Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2021
Η γνωστή Ελληνίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κατρίνα Τσάνταλη, έχει βάλει ως στόχο να σπάσει τα στερεότυπα και να περάσει στους μικρούς μας φίλους νοήματα- λέξεις ταμπού, που ίσως εμείς φοβόμαστε ή δεν ξέρουμε να διαχειριστούμε.
Η Συλλογή Μικρά Αστέρια είναι η νέα σειρά παιδικών βιβλίων προσχολικής ηλικίας των εκδόσεων Διόπτρα. Τα βιβλία είναι "Το μικρό κοτοπουλάκι", "Καληνύχτα σ΄ αγαπώ" και "Ο ιππόκαμπος". Η σειρά που αποτελείται από τρία, μέχρι στιγμής, βιβλία, μικρά σε μέγεθος, κατάλληλα για μικρά χεράκια και πολύ μικρά σε ηλικία παιδάκια (0-3 ετών).
Τα βιβλία της σειράς είναι στημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνονται ελκυστικά από το μικρό σε ηλικία κοινό, ενώ η συγγραφέας χρησιμοποιεί έμμετρο λόγο, καθώς «είναι πάντα πιο εύκολο να τον αποστηθίσουν τα παιδιά και σίγουρα πιο διασκεδαστικός».
Λίγα λόγια για το κάθε ένα…
Καληνύχτα σ’ αγαπώ
Είναι η αρχή από το νανούρισμα που είχε μάθει η γιαγιά -της συγγραφέα- Καίτη ως μαθήτρια της πρώτης δημοτικού, κάπου στα 1930 και ένα από τα λίγα πράγματα που η ίδια η γιαγιά θυμάται πλέον στα 90+ της, όταν η άνοια σου χτυπάει συχνά την πόρτα. Από αυτήν την γοητευτική μνήμη, η συγγραφέας ξεκινά και κατεβάζει στο χαρτί χαριτωμένα, καλοφτιαγμένα, ανάλαφρα, με τρυφερότητα, στιχουργήματα, τετράστιχα επί το πλείστον, για εκείνη τη γιαγιά και τις μικρές της ιστορίες.
Είναι το καλύτερο βιβλίο της σειράς, αυτό που πλησιάζει την παρεξηγημένη ποίηση για μικρά παιδιά με όμορφο τρόπο, μακριά από στιχουργικές απλοϊκές ευκολίες.
Ο Ιπποπόκαμπος
Μια ιστορία για την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, τον “άλλο”, τον διαφορετικό που έρχεται να ζήσει στα δικά μας μέρη. Την παγερή, επιφυλακτική έως εχθρική από κάποιους υποδοχή του παράξενου, νέου στα μέρη, Ιπποπόκαμπου, διαδέχεται η γεμάτη αυτοπεποίθηση τοποθέτηση του ίδιου Ιπποπόκαμπου να δοκιμάσουν την συμβίωση μαζί του. Τα στιχάκια και η ίδια η ιστορία είναι πιο απλή και το μήνυμα πιο στοχευμένο και πιο έτοιμο προς το παιδί-αναγνώστη, το οποίο κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη σκέψη.
Μικρό Κοτοπουλάκι
Μια γλυκιά ιστορία για την προωρότητα και τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο λίγο πιο βιαστικά από τα υπόλοιπα. Απλογραμμένη ιστορία, ευχάριστα, δουλεμένα στιχάκια, τρυφερό αποτύπωμα για ένα κοτοπουλάκι που βγήκε πρόωρα από το αβγό, μπήκε στη δική του θερμοκοιτίδα και επέστρεψε γρήγορα στους γονείς του γιατί τέτοια αγάπη δεν μπορούσε να την στερείται άλλο.
Αγοράζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, ενισχύετε τον Σύνδεσμο Μωρά-Θαύματα που στόχο έχει τη στήριξη και την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ στη Λευκωσία, καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που αφορούν την προωρότητα και τα πρόωρα νεογνά που νοσηλεύονται στη μονάδα. Με πολλή αγάπη, το ποσοστό μου από Το Μικρό Κοτοπουλάκι θα γίνει εξ ολοκλήρου δωρεά στα Μωρά-Θαύματα.
Σχετικά


Αυτό είναι το νέο, δημοφιλές brand που άνοιξε τις πόρτες του στο Mall of Cyprus
Tο διεθνούς φήμης κινέζικο brand, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Mall Κύπρου: Τα καταστήματα που θα είναι ανοικτά τον Δεκαπενταύγουστο
Ποια θα κλείσουν για την αργία

Μάθαμε πότε ανοίγει το Kiabi το νέο του, μεγάλο κατάστημα στη Λευκωσία
Η πολυαναμενόμενη άφιξη στο Mall of Cyprus...Το γαλλικό fashion brand χαμηλού κόστους Kiabi ανοίγει τις πόρτες του

Η Lidl Κύπρου γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του καταστήματός της στο Neon Mall of Pafos
H εταιρεία ετοιμάζει μία γιορτινή εμπειρία με εκπλήξεις και διαγωνισμούς για τους επισκέπτες της, για τα πρώτα γενέθλια του τρίτου καταστήματός της στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου.


Στο νέο τεύχος του Check in Cyprus θα βρεις όλα όσα θα κάνουν το καλοκαίρι σου... άκρως συναρπαστικό!
Ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην ολοκαίνουρια, καλοκαιρινή έκδοση του Check in Cyprus... που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει

Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί για το περιβάλλον
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Lidl Κύπρου παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες της που στοχεύουν σε ένα βιώσιμο και καλύτερο αύριο για όλους

Το ωράριο των mall της Κύπρου για την Δευτέρα του Κατακλυσμού
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, για να επισκεφθείς τα πολυκαταστήματα του νησιού

Έρχεται «ευρω-φόρος» €2 σε πακέτα από Shein και Temu
Το τέλος διακίνησης θα επιβληθεί στα δέματα που έρχονται με couriers και κοστίζουν μέχρι €150


Το My Mall Limassol γιορτάζει 16 χρόνια λειτουργίας
Και μας προσκαλεί το κοινό σε μια ξεχωριστή γιορτή