Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2020
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας αποφάσισαν όπως πραγματοποιηθεί και φέτος ο Μήνας Θεάτρου στο Δήμο μας!
Συγκεκριμένα θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις:
- «Η Γιαλλούρα» του Θεάτρου Σκάλα την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020,
- «Τούτη η δουλειά π’ αρκέψαμεν» του Σατυρικού Θεάτρου την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020,
- «Τζιαι Του Χρόνου» του Θεατρικού Σωματείου «Πελασγοί» την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020,
- «Η Γιαγιά» της ΕΘΑΛ την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020,
- «Κορωνής και Ιός Λτδ» του Θεάτρου Γέλιου την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020 και
- «Το Τάβλι» του Θεάτρου Αντίλογος την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.
Όλες οι παραστάσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας και θα αρχίζουν στις 9:00 μ.μ.. Είσοδος ελεύθερη!
Η είσοδος στο χώρο του Αμφιθεάτρου θα γίνεται με την έκδοση δωρεάν Δελτίων Εισόδου, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Δημαρχείο, ούτως ώστε να διασφαλίζεται ο επιτρεπόμενος αριθμός θεατών στο χώρο. Στα Δελτία Εισόδου θα αναγράφεται ο αριθμός της θέσης που θα καθίσει ο θεατής και δεν θα μπορούν να γίνονται αλλαγές. Το κοινό μπορεί να επιλέξει αν επιθυμεί να καθίσει με την οικογένεια ή τους φίλους του, αλλά αυτό θα πρέπει να καθορίζεται με την παραλαβή των Δελτίων Εισόδου. (Για τα Δελτία Εισόδου που θα δίδονται, θα κρατούνται στοιχεία επικοινωνίας, για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει ιχνηλάτηση.)
Κανένα άτομο δεν θα εισέρχεται στο χώρο του Αμφιθεάτρου χωρίς να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων Δελτίο Εισόδου. Δελτία Εισόδου ΔΕΝ θα διατίθενται στην είσοδο του Αμφιθεάτρου.
Η είσοδος στο Αμφιθέατρο θα γίνεται με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που απορρέουν από τα μέχρι στιγμής Διατάγματα και οδηγίες των αρμοδίων.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Λακατάμιας www.lakatamia.org.cy, και στη δωρεάν εφαρμογή του Δήμου MyLakatamia, (η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play και το AppStore).

Σχετικά
Οι «Επτά επί Θήβας» επιστρέφουν στη Λευκωσία για μία επιπλέον παράσταση
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού, η σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της Λέας Μαλένη παρουσιάζεται ξανά στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ της Σχολής Τυφλών.
«Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα» της Άλκης Ζέη έρχεται από την Ελλάδα στην Κύπρο
Η Γιασεμί Κηλαηδόνη μεταφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Άλκηστις του Ευριπίδη: Στην απότομη κατηφόρα της ζωής, ο Θάνατος κινεί τα νήματα
Είδαμε στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου τη φιλόδοξη και βαθιά αμφίσημη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που μετέτρεψε τη θυσία της ηρωίδας σε ένα σκοτεινό ερώτημα για τη ζωή, την εξουσία και τη θέση της γυναίκας
Ο «Κάτοικος Κηφισιάς» ταξιδεύει σε τέσσερα χωριά της Κύπρου
Μια σύγχρονη θεατρική παράσταση για την κοινωνική ανισότητα, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και τη δύναμη μιας γυναίκας να αρχίσει ξανά
Έφυγε ο ηθοποιός Φοίβος Γεωργιάδης
Η Κύπρος αποχαιρετά έναν αθόρυβο αλλά πολύτιμο εργάτη της σκηνής
Μία ακόμα (επιπλέον) παράσταση για το «PARTY της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου
Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό επιστρέφει για μία τελευταία εμφάνιση στην Κύπρο
Το πολυβραβευμένο «Goodbye, Lindita» του Μάριο Μπανούσι έρχεται στη Λευκωσία
Η παράσταση που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Ίων του Ευριπίδη: Δύο τελευταίες παραστάσεις στην Κύπρο
Πρόκειται για ένα από το πιο αινιγματικά έργα του αρχαίου δράματος
H Ελένη Ράντου επιστρέφει στην Κύπρο με "το Πάρτυ της ζωής μου"
Η παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές επιστρέφει για τελευταία φορά στην Κύπρο!
Η Μαρίνα Μαλένη Κυριαζή διορίζεται Γενική Διευθύντρια του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Η θέση αφορά τα καθήκοντα τόσο εκτελεστικού όσο και καλλιτεχνικού Διευθυντή
Ο «Δίδυμος Μπελάς» με την Ελένη Φιλίνη έρχεται Κύπρο
Η κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη σε περιοδεία με εκλεκτό θίασο
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών η αγαπημένη ηθοποιός Μάρω Κοντού
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο