Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2020
Η τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες 2021, θα διεξαχθεί στις 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
Οι Χρυσές Σφαίρες θα διεξαχθούν λοιπόν το Σαββατοκύριακο που αρχικά είχε προβλεφθεί για την τελετή των Οσκαρ, η οποία μετατέθηκε στις 25 Απριλίου, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω στη βιομηχανία του κινηματογράφου και του Χόλιγουντ, κρατώντας επί τρεις μήνες κλειστές τις κινηματογραφικές αίθουσες.
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια αυτής της τελετής που συχνά θεωρείται προάγγελος των Οσκαρ, θα δόσει στην δημοσιότητα στα «μέσα στις προσεχείς εβδομάδες» τα κριτήρια της επιλεξιμότητας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία διοργανώνει τα Οσκαρ, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα αλλάξει τα κριτήρια της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες, που βγήκαν απευθείας σε πλατφόρμες βίντεο κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να διαγωνιστούν. Επίσης άλλαξε τη δική της περίοδο επιλεξιμότητας για τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες, από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στις 28 Φεβρουαρίου 2021.
Οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές και πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει τόσο στο Λος ’Αντζελες όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου, υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης της πανδημίας του Covid-19.
Τα βρετανικά Bafta, άλλαξαν την ημερομηνία απονομής τους, για τις 25 Απριλίου, 2021, δύο εβδομάδες πριν τα Οσκαρ, καθώς και αυτά αποτελούν τον προάγγελο των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.
Οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και ’Ειμι Πόλερ θα παρουσιάσουν την 78η τελετή απονομής.
Σχετικά
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»
Ανακοινώθηκε ο επίσημος τίτλος της κινηματογραφικής επιστροφής του «Game of Thrones»
Το πολυσυζητημένο πέρασμα του «Game of Thrones» στη μεγάλη οθόνη αρχίζει να αποκτά σχήμα, καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ταινίας στο CinemaCon.
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Στην ισπανική ταινία «Deaf»το βραβείο LUX 2026 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο LUX στην ταινία «Deaf» (Κωφή) της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Eva Libertad και της ηθοποιού Miriam Garlo, οι οποίες αναπαρήγαγαν στη μεγάλη οθόνη τη βαθιά και ιδιαίτερη σχέση τους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα