Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2021
Μεμονωμένες βροχές αναμένονται κυρίως στο εσωτερικό για το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, στο εσωτερικό και στα ανατολικά, νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια, θα πνέουν παροδικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα στα νότια και νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά θα παρατηρείται τοπικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες νωρίς το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο και θα κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά

4+1 εκδρομές εντός Κύπρου για τον Σεπτέμβριο
Οι καλύτερες αφορμές για εξορμήσεις στα χωριά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

Monti: Η γειτονιά που νιώθεις Ρώμη σαν ντόπιος
Η μποέμ καρδιά της Ρώμης ανάμεσα σε ιστορία, street food και εναλλακτική μόδα

Προσφορά Ryanair - Πετάμε με εισιτήρια από €14.99 σε αγαπημένους προορισμούς
Χαμηλά ναύλα με απευθείας πτήσεις από την Πάφο σε όλη την Ευρώπη

5 λόγοι για εκδρομή στα βουνά της Κύπρου αυτό το σαββατοκύριακο
Ζήσε την απόδραση στα βουνά με φυσική ομορφιά, παραδοσιακή γεύση και χαλάρωση

14 κουκλίστικα καφενεδάκια για μερακλίδικο καφέ στο χωριό
Πάμε για μυρωδάτο καφέ, μαχαλεπί, παγωτό, "μπούκκωμα" και πολλά ακόμη

Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Αναμένονται βροχές στα ορεινά
Αίθριος αναμένεται να είναι σήμερα ο καιρός, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Ξεκινάει γυρίσματα για τον τελευταίο κύκλο του Maestro
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γράφει πυρετωδώς τα τελευταία επεισόδια της επιτυχημένης σειράς του Mega με νέες συμμετοχές που θα κάνουν αίσθηση.

Ανοιχτό Κάλεσμα για το πρόγραμμα “Dear Festival & Friends” της Στέγης Χορού Λεμεσού
Έλα να γράψουμε μαζί το φεστιβάλ

Μία παραλία της Κύπρου ανάμεσα στις πιο πολυσύχναστες του κόσμου
Η Ευρώπη κυριαρχεί στη λίστα του TripAdvisor

Γνωρίστε τις 6 μικρότερες χώρες της Ευρώπης
Εντυπωσιακά ορεινά τοπία, ηλιόλουστες παραλίες, ιστορικά μνημεία, γραφικά χωριά... Παρά το μικρό τους μέγεθος, αυτές οι χώρες της Ευρώπης έχουν πολλές ομορφιές για να σας μαγέψουν

Στους 38 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται σταδιακή πτώση
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Από τους Peaky Blinders στο House of Guinness: Ο Στίβεν Νάιτ επιστρέφει με νέα σειρά εποχής
Η αυτοκρατορία της πιο φημισμένης μπύρας στον κόσμο και η ιστορία μίας από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές δυναστείες της Ευρώπης.