Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2020
Το Μιλάνο ξύπνησε σήμερα «ντυμένο» στα λευκά, ένα φαινόμενο που προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών, αλλά τη δυσφορία των πολιτών που επιχειρούσαν να πάνε στη δουλειά τους, μετά το αυστηρό χριστουγεννιάτικο λοκντάουν.
Δημοτικοί υπάλληλοι, φορώντας μάσκες, βγήκαν από τα ξημερώματα έξω για να καθαρίσουν με φτυάρια το στρώμα του χιονιού, ύψους 15 εκατοστών, που είχε καλύψει την κεντρική πλατεία Duomo, με την κυκλοφορία στους δρόμους, αν και αραιή, να διεξάγεται μετ’ εμποδίων λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.
Δέντρα και μαρκίζες καταστημάτων έπεσαν από το βάρος του χιονιού, ένα σπάνιο θέαμα στην πόλη, που δεν συνήθιζε να βλέπει, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο παγωμένων ετών, ακραία φαινόμενα χιονόπτωσης.
Μια κολώνα στήριξης των γραμμών του τραμ έπεσε πάνω σε μία γυναίκα, τραυματίζοντάς την στο κεφάλι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών μεταφορών της πόλης Μάρκο Γκρανέλι δήλωσε πως προτεραιότητα των αρχών είναι να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα και να καθαρίσουν τις εισόδους στα νοσοκομεία, τις υγειονομικές εγκαταστάσεις και τα σημεία διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού.
Το λοκντάουν που είχε ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί να μείνουν στα σπίτια τους το διάστημα 24-27 Δεκεμβρίου χαλάρωσε σήμερα, επιτρέποντας στους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός των πόλεών τους, την ώρα που οι περισσότερες υπηρεσίες παραμένουν κλειστές ή με περιορισμένη δραστηριότητα.
Σφοδρές χιονοπτώσεις πλήττουν μεγάλο τμήμα της βόρειας Ιταλίας, προκαλώντας ακυρώσεις στα δρομολόγια των τρένων και το κλείσιμο του ορεινού δικτύου στην περιοχή του Βένετο.
Σχετικά
10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού
18 άγνωστα εξωκλήσια της Κύπρου με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι: Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή
Μαζί με το brand ειδών κουζίνας και σπιτιού SILVERCREST, ο Andre Agassi δείχνει πώς η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη
Το έθιμο με την περιφορά και τη συνάντηση των Επιταφίων στη Λάρνακα
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν
Η νέα απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αλλάζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων
Λέμε αντίο στα ξενοδοχεία όπως τα ξέρουμε! Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργούν ένα πολύ κοινό προϊόν από τα δωμάτια
To σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Μ. Παρασκευή
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» του καιρού
Ύμνοι για ελληνικό νησί από τη Sun: «Παράδεισος με ομορφιά από άλλον πλανήτη» -Το συγκρίνει με τη Χαβάη
Το άρθρο εστιάζει στη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά
Εδώ το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αυθεντικό και άκρως απολαυστικό
Η εμπειρία του Πάσχα στο Minthis είναι μία εμπειρία αυθεντικής φιλοξενίας
Πάσχα σε 3 νησιά κοντά στην Αθήνα: Κατάνυξη, παράδοση και θαλασσινή αύρα
Κοντινά νησιά για να ζήσετε γιορτινές ημέρες με αυθεντικότητα, ζεστή φιλοξενία και φυσική ομορφιά
6 γυναικεία μοναστήρια για κατανυκτικό Πάσχα στην Κύπρο
Οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για μία επίσκεψη στα μοναστήρια της Κύπρου για εκκλησίασμα, ηρεμία και προσευχή