Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2020
Το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο είχε κλείσει για τρεις μήνες λόγω ανακαίνισης. Το διάσημο ξενοδοχείο, το μοναδικό κυπριακό ξενοδοχείο το οποίο αποτελεί μέλος της διεθνούς αλυσίδας Design Hotels και το οποίο ανήκει στον όμιλο Thanos Hotels and Resorts, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Η ανακαίνιση εκατομμυρίων αφορούσε τα δωμάτια και τις σουίτες και το λόμπι.
Εξάλλου, η ανακαίνιση αποτελεί προϊόν συνεργασίας της κορυφαίας Γαλλίδας σχεδιάστριας Joëlle Pléot και μιας ομάδας Κυπρίων τεχνιτών και καλλιτεχνών. Η Pléot, είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια των εσωτερικών χωρών του Almyra από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά το 2003. Όπως και στο παρελθόν, η καλλιτέχνιδα σχεδίασε έπιπλα ειδικά για το ξενοδοχείο, ενώ τις ιδέες της υλοποίησαν ξυλουργοί και επιπλοποιοί απ’ όλη την Κύπρο.
Οι νέες αναβαθμίσεις ενισχύουν την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, η οποία εμπνέεται τόσο από τον Μεσαίωνα όσο και από το σύγχρονο, με βασικά χαρακτηριστικά τις οριζόντιες γραμμές, τα απλά υλικά και την προσαρμογή των κτιρίων στο υπάρχον περιβάλλον.
Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, κι εκεί η ατμόσφαιρα έχει... αλλάξει! Το λόμπι έχει αναβαθμιστεί, με την προσθήκη ζεστού φωτισμού στο χώρο της εισόδου. Παράλληλα, η επίπλωση του χώρου έχει ανανεωθεί πλήρως. Το εστιατόριο «Αέρας», που βρίσκεται στο λόμπι, διαθέτει τώρα μια κομψή παλέτα χρωμάτων με σκούρες μπλε αποχρώσεις, δίνοντας νέα πνοή στο εστιατόριο.
Από το δάπεδο μέχρι την οροφή...
Η ανακαίνιση βεβαίως, έχει αναβαθμίσει φανερά και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία απέκτησαν μεταξύ άλλων, ηχομονωτικές πόρτες, ειδικά σχεδιασμένες ντουλάπες και κομψό μπρούντζινο φωτισμό.
Επιπλέον, απέκτησαν ευρύχωρες ντουζιέρες, επενδυμένες με ιταλικό μάρμαρο Carrara. Επίσης, βάσει της θεματικής «θάλασσα», έργα τέχνης του Μιχάλη Κούλουμου έχουν αναρτηθεί σε όλα τα υπνοδωμάτια, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την παραλία της Πάφου.
Τέλος, η ψυχαγωγία εντός των δωματίων εκσυγχρονίστηκε με την προσθήκη έξυπνων τηλεοράσεων (Smart TV) σε κάθε δωμάτιο.
Μαζί με το ξενοδοχείο, επέστρεψαν και τα εστιατόριά του, τα οποία μας περιμένουν για μια αναβαθμισμένη γαστρονομική εμπειρία. Έτσι λοιπόν τo ιαπωνικό Notios και το μεσογειακό Ουζερί σε περιμένουν κι αυτά για να σε εντυπωσιάσουν!
Σχετικά

Τα όμορφα Λεύκαρα μεταμορφώνονται και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Ο Δήμος Λευκάρων καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής

Τα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο
Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια διαφορετική ταξιδιωτική ατμόσφαιρα από αυτήν που βιώνει κανείς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

20χρονος ίδρυσε τη δική του χώρα και θέλει να συμμετάσχει στην Eurovision
Η κυβέρνηση της χώρας του έχει λάβει ήδη 15.000 αιτήσεις για υπηκοότητα


10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO

Γιατί το παρεξηγημένο Παλέρμο αξίζει την προσοχή σου
Όλα όσα θα δεις και θα κάνεις στη σικελική πρωτεύουσα

Αποκαλυπτήρια γλυπτού "Κένταυρος" στον παραλιακό πεζόδρομο του Πρωταρά
Μία δωρεά του Φίλιππου Γιαπάνη

Πώς θα είναι ο καιρός στην Κύπρο μέχρι το Σάββατο
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Wizz μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε δύο νέους, συναρπαστικούς προορισμούς
Ανακαλύψτε την Βενετία και την Τούζλα με κατευθείαν πτήσεις απο την Λάρνακα

Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο σε ένα αεροπλάνο – και δεν είναι η τουαλέτα
Μπορεί να «φιλοξενεί» από χαρτομάντηλα και τσίχλες μέχρι μισοφαγωμένα φαγητά – Θα το χρησιμοποιήσετε ξανά;

Eurovision: Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων
Το χειρόγραφο σχέδιο απλοποιήθηκε σε ένα ενιαίο σήμα, διατηρώντας την χαρακτηριστική «καρδιά» στο κέντρο

Ιδανικοί προορισμοί για solo travelers
Εξερευνήσετε τον κόσμο με τους δικούς σας ρυθμούς και να δοκιμάσετε πράγματα