Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2020
Aπό τους κλειστούς κινηματογράφους και την αναβολή εξόδου ταινιών στις αίθουσες μέχρι τη διακοπή γυρισμάτων. Η παγκόσμια βιομηχανία του κινηματογράφου μετρά τις πληγές της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ως εκ τούτου, τα στούντιο παραγωγής ανακοινώνουν τις αλλαγές στον προγραμματισμό τους, όσον αφορά τις πρεμιέρες πολυαναμενόμενων φιλμ.
Σ' αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η Disney, που ανακοίνωσε πρόσφατα το ανανεωμένο πρόγραμμά της με τις νέες ημερομηνίες εξόδου των blockbusters που είχε στα σκαριά, αρχής γενομένης με την τέταρτη φάση του MCU -του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel- με το Black Widow να παίρνει τη θέση του The Eternals και να κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο στις 12 Φεβρουαρίου του 2021, την ημερομηνία που θα έβγαινε το Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, τα γυρίσματα του οποίου σταμάτησαν εξαιτίας της καραντίνας. Η καινούργια ημερομηνία ορίστηκε για τις 7 Μαΐου του 2021, όταν θα κυκλοφορούσε δηλαδή το sequel του Doctor Strange. Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness θα ανοίξει αυλαία στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου του 2021 αντί του Thor: Love And Thunder που μεταφέρθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 2022, ενώ η Mulan θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων προβολές κανονικά στις 24 Ιουλίου.
Η πρεμιέρα του Black Panther 2 παραμένει στην αρχική της ημερομηνία -8 Μαΐου 2022-, όχι όμως και του Captain Marvel που μεταφέρθηκε δυο εβδομάδες αργότερα, στις 8 Ιουλίου 2022.
Μερικές ακόμα νέες ημερομηνίες
Το Jungle Cruise μεταφέρεται για τις 30 Ιουλίου του 2021, το Indiana Jones 5 για τις 29 Ιουλίου του 2022 και το Free Guy με τον Ryan Reynolds για τις 11 Δεκεμβρίου του 2020. Όσον αφορά το πολυαναμενόμενο The French Dispatch του Wes Anderson θα ξεκινήσει προβολές στις 16 Οκτωβρίου, το West Side Story του Steven Spielberg στις 18 Δεκεμβρίου και το The Last Duel του Ridley Scott ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου.
Τέλος, άγνωστες παραμένουν οι ημερομηνίες πρεμιέρας για τις ταινίες Antlers, The New Mutants και Woman in the Window, την ώρα που τελικά το Artemis Fowl θα κυκλοφορήσει κατευθείαν στο Disney+ μέσα στο καλοκαίρι.
Σχετικά

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την ταινία για τη ζωή του Μπρους Σπρίνγκστιν με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ
Παρακολουθώντας τα γυρίσματα, το «Αφεντικό» επαίνεσε την ερμηνεία του Γουάιτ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν «εξαιρετικό ηθοποιό» που «τραγουδάει πολύ καλά».

Ο 16χρονος γιος του Τζέισον Μομόα στο Dune 3
Ο ρόλος που θα υποδυθεί, η έναρξη των γυρισμάτων και η ημερομηνία προβολής της τρίτης ταινίας

Το "Υπάρχω" και οι άλλες 27 ταινίες που θα δούμε κάτω από τον έναστρο ουρανό του Πρωταρά
Ανακοινώθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του 11ου Protaras Summer Film Festival

14 θερινά σινεμά μάς περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι με αγαπημένες ταινίες
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα του κάθε υπαίθριου κινηματογραφου στην Κύπρο

Ο Τομ Κρουζ θα πάρει επιτέλους Όσκαρ αλλά όχι για ερμηνεία
Στην ίδια τελετή της Ακαδημίας θα τιμηθεί και η Ντόλι Πάρτον

Πέθανε ο ηθοποιός του «Lilo & Stitch» David H.K. Bell, λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας
Λίγες εβδομάδες μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο

Θερινός Κινηματογράφος «Κωνστάντια»: Μάθαμε πότε ξεκινούν οι προβολές
Ο αγαπημένος θερινός κινηματογράφος της πρωτεύουσας επιστρέφει

Σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ «Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου»
Το Φεστιβάλ κάνει αρχή με ένα αφιέρωμα (In Memoriam) στον σπουδαίο δημιουργό David Lynch

Η Λευκωσία (από τη Δευτέρα) θα βλέπει εναλλακτικό σινεμά στην αυλή
Έναρξη για το Φεστιβάλ "Εικόνες και Όψεις του Εναλλακτικού Κινηματογράφου"

Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στις Πλάτρες θα βλέπουμε σινεμά κάτω από τα αστέρια
Η καρδιά των Πλατρών μεταμορφώνεται σε ένα παλιό, αγαπημένο σινεμά

Το θερινό σινεμά στην όμορφη αυλή της παλιάς Λευκωσίας, αρχίζει τις προβολές!
Ξεκινά ένα ακόμη καλοκαίρι κινηματογραφικών εμπειριών στον όμορφο θερινό κινηματογράφο της παλιάς πόλης

Η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη έχει ημερομηνία πρεμιέρας
«Ένα σύγχρονο καθαρόαιμο αστικό δράμα, με τραγικούς ήρωες και μοιραίους χαρακτήρες, σε έναν κόσμο γκρίζο και ναρκοθετημένο».