Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2021
Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρερει ότι εικόνες με γεμάτα αεροπλάνα, κρουαζιέρες και συνωστισμένα παραλιακά μπαρ είναι δύσκολο να δούμε το καλοκαίρι του 2021.
Οι τουριστικοί προορισμοί της Νότιας Ευρώπης, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ετοιμαστούν και να ελπίζουν, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Ενώ οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει, πρόκειται να περάσουν μήνες μέχρι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι εμβολιασμοί ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αρχίσουν να «γεμίζουν τα αεροπλάνα», να κάνουν κρουαζιέρες ή να κάνουν παρέα σε συνωστισμένα μπαρ κατά μήκος των παραλιών των τουριστικών θέρετρων. Αυτό συνεπάγεται ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι για το τι θα συμβεί κατά τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.
Η προσδοκία είναι ότι θα είναι καλύτερο από το καλοκαίρι του 2020, ωστόσο αυτό ίσως και να αποτελεί ευσεβοποθισμό, αναφέρει το Bloomberg.
Στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, μόλις τρία κρουαζιερόπλοια έφτασαν πέρυσι, σε σύγκριση με περίπου 600 το 2019. Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν χθες, Πέμπτη, έδειξαν ότι οι διανυκτερεύσεις από μη μόνιμους κατοίκους σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 70%, προειδοποιώντας ότι η βιομηχανία ίσως να περάσει ακόμη μια ήσυχη χρονιά.
«Οι τουριστικές ροές στο σύνολό τους δεν αναμένεται να ανακάμψουν πλήρως το 2021 στα επίπεδα πριν από την κρίση», ανέφερε η επιτροπή. Στην Ιταλία, ο τουρισμός δεν θα αποτελέσει μέρος της ευρύτερης οικονομικής ανάκαμψης καθώς οι επισκέπτες «επιστρέφουν σταδιακά μόνο όταν μειωθεί η αβεβαιότητα».
Ο Πάολο Μάνκα, ο οποίος διευθύνει την αλυσίδα Felix Hotels στη Σαρδηνία, λέει ότι θα κανονικά θα ήταν ήδη κατά 30% γεμάτος για το καλοκαίρι, «αντ'αυτού, κοιτάζει κενά βιβλία κρατήσεων».
Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν κόστος συντήρησης και μίσθωσης χωρίς καμία εγγύηση εσόδων.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι χωρίς να γνωρίζουμε αν μπορούμε να ανοίξουμε», δήλωσε ο Μανώλης Καραμολέγκος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Meltemi Hotels and Resorts στη Σαντορίνη και είναι πρόεδρος του τοπικού συλλόγου ξενοδόχων. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις προετοιμασίες για την τελευταία στιγμή».
Διάβασε όλο το άρθρο στο Economy Today.
Σχετικά
10 χρόνια Fresh Partnership: Η Lidl επεκτείνει τo Global Handball Partnership με τα IHF World Championships έως το 2030
Η ανανέωση της συμφωνίας συμπίπτει με μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς στις αρχές του 2027, η Lidl και η IHF θα γιορτάσουν τη 10η επέτειο της συνεργασίας τους
Netflix: 5 νέες αφίξεις για τη φθινοπωρινή watchlist – Από το «Unabomber» στο «East of Eden»
Συνοδεύουμε με ένα ζεστό ρόφημα ή ένα χορταστικό μπολ με ποπκορν.
15 μοναδικά καταλύματα στο βουνό για φθινοπωρινές εξορμήσεις τον Οκτώβριο
Χαλάρωση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου σε πανέμορφα καταλύματα
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Διαμονή στο χωριό: Το ανακαινισμένο boutique hotel που επέστρεψε και μας δίνει λόγο να ανέβουμε βουνό
Νέα επιλογή για διαμονή στον Πεδουλά μετά την πλήρη ανακαίνισή του, μας δίνει το ξενοδοχείο Elyssia
Ταξιδεύουμε από Πάφο με €14,99: Οι προσφορές της Ryanair για 7 υπέροχους προορισμούς
Μια αλλαγή παραστάσεων, λίγες ημέρες μακριά από την καθημερινότητα και μια ευρωπαϊκή πόλη για εξερεύνηση
Μεμονωμένες βροχές αναμένονται και σήμερα – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό
Οι καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις τον Οκτώβρη
Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να ταξιδεύετε μόνο και μόνο επειδή τελειώνει το έτος
Μια μικρή φωνή. Μια μεγάλη δύναμη.
Ένα όμορφο παραμύθι για το θάρρος, τη φιλία και τη δύναμη που κρύβει κάθε παιδί μέσα του
Αθήνα: Ανάμεσα στους πιο χαρούμενους προορισμούς για διακοπές παγκοσμίως
Η Αθήνα συνδυάζει την αρχαία ιστορία με τη σύγχρονη αστική ζωή, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό. Η Ακρόπολη και τα ιστορικά μνημεία, οι ζωντανές γειτονιές, οι επιλογές διασκέδασης και το μεσογειακό κλίμα συνθέτουν μια πολυδιάστατη ταξιδιωτική εμπειρία
Γιατί επιστρέφουμε ξανά και ξανά στον ίδιο προορισμό
Κι όμως, η επιστροφή σε ένα αγαπημένο μέρος δεν σημαίνει απαραίτητα επανάληψη και κάτι τι το βαρετό
31 φωνές και ένας «τοίχος Ελπίδας»
Οι δράσεις του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού