News , Guide

Πότε θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες (η σειρά άρσης μέτρων)

Οι 4 φάσεις τις επιστροφής στην κανονικότητα (αναλυτική παρουσίαση) - Πότε ανοίγει και τι

Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2020

Με τα επιδημιολογικά στοιχεία να σταθεροποιούνται και τα νέα κρούσματα να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα εδώ και μερικές ημέρες στην Κύπρο, ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει ήδη προχωρήσει στον κατ’ αρχήν σχεδιασμό της επιστροφής των πολιτών και εν συνεπεία της οικονομίας, στην κανονικότητα, με σκοπό την επανεκκίνηση της μηχανής.

Παρόλα αυτά, αυτό που τονίζουν οι ειδικοί και πρέπει όλοι να έχουμε κατά νου, είναι πως τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά και πως όλα τα βήματα χαλάρωσης των μέτρων πρέπει να γίνουν σταδιακά, με προσοχή και ειδικό σχεδιασμό, ούτως ώστε να μη δημιουργήσουμε και πάλι πρόβλημα.

Η σημασία, δηλαδή, της τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και της προσωπικής υγιεινής και της γενικότερης υγιεινής των χώρων είναι το κλειδί για να οδεύσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα.

Ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Κυριάκος Πενηνταέξ, σε σχετικό ρεπορτάζ του στις Τομές στα Γεγονότα, παρουσίασε αναλυτικά τις 4 φάσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας καταγράφοντας πότε και τι αναμένεται να ανοίξει κάθε είδος επιχείρησης και να επιτραπούν οι διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, γάμοι και συγκεντρώσεις.

1. Αρχές Μαΐου αναμένεται η πρώτη χαλάρωση, που θα αφορά την αύξηση στις επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Παράλληλα θα ανοίξουν τα μικρά εργοτάξια, που νοείται ότι είναι ανοικτοί χώροι καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου όπως βιβλιοπωλεία και άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως είναι καταστήματα ένδυσης/υπόδησης, ηλεκτρικών, βιοβλοπωλεία, ενώ επαναρχίζουν και οι ομαδικές προπονήσεις, οι οποίες θα επιτρέπονται μόνο σε ανοιχτούς χώρους.

2. Μέσα Μαΐου το δεύτερο κύμα όπου θα ανοίξουν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και τα γυμναστήρια. Νοείται ότι σε κάθε άνοιγμα θα τηρούνται τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής (προσωπικής αλλά και γενικής).

3. Αρχές Ιουνίου ανοίγουν όπως όλα δείχνουν τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, οι καφετερίες. Επαναλειτουργούν σινεμά, θέατρα, κέντρα διασκέδασης, καζίνο - λέσχες, αλλά και χώροι λατρείας.

4. Και τελευταία (Τέλη Ιουνίου) αναμένεται να ανοίξουν (αφού εξελιχθούν όλα τα πιο πάνω ομαλά) τα σχολεία, τα αεροδρόμια (με περιορισμούς πτήσεων), θα επιτρέποται οι διοργανώσεις εκδηλώσεων και συναυλιών, οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες, με κόσμο.


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close