Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2020
Το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο είχε κλείσει για τρεις μήνες λόγω ανακαίνισης. Το διάσημο ξενοδοχείο, το μοναδικό κυπριακό ξενοδοχείο το οποίο αποτελεί μέλος της διεθνούς αλυσίδας Design Hotels και το οποίο ανήκει στον όμιλο Thanos Hotels and Resorts, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Η ανακαίνιση εκατομμυρίων αφορούσε τα δωμάτια και τις σουίτες και το λόμπι.
Εξάλλου, η ανακαίνιση αποτελεί προϊόν συνεργασίας της κορυφαίας Γαλλίδας σχεδιάστριας Joëlle Pléot και μιας ομάδας Κυπρίων τεχνιτών και καλλιτεχνών. Η Pléot, είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια των εσωτερικών χωρών του Almyra από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά το 2003. Όπως και στο παρελθόν, η καλλιτέχνιδα σχεδίασε έπιπλα ειδικά για το ξενοδοχείο, ενώ τις ιδέες της υλοποίησαν ξυλουργοί και επιπλοποιοί απ’ όλη την Κύπρο.

Οι νέες αναβαθμίσεις ενισχύουν την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, η οποία εμπνέεται τόσο από τον Μεσαίωνα όσο και από το σύγχρονο, με βασικά χαρακτηριστικά τις οριζόντιες γραμμές, τα απλά υλικά και την προσαρμογή των κτιρίων στο υπάρχον περιβάλλον.

Όσον αφορά τους κοινόχρηστους χώρους, κι εκεί η ατμόσφαιρα έχει... αλλάξει! Το λόμπι έχει αναβαθμιστεί, με την προσθήκη ζεστού φωτισμού στο χώρο της εισόδου. Παράλληλα, η επίπλωση του χώρου έχει ανανεωθεί πλήρως. Το εστιατόριο «Αέρας», που βρίσκεται στο λόμπι, διαθέτει τώρα μια κομψή παλέτα χρωμάτων με σκούρες μπλε αποχρώσεις, δίνοντας νέα πνοή στο εστιατόριο.

Από το δάπεδο μέχρι την οροφή...
Η ανακαίνιση βεβαίως, έχει αναβαθμίσει φανερά και τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία απέκτησαν μεταξύ άλλων, ηχομονωτικές πόρτες, ειδικά σχεδιασμένες ντουλάπες και κομψό μπρούντζινο φωτισμό.
Επιπλέον, απέκτησαν ευρύχωρες ντουζιέρες, επενδυμένες με ιταλικό μάρμαρο Carrara. Επίσης, βάσει της θεματικής «θάλασσα», έργα τέχνης του Μιχάλη Κούλουμου έχουν αναρτηθεί σε όλα τα υπνοδωμάτια, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την παραλία της Πάφου.

Τέλος, η ψυχαγωγία εντός των δωματίων εκσυγχρονίστηκε με την προσθήκη έξυπνων τηλεοράσεων (Smart TV) σε κάθε δωμάτιο.
Μαζί με το ξενοδοχείο, επέστρεψαν και τα εστιατόριά του, τα οποία μας περιμένουν για μια αναβαθμισμένη γαστρονομική εμπειρία. Έτσι λοιπόν τo ιαπωνικό Notios και το μεσογειακό Ουζερί σε περιμένουν κι αυτά για να σε εντυπωσιάσουν!


Σχετικά
Οι 20 νέες σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο στο Netflix
Το φθινόπωρο συνεχίζεται με νέες προσθήκες στην τηλεοπτική ατζέντα του streamer, από punk animation μέχρι δράματα εποχής και σύγχρονα horror
Η Φιλομίνα Κανκ βάζει στο στόχαστρο το σινεμά και επιστρέφει στο Netflix
Το «Cunk on Cinema» έρχεται στις 15 Νοεμβρίου, με την Ντιάν Μόργκαν να εξερευνά την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από αφοπλιστικά παράλογες ερωτήσεις και συνεντεύξεις γεμάτες αμηχανία.
Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου ενισχύει το μήνυμα της πρόληψης μέσα από τη συλλογική συμμετοχή
31 εργαζόμενοι του Κέντρου, από διαφορετικές ειδικότητες και επαγγελματικούς ρόλους, μοιράστηκαν μέσα από σύντομα βίντεο τι συμβολίζει για τους ίδιους το ροζ χρώμα
Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο-Αλλάζει το σκηνικό από τη Δευτέρα
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Μεμονωμένες βροχές σήμερα – Στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία
Το Σαββατοκύριακο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις
«Περηφάνια και Προκατάληψη»: Πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς του Netflix με Έμα Κόριν και Τζακ Λόουντεν
Η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να παραμείνει πιστή στο πνεύμα του μυθιστορήματος της Όστεν, που εκδόθηκε το 1813.
Πάνω από 5.000 επισκέπτες στο 3ο Cybersecurity for ALL Festival
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της κυβερνοασφάλειας μέσα από εκθεσιακά περίπτερα, δράσεις εικονικής πραγματικότητας, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια, επιδείξεις και βιωματικές εμπειρίες
Αυτή η κυπριακή πόλη είναι ανάμεσα στους πιο οικονομικούς προορισμούς για city break στην Ευρώπη
Το συνολικό ημερήσιο κόστος για έναν επισκέπτη
6 παραμυθένιοι προορισμοί της Ευρώπης -Πύργοι, μεσαιωνικά τείχη και υπέροχη αρχιτεκτονική
Πόλεις που εντυπωσιάζουν με τα ατμοσφαιρικά σοκάκια τους, την μεσαιωνική αύρα τους και την ιστορία τους.
«Πάφος 2017–2027»: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες με στήριξη έως €40.000 ανά έργο
Η πόλη ετοιμάζει το επετειακό της πρόγραμμα για το 2027 και δέχεται προτάσεις από την Κύπρο και το εξωτερικό μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Ryanair: Τι αλλάζει για τις αποσκευές από τις 10 Νοεμβρίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Η αλλαγή αφορά όλα τα αεροδρόμια του δικτύου της
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες- Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο