Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ηappy Sundays

Η Κυριακή παραμένει η αγαπημένη σου μέρα, με εκδρομές, διασκέδαση και όμορφη παρέα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΚΟ ΖΩΩΝ

Camel Park Mazotos Λάρνακα

Eνα πάρκο αναψυχής για όλη την οικογένεια!

Μια πρωτοποριακή ιδέα που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλο τον κόσμο. Μόλις 15 λεπτά από τη Λάρνακα, 30 λεπτά από τη Λευκωσία και 40 από τη Λεμεσό, είναι η πιο ιδανική λύση ψυχαγωγίας για σένα που θέλεις να περάσεις κάπως διαφορετικά την Κυριακή σου. Το Camel Park είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, γιατί έχει δημιουργηθεί με συγκεκριμένα πρότυπα που το καθιστούν ένα ολοκληρωμένο πάρκο αναψυχής, με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Δημιουργήθηκε το 1988 από μία οικογένεια που αγαπά τη ζωή στην εξοχή αλλά και τα ζώα. Για αυτό εδώ θα συναντήσεις διαφόρων ειδών ζώα, όπως άλογα, pony, γαϊδουράκια, κατσίκες, στρουθοκαμήλους, καγκουρό, ελάφια και πολλά άλλα, τα οποία μπορείς να αγγίξεις, να ταΐσεις με ειδικές τροφές που θα βρεις στο πάρκο και να μάθεις περισσότερα πράγματα για αυτά. Θα τα συναντήσεις σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που ονομάζεται 'Κιβωτός του Νώε' και διακοσμείται με ένα παραστατικό ξύλινο καραβάκι. Η πιο συγκλονιστική εμπειρία σου στο πάρκο αναψυχής είναι η γνωριμία σου με τις συμπαθέστατες καμήλες. Μπορείς να κάνεις μια βόλτα με αυτές, να τις ταΐσεις χαρούπια (με μόλις 1 ευρώ το σακουλάκι) και να συναναστραφείς με αυτό το τόσο χαριτωμένο ζώο. Το πάρκο διαθέτει επίσης μεγάλο εστιατόριο με πισίνα και γρασίδι όπου μπορείς να περάσεις τη μέρα σου από το πρωί μέχρι το βράδυ, απολαμβάνοντας τη δροσιά αλλά και τις ωραίες γεύσεις του. Ξεκίνα με το πρωινό, με κρύα ή ζεστά ροφήματα, και συνέχισε μετά με κρύα σνακ, sandwiches και σαλάτες, μέχρι καλαμάρι, τσιπούρα, mix grill, BBQ και επιδόρπια. Η διαδρομή είναι ευχάριστη και στη φύση μακριά από την πόλη.

Πάντα την Κυριακή

Το πάρκο διαθέτει ολοκληρωμένο εσωτερικό και εξωτερικό παιδότοπο, περίπτερο, souvenir shop, αγροτόσπιτο, ενώ το μεγάλο εστιατόριο με πισίνα και γρασίδι προσφέρεται για τη διοργάνωση οποιουδήποτε πάρτι και εκδήλωσης. Υπάρχει ειδικός χώρος για πικνίκ και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Κάνε βόλτα με καμήλες, πόνι και γαϊδουράκια και διασκέδασε παίζοντας με διάφορα παιχνίδια για όλη την οικογένεια. Μπορείς επίσης να σερφάρεις στο διαδίκτυο (Twitter, Facebook).

Extras

Η είσοδος για ενήλικες είναι €3 και για παιδιά €2, ενώ η βόλτα για ενήλικες κοστίζει €9 (συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος) και για παιδιά €6 (συμπεριλαμβάνεται και η είσοδος).

Info (24991243, 99416968/www.camel-park.com) Μαζωτός, Λάρνακα. Δ-Κ 09.00 μέχρι τη δύση

 

 

