη να τα αφήσουμε όλα πίσω μας, έστω και για μερικές ώρες, να αδειάσουμε το μυαλό μας από κάθε περιττή σκέψη και να απολαύσουμε τη μοναδική ηρεμία και γαλήνη που μπορεί να μας προσφέρει η θάλασσα, μαζί με καλή παρέα, ουζάκι και λαχταριστούς ψαρομεζέδες. 

Αυτές τις μέρες λοιπόν καταφεύγουμε στα παράλια της Λεμεσού, εκεί όπου ο κ. Βασίλης έχει βάλει την οικογενειακή ψαροταβέρνα "Γλάρος" εκ νέου σε ανοδική τροχιά. Σύμμαχοί του οι θησαυροί της θάλασσας που πάντοτε καταφέρνει να έχει στη διάθεσή του.

Μια ψαροταβέρνα με ιστορία
Ο ιστορικός «Γλάρος» λοιπόν, αποτέλεσε δημιουργία μιας προσφυγικής οικογένειας από το Βαρώσι που η αγάπη της για τη θάλασσα που έχασε, την οδήγησε στο να βρει μια άλλη θάλασσα για να ξαναρχίσει τη ζωή της. Έτσι λοιπόν δημιούργησαν το δικό τους καταφύγιο γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές από τη θάλασσα.

Η ιστορία της ξεκίνησε το μακρινό 1977 δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το ίδιο μεράκι, στη νέα της τοποθεσία, κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, από όπου προσφέρει πλέον τα πιο φρέσκα θαλασσινά και τους πιο εκλεκτούς ψαρομεζέδες.

Νέα εποχή, ίδια γεύση και ποιότητα
Ο Βασίλης ήταν ακόμα παιδί όταν οι γονείς του άνοιξαν την ψαροταβέρνα, μέσα στην οποία μεγάλωσε και η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Γι’ αυτό λοιπόν και για τον Βασίλη η διατήρηση της θρυλικής ψαροταβέρνας δεν ήταν επιχειρηματική επιλογή αλλά προσωπική ανάγκη. Ήθελε να συνεχίσει να αισθάνεται τα ίδια έντονα συναισθήματα που βίωνε εκεί από μικρός και να τα μοιραστεί με τη δική του οικογένεια αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο… 

Ακριβώς λοιπόν επειδή ήθελε να το κάνει όπως τότε, δημιουργώντας τα ίδια συναισθήματα και προσφέροντας την ανάλογη εμπειρία στον κόσμο, μετακινήθηκε από το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού όπου βρέθηκε για κάποιο διάστημα η ψαροταβέρνα «Γλάρος», για να επιστρέψει δίπλα στη θάλασσα, εκεί όπου πραγματικά ανήκει! Εδώ και κάποιο καιρό λοιπόν μετακόμισε στην παραθαλάσσια περιοχή «Τσιφλικούδια» κοντά στο Νέο Λιμάνι της Λεμεσού και προσκαλεί όλους εμάς να ζήσουμε τη μοναδική αυτή εμπειρία, όπως ακριβώς τη ζούσαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς μας. 

Πώς μοιάζει μια επίσκεψη στον «Γλάρο»; 
Ο «Γλάρος» λοιπόν θα σε κερδίσει από τη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί και πριν προλάβεις καλά-καλά να πάρεις τη θέση σου σε ένα από τα παραδοσιακά τραπέζια του, που είναι "ντυμένα" στα γαλανόλευκα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα όμορφο στέκι, με μεγάλη βεράντα, διακοσμημένο στα γαλάζια και στα λευκά, που αποπνέει απόλυτη ηρεμία και γαλήνη.

Το μεγαλύτερο όμως ατού της ψαροταβέρνας είναι η απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου...  

Αφού καθίσεις στο τραπέζι σου, λοιπόν, η θάλασσα θα μεταφερθεί κυριολεκτικά στο πιάτο σου. Από το τραπέζι σου θα παρελάσουν οι πιο εκλεκτοί και νόστιμοι ψαρομεζέδες, πάντοτε ολόφρεσκοι και καλοψημένοι. Είπαμε, ο Βασίλης, ο ιδιοκτήτης, μεγάλωσε μέσα σε ψαροταβέρνα επομένως την τέχνη του ψαριού την κατέχει όσο κανένας! 

Όποιο πιάτο με πρωταγωνιστή τα ψάρια ή τα θαλασσινά κι αν λαχταράς, στον «Γλάρο» θα τα βρεις στην καλύτερη εκδοχή τους. Ας αναφέρουμε όμως μερικά από αυτά, έτσι για να πάρεις μια ιδέα: Φρέσκος ορφός, μύδια κατσαρόλας, μικρή φρέσκια αθερίνα, συναγρίδα παραγαδίου, φρέσκες σουπιές με μελάνι της σχάρα με λαδολέμονο, μπαρμπούνι της σχάρας με λαδολέμονο και χταπόδι παστό, είναι μόλις μερικοί από τους πολύ εκλεκτούς ψαρομεζέδες που θα γευτείς εκεί, ενώ τώρα που «έπιασαν τα πρώτα κρύα», η λαχταριστή ψαρόσουπα του «Γλάρου» είναι το πιάτο που πρέπει να βάλεις στα οπωσδήποτε! 

Εάν λοιπόν ήρθε και για εσένα εκείνη η μέρα που έχεις ανάγκη να βρεις την απόλυτη χαλάρωση, γαλήνη και διασκέδαση, με θέα το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου και με τα δώρα της θάλασσας προς όλους εμάς τους… ψαροφαγάδες να δεσπόζουν στο πιάτου σου, ολόφρεσκα, μυρωδάτα και πεντανόστιμα, τότε έχεις φύγει ήδη για «Γλάρο»! 

(99357049) Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός.
Facebook: Ψαροταβέρνα Γλάρος
Instagram: Glaros Fish Tavern

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close