Cine News , Κινηματογράφος

The Great: Ίσως το πιο κομψό δράμα εποχής

Μια "σχεδόν αληθινή ιστορία" που παρουσιάζει τη Μεγάλη Αικατερίνη

Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2021

Οι περιορισμένοι σε μετακινήσεις, τα κλειστά εστιατόρια και μπαρ και το κέρφιου των 9 έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς να παρακολουθούμε φανατικά δράματα εποχής και να δραπετεύουμε από τον εγκλεισμό μας ταξιδεύοντας, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στη Γεωργιανή Αγγλία. Εσύ που προτιμάς να καταφεύγεις σε πιο 'σκληρά' δράματα από τις προσαρμογές της Jane Austen, ετοιμάσου να ερωτευτείς παράφορα το 'The Great'.

Μια "σχεδόν αληθινή ιστορία" που παρουσιάζει τη Μεγάλη Αικατερίνη, την οποία υποδύεται η Elle Fanning, να αναλαμβάνει την εξουσία της Ρωσίας του 18ου αιώνα, παρά τις παρεμβάσεις του  ναρκισσιστή συζύγου της, Peter, τον οποίο ενσαρκώνει ο Nicholas Hoult.

Στην αρχή της σειράς η Catherine παρουσιάζεται στους θεατές ως μια νεαρή Γερμανίδα πριγκίπισσα, κάνοντας κούνια σε μία λουλουδένια κούνια θυμίζει το rococo αριστούργημα του Jean-Honoré Fragonard και να γιορτάζει τον ονειρικό της βασιλικό αρραβώνα.

Η μεταμόρφωση της Catherine
Στο ρωσικό δικαστήριο κι η ρομαντική της αντίληψη για το γάμο διαλύεται αμέσως. Ήδη από το πρώτο επεισόδιο, ο μελλοντικός σύζυγός της τη συστήνει στο ταριχευμένο πτώμα της μητέρας του που φυλάσσεται σε μια περίτεχνη γυάλινη θήκη. Της χαρίζει μια άγρια ​​αρκούδα ως κατοικίδιο, την οποία αργότερα σκοτώνει και καυχιέται ότι έχει θεσπίσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία: κανένας άντρας κάτω των 50 δεν επιτρέπεται να έχει γενειάδα. Όλα αυτά αρκούν για να την πείσουν να γίνει μια πανίσχυρη πολιτική προσωπικότητα μόνη της.

Ρωσικές πινελιές
Αυτό που ακολουθεί είναι μια σειρά που συνδυάζει τη φιλόδοξη φεμινιστική αφήγηση του 'The Duchess' και τους παιχνιδιάρικους αναχρονισμούς του Dickinson με τη λαμπρή αισθητική του 'Marie Antoinette'. Ωστόσο προστίθεται και η ρώσικη κουλτούρα, με σφηνάκια βότκας, αυγά Φαμπερζέ, περιστασιακή κτηνοβασία και τα χαρακτηριστικά «καπέλα» με περούκα. Η σειρά θυμίζει επίσης πολύ με το 'The Favourite', δεδομένου ότι γράφτηκε από τον Tony McNamara, υποψήφιο για το βραβείο της Ακαδημίας.

Μια μαύρη κωμωδία
Αυτό το δράμα εποχής εξελίσσεται σε μαύρη κωμωδία, που σε κάνει κυριολεκτικά να γελάς ξεκαρδιστικά. Υπάρχει μια σκηνή στην οποία η Catherine προσπαθεί να παρηγορήσει ένα Ρώσο στρατιώτη που έχει χάσει τα δάχτυλά του στο πεδίο της μάχης, προσφέροντάς του ένα macaron. «Είναι φυστίκι, αν σε βοηθάει», του λέει σοβαρά. Ή η απόφαση του Peter να χρησιμοποιήσει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του για να στρώσει το τραπέζι. 

Πλούσια κοστούμια
Τα κοστούμια, που σχεδιάστηκαν από την Emma Fryer και εμπνεύστηκαν από την έκθεση του Christian Dior 'V&A'. Στην αρχή, η Fanning ως Catherine φορά ρομαντικά μπροκάρ και φουσκωτά παστέλ φορέματα, αλλά καθώς εξελίσσεται η αφήγηση και η αίσθηση της δύναμής της μεγαλώνει, περνάει σε ανδρόγυνο ντύσιμο με διάφορα κοσμήματα. 

Στο μεταξύ, ο Hoult, χαρούμενος και φανταχτερός ως αυτοκράτορας, στολίζεται με αμέτρητα μαργαριτάρια, κληρονομιά από την αείμνηστη μητέρα του και με άπειρα animal print. Ας δανειστούμε την αγαπημένη φράση του Peter: ζήτω!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close