ΠΑΡΚΟ-ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

Extreme Park Λευκωσία

Ένας παιδικός παράδεισος για extreme καταστάσεις

Στο συνολικής έκτασης 6000 τετραγωνικών μέτρων πάρκο, το οποίο αναμφισβήτητα αποτελεί το πιο δημοφιλές και το πλέον επιτυχημένο πάρκο στη Λευκωσία για παιδιά ηλικίας μεταξύ 1ος και 13 χρονών, η διασκέδαση ποτέ δεν σταματά! Καθώς εσύ απολαμβάνεις καφέ, ποτό ή φαγητό στις 3 καφετέριες, οι οποίες βρίσκονται στα 3 διαφορετικά sections του 'Extreme Park', σερφάροντας παράλληλα στο internet, τα παιδιά εκτονώνονται είτε στο 'Outdoor Fun Factory', που λειτουργεί κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (για παιδιά 1-13 χρονών), είτε σε έναν εκ των εσωτερικών χώρων, 'Underwater Adventure' (1-8 χρόνων) και 'Plus 2' (5-13 χρόνων). Ο πρώτος (εξωτερικός) χώρος περιλαμβάνει συνολικά 11 παιχνίδια, με επιλογές όπως τραμπολίνα, το 'Mega Slide' αλλά και το ολοκαίνουργιο και εντυπωσιακό 'Aeroboard', ο δεύτερος χώρος προσφέρει άλλες 4 δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το μήκους 25 μέτρων 'Octopus Adventure Play', ενώ ο τρίτος χώρος, που απευθύνεται σε κάπως μεγαλύτερα παιδιά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων mini golf, mini bowling, το 'Jungle Fever' αλλά και το black light ball arena για όσους ξέρουν από αδρεναλίνη. Κύριο μέλημα του πάρκου είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονιών τους, πάντοτε, φυσικά, με όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Πάντα την Κυριακή

Τα σαββατοκύριακα παρατηρείται το αδιαχώρητο, αφού ολόκληρη η πιτσιρικαρία της πρωτεύουσας ξέρει πού θα 'χωθεί' για να περάσει εποικοδομητικά το χρόνο της. Επίλεξε να πληρώσεις full πακέτο (€10.50) για το παιδί σου, που συνδυάζει παιχνίδι, φαγητό και ποτό, και να 'σαι σίγουρος πως το τέκνο σου θα περάσει βασιλικά!

Extras

Γνωστά τοις πάσι είναι και τα επιτυχημένα παιδικά πάρτι γενεθλίων που διοργανώνει το 'Extreme Park', με τιμές από €8 για τα παιδιά (2,5 ώρες παιχνιδιού, συν burger ή chicken nuggets ή hot dog με πατάτες, συν χυμός) και από €5 για τους μεγάλους (με φαγητό και απεριόριστο τσάι, καφέ ή φραπέ). Το μόνο που πρέπει να πάρεις μαζί σου είναι η τούρτα και τα γλυκά! Μέχρι και τις κάρτες μπορούν να σου φτιάξουν (δωρεάν), αλλά και ειδική διακόσμηση με μπαλόνια. Μάλιστα, το πλούσιο μενού που θα βρεις στο website, προσφέρεται και για εξωτερικό catering.

Info (22424681/www.extremepark.com.cy/www.facebook.com/extremeparkcyprus) Λεωφ. Στροβόλου 149, Στρόβολος, Λευκωσία. Τρ-Παρ 16.00-21.00 και Σ-Κ (και αργίες) 11.00-21.00. Είσοδος δωρεάν για παιδιά μέχρι 2 ετών, €3 για παιδιά 2-4 ετών, €3 για παιδιά 4+ (€5 για Παρ και €5.50 για Σ/Κ και αργίες) και €8 για full πακέτο (€10 για Παρ και €10.50 για Σ/Κ και αργίες).

 

 

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Santa Katerina Λευκωσία

Η πιο νόστιμη διέξοδος!

Εδώ και 9 χρόνια, σε έναν υπέροχο, πεντακάθαρο χώρο, σου προσφέρει όλα εκείνα που ψάχνεις για να κάνεις τη ζωή σου νόστιμη. Η 'Santa Katerina' είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητά σου. Πραγματικά, είτε επιλέξεις να απολαύσεις τις γεύσεις εντός, σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την παράδοση, είτε επιλέξεις εκτός, σε μια αυλή-κούκλα, δεν θα απογοητευτείς. Τουναντίον, η κάθε σου επιλογή θα σε ενθουσιάσει, γιατί είναι ξεχωριστή. Βέβαια, σε αυτό θα συμβάλουν πέραν του χώρου και της ατμόσφαιρας, και οι γεύσεις. Ωραίες, απλές και παραδοσιακές συνταγές που φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι. Σε ένα ζεστό και ρουστίκ εσωτερικό χώρο ή στην αυλίτσα που σου θυμίζει άλλες εποχές, απόλαυσε γεύσεις σπιτικές. 25 πιάτα γεμάτα αρώματα κυπριακά, που θα φτάσουν στο τραπέζι σου με τη σωστή ροή και με ένα πλατύ χαμόγελο. Ξεκίνησε το γαστρονομικό σου ταξίδι με σαλάτες και ορεκτικά, απόλαυσε χαλούμι, λουκάνικο και σαγανάκι, ενώ αμέσως μετά περίμενε τα φαγητά κατσαρόλας -εποχιακά- που θα καταφθάσουν μπροστά σου. Η συνέχεια θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη με σουβλάκια, σεφταλιές, μπέικον και κοτόπουλο φιλέτο. Σε όλα αυτά πρόσθεσε και τις τηγανητές πατάτες όπως και τα χωριάτικα μακαρονάκια. Ενώ οι τίτλοι του γαστρονομικού τέλους θα πέσουν με το εξαιρετικό γαλακτομπούρεκο της Άννας. Η γεύση, η χαλάρωση και η καλή ζωή δίνουν ραντεβού στη 'Santa Katerina'. Τις Κυριακές σίγουρα μπορείς να κανονίσεις το πάρτι σου, για να μοιραστείς με όσους αγαπάς το δικό σου καλά κρυμμένο μυστικό!

Πάντα την Κυριακή

Επειδή την Κυριακή η ταβέρνα παραμένει κλειστή για τους πολλούς, αυτή είναι η καταλληλότερη μέρα για να διοργανώσεις εσύ το πάρτι σου. Οι τιμές, εξάλλου, είναι άκρως δελεαστικές, αφού κυμαίνονται από €12.50 μέχρι €14 το άτομο, μαζί με το ποτό και τα φρούτα, ενώ το μενού επιλέγεται ανάλογα με τα γούστα σου, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση.

Extras

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο κλείσε θέση στην ταβέρνα, για να απολαύσεις υπέροχη μουσική από το ελαφρολαϊκό πεντάγραμμο.

Info (22521360) Παπαφιλίππου 14, Ποταμιά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Σ 19.00-23.00 (κλείνει η κουζίνα).

 

 

ΤΑΒΕΡΝΑ

Ζήνων Λάρνακα

Μεζεδοπωλείο με τα όλα του!

Σε ένα περιβάλλον παραδοσιακό μα συνάμα κοσμοπολίτικο, θα συναντήσεις ένα πολυπληθές πελατολόγιο καλοφαγάδων το οποίο αποτελεί ένα συνονθύλευμα ανθρώπων προερχόμενων από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Κοινός παρονομαστής όλων, η αγάπη για τις μερακλίδικες παραδοσιακές γεύσεις, το ποιοτικό κρασί, το φιλόξενο και γρήγορο σέρβις, τις φιλολαϊκές τιμές και ενίοτε το παλιό καλό ελληνικό τραγούδι. Τα 30 συνολικά πιάτα του μεζέ είναι όλα ένα κι ένα, ενώ από αυτά σίγουρα ξεχωρίζουν πιάτα όπως το κοτόπουλο συκώτι με την κουμανταρία, το φρέσκο χαλούμι που ψήνεται στο 'νορό' (ορό), το παραδοσιακό ψωμί δικής τους παρασκευής που έρχεται ζεστό στο τραπέζι, το χοιρινό και το κοτόπουλο σουβλάκι, αλλά και τα ορεκτικά dips όπως ο πουρές παντζαροσαλάτας και η τυροκαυτερή, επίσης όλα δικής τους παρασκευής. Πέρα από το βραδινό μεζέ των €17, η ταβέρνα 'Ζήνων' δουλεύει και μεσημέρια ως μαγειρείο, προσφέροντας όσπρια, μαγειρευτά και είδη σχάρας. Αν δεν το έχεις επισκεφτεί ακόμα, μάθε πως εδώ θα φας εξαιρετικό κουνέλι λεμονάτο με κόλιανδρο, μπάμιες με κοτόπουλο, φασολάκι με χοιρινό κ.λπ. Όποια ώρα και να πας, συνδύασε το φαγητό σου με παγωμένη μπίρα ή με κρασί, επιλέγοντας ανάμεσα σε βαρελίσιο σερβιρισμένο σε καράφα ή σε ένα κυπριακό ή ελληνικό από 7 διαφορετικούς οινοποιούς.

Πάντα την Κυριακή

Στην επόμενη κυριακάτικη εξόρμηση, για μεσημεριανό φαγητό κατευθύνσου στο 'Ζήνων'. Πρώτο, για να δοκιμάσεις τον ξακουστό μεζέ, με πιάτα όπως οφτό κλέφτικο, τη διάσημη ρεμπέτικη τηγανιά, αλλά και τα εποχιακά καλούδια που έρχονται με τις πρώτες βροχές (μανιτάρια του δάσους, σαλιγκάρια κ.λπ.), και δεύτερο, για να απολαύσεις στο έπακρον την κυπριακή φιλοξενία αλλά και τη ζεστασιά του τζακιού που είναι πανέτοιμο να ανάψει.

Extras

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ (από τις 21.00) θα απολαύσεις φαγητό μαζί με ζωντανή λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. Επίσης, καλό θα ήταν να ξέρεις πως το πολύ καλό φαγητό του 'Ζήνων' μπορείς να το απολαύσεις και στο σπίτι σου, αφού η ταβέρνα προσφέρει υπηρεσίες catering, αλλά αναλαμβάνει και διάφορα events όπως βαφτίσεις , γενέθλια κ.λπ.

Info (70002450) Μακεδονίας 8 (πάροδος Φανερωμένης), Λάρνακα. Δ-Κ 12.00-23.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close