Αυτό το εντυπωσιακό γλυπτό θα το βρεις στην παραλία

Είναι αφιερωμένο στη Ρήγαινα, τη μυθική Βασίλισσα της Κύπρου και βρίσκεται στο Λατσί, στο εκεί λιμανάκι.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουνίου 2020

Μια ακόμη εντυπωσιακή δημιουργία της βραβευμένης και διακεκριμένης γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου κοσμεί εδώ και μερικές μόνο ημέρες τις παραλίες της Πάφου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το pafospress.com το νέο άγαλμα ύψους 2 μέτρων από μπρούντζο έχει τοποθετηθεί στο λιμανάκι του Λατσιού, στην άκρη του λιμενοβραχύωνα και πλέον θα δεσπόζει της περιοχής.

Το νέο γλυπτο το οποίο είναι αφιερωμένο στη Ρήγαινα, τη μυθική Βασίλισσα της Κύπρου και έχει οπτική προς το λιμάνι, με ένα τρόπο που να δείχνει το ενδιαφέρον και το σεβασμό της Βασίλισσας τόσο προς τους ναυτικούς αλλά και τους ψαράδες και φυσικά έχοντας απέναντι της τον Ακάμα, τις Σμιγιές και τις πέτρες του Διγενή για να συντηρεί και να ενισχύει τους θρύλους, τους μύθους και τις παραδόσεις του λαού μας και των κατοίκων της περιοχής.

Η Ρήγαινα δημιουργήθηκε με τη οικονομική στήριξη του ARSINOE EUROPEA Inner Wheel Club Πόλης Χρυσοχούς.

Να θυμίσουμε ότι η Γιώτα υπογράφει με τη σπουδαία της δουλειά αρκετές εντυπωσιακές δημιουργίες στην Πάφο, όπως ο μικρός ψαράς στα Δημοτικά Μπάνια, το κορίτσι με τα σπουργίτια στην Πλατεία Διοικητηρίου, το άγαλμα Sol Alter δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο, το άγλαμα της πολύτεκνης μάνας στην Αργάκα, το The circle, το κοριτσάκι με το χουλα χουπ στο Παζάρι της πόλης και τα Divine shells, τα θεϊκά κοχύλια στο βυθό των Δημοτικών Μπάνιων.

Ποιο είναι το ARSINOE EUROPEA Inner Wheel Club Πόλης Χρυσοχούς; 
Το Arsinoe Europea ιδρύθηκε στην Πόλη Χρυσοχούς το 2017 μετά από παρότρυνση της κυρίας Ξανθούλας Λετυμπιώτου και σήμερα αποτελείται από 13 δραστήρια μέλη.

Στόχος του είναι η ανάδειξη της κουλτούρας και της Πολιτισμικής κληρονομιάς του διαμερίσματος Χρυσοχούς.

Η ιδέα για τη Ρήγαινα ξεκίνησε από το motto του international Inner Wheel το 2017 που ήταν “Leave a Legacy “.

Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε, όπως αναφέρει η πρόεδρος του club Κατερίνα Δαμιανού Αβραάμ, μιλώντας στο PafosPress “να αφήσουμε πίσω μας μια κληρονομιά”.

“Επιλέξαμε την Ρήγαινα γιατί ο μύθος της είναι συνυφασμένος με ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα. Εδώ και τρία χρόνια μαζεύουμε χρήματα μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που οργανώσαμε με στόχο την υλοποίηση του έργου. Είχαμε μια γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο Πόλης και αναμένουμε ότι θα μας βοηθήσουν και οι υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής”.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close