Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2013
Μετά το απογοητευτικό “To Rome with Love” και τη μακρά - αμφιλεγόμενη- περιοδεία του στην Ευρώπη (Λονδίνο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Ρώμη), ο Woody Allen επιστρέφει -επιτέλους- στις Η.Π.Α. Έχοντας στα χέρια του ένα πανίσχυρο “εργαλείο" ονόματι Cate Blanchett (η οποία έχει ήδη αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια για την ερμηνεία της από τους κριτικούς) και με πηγή έμπνευσης το έργο-σταθμό του Tennessee Williams “Λεωφορείο ο Πόθος”, η νέα ταινία του εκκεντρικού σκηνοθέτη (υπογράφει και το σενάριο) εστιάζει στην ιστορία της Jasmine (που κάποτε την έλεγαν Janet), μιας όμορφης socialite που ζει στη Νέα Υόρκη και που μοιάζει να τα έχει όλα. Λεφτά, φήμη, ακριβά ρούχα, status τσάντες, λαμπερά κοσμήματα και έναν ιδανικό σύντροφο. Δυστυχώς όμως, όπως σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, “ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός” και τελικά η ζωή είναι πολύ πιο σκληρή στην πραγματικότητα. Ο πλούσιος επιχειρηματίας σύζυγος τής Hal (Alec Baldwin) αφού συλλαμβάνεται από το FBI για διάφορα οικονομικά σκάνδαλα, αυτοκτονεί στο κελί του, με αποτέλεσμα αυτή να εθίζεται στα χάπια και το αλκοόλ (κλασικός Allen με τα Xanax και τη Stoli να έχουν την τιμητική τους). Μετά τη διάλυση του φαινομενικά τέλειου γάμου της και αφού έχει χάσει όλη της την περιουσία, η Jasmine προτού καταρρεύσει ολοκληρωτικά, αποφασίζει, θέλοντας και μη, να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο (αν και άφραγκη ταξιδεύει φυσικά σε business class) για να ζήσει σε ένα μικρό διαμέρισμα μαζί με την αδελφή της Ginger (Sally Hawkins) και τα δύο της παιδιά, μια απλή υπάλληλο που δουλεύει σε σουπερμάρκετ. Εκεί θα προσπαθήσει να βρει το πραγματικό νόημα της ζωής... Ακροβατώντας μαεστρικά ανάμεσα σε δύο εντελώς αντίθετους κόσμους (κάνοντας εξαιρετική χρήση των flash backs μέσα στην ιστορία), αυτόν της απόλυτης χλιδής και αυτόν των λαϊκών μεροκαματιάρηδων, ο Allen κάνει δυναμικό comeback, σκιαγραφώντας μια κοινωνία που θα σου θυμίσει σε πολλά τη μετά-Eurogroup κοινωνία της Κύπρου. Απόλυτα σημερινός και σύχρονος, ο νευρωτικός σκηνοθέτης συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα της εποχής. Από την άλλη, η Cate Blanchett, ως σύγχρονη Blanche DuBois, πανέμορφη, κομψή, υπερόπτης και υστερική, δίνει για ακόμα μια φορά ρεσιτάλ ερμηνείας, έχοντας σίγουρη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Μη σου πω και τη νίκη. Και την αξίζει και με το παραπάνω.
-
Ρίο 1-7 Πάφος
14 Φεβρουαρίου - 20 Φεβρουαρίου 2014
Σχετικά

Θαυμαστές κάνουν ώρες μέσα στη ζέστη για να δουν τα γυρίσματα του «Ο διάβολος φοράει Prada 2»
Θαυμαστές συγκεντρώνονται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με σκοπό να δουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2»

Πώς η Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν πάει ήδη για το κινηματογραφικό γεγονός του 2026
Η νέα επική ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν πουλά εισιτήρια έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει – και τα sold out έχουν ξεκινήσει.

Έρχεται το Naked Gun… αλλά δεν έρχεται μόνο του – Δες ποιες άλλες 4 ταινίες κάνουν πρεμιέρα
Από κλασικές κωμωδίες που επιστρέφουν μέχρι σκοτεινά love stories και animation-περιπέτειες με δεινόσαυρους, αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα στην Κύπρο τα έχει όλα

Όλες οι ταινίες που θα απολαύσουμε στον θερινό κινηματογράφο του «Κωνστάντια» αυτή τη βδομάδα
Τέταρτη εβδομάδα στον Μαραθωνιο Θερινών Προβολών 2025

Mια ξεχωριστή προβολή, με βραβευμένες και διακεκριμένες ταινίες
Στο Κέντρο Ενηλίκων Δερύνειας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχίζει την Παρασκευή το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού
Από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου βλέπουμε ταινίες στον Χαρουπόμυλο Λανίτη

Αυτές είναι οι 9 ταινίες που θα δούμε στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρνακας
Από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου θα απολαύσουμε μια σειρά από υπαίθριες προβολές σε διάφορα σημεία της Λάρνακας

Βλέπουμε ταινίες κάτω από τα αστέρια, στη Λακατάμεια
Οι ταινίες που θα δούμε αυτήν την εβδομάδα

Το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στο 82ο Φεστιβάλ της Βενετίας
Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης επιστρέφει για πέμπτη φορά στη Μόστρα

5 ταινίες που θα απολαύσουμε στον «Μαραθωνιο Θερινών Προβολών»
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα αυτής της βδομάδας

Το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας του παραλιακού θερινού σινεμά της Λεμεσού
Καλοκαίρι, σινεμά και… αστέρια

Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που έρχονται στο Netflix την εβδομάδα από 20 έως 27 Ιουλίου
Το φινάλε του «The Sandman» και η επιστροφή του Άνταμ Σάντλερ είναι τα άχαστα της εβδομάδας στο Netflix