Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2013
Η κορυφαία αθλητική γιορτή, έχει πλέον καταστεί θεσμός, συμπληρώνοντας 14 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα, όχι μόνο της Λεμεσού, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Φέτος, με τη συνεργασία του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έχουν προστεθεί στα Λεμέσια τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας, υδατοσφαίρισης και οι αγώνες κανόε – καγιάκ. Αθλητές και ομάδες τοπικού, παγκόσμιου και ολυμπιακού επιπέδου θα αγωνιστούν, όπως κάθε χρόνο στους αγώνες πυγμαχίας, στον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων “Μάριος Αγαθαγγέλου”, καθώς και στην ποδηλατοδρομία.
Το πρόγραμμα των Λεμεσίων περιλαμβάνει:
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
• Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, 18.00 στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο.
• Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Αθλητικών προτύπων και σωματείων Λεμεσού, στις 19.30, Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολομωνίδης". Στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου και άλλων προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και από το χώρο του αθλητισμού, θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία στην παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου, στην παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Therese Alshammar, στον παραολυμπιονίκη αθλητή στίβου Αντώνη Αρέστη και στην αθλήτρια του Κανόε – Καγιάκ Χριστιάνα Παύλου. Παράλληλα θα βραβευθεί ο Απόλλων Λεμεσού, Κυπελλούχος Ομάδα Ποδοσφαίρου για το 2012-2013. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν επίσης και άλλοι αθλητές που ξεχώρισαν για το αθλητικό τους ήθος και τις επιδόσεις τους. Το Βραβείο Αθλητικών Προτύπων θα απονεμηθεί στην ποδοσφαιρική ομάδα Απόλλων Λεμεσού, δεκαετίας 1990 – 2000.
Στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθεί επίσης αφιέρωμα στην μνήμη της αθλήτριας στίβου Μαριάννας Ζαχαριάδη και απονομή βραβείου τιμής και μνήμης.
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου
• Αγώνες Κανόε –Καγιάκ, 10.00 στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού.
• Αγώνας Δρόμου "Μάριος Αγαθαγγέλου", Δημοτικός Κήπος, στις 16.00.
• Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση, Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό, στις 17.00.
• Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας, Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο στις 18.00.
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου
• Αγώνες Κωπηλασίας, 08.00, εκκίνηση θαλάσσιος χώρος απέναντι από την Εκκλησία Καθολικών.
• Ποδηλατοδρομία στις 10.00. Εκκίνηση από τον εναέριο.
• Υδατοσφαίριση στις 12.00, Κολυμβητήριο ΚΟΤ.
• Αγώνες Ιστιοπλοΐας στη 13.00, εκκίνηση θαλάσσιος χώρος Εναερίου.
• Συνάντηση Στίβου Βετεράνων Αθλητών, 16.00 στο Λανίτειο.
• Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση, Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό, στις 16.00.
• Τελικοί Αγώνες Πυγμαχίας, στις 18.00 στο Φυτίδειο.
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.