Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019
Η ιστορία μιας οικογένειας και μιας επιχείρησης που άλλαξε τον κόσμο, σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το West End του Λονδίνου. Η επική ιστορία τριών φτωχών μεταναστών από τη Γερμανία που άρχισε το 1844 και τέλειωσε 163 χρόνια αργότερα με την κατάρευση τους, η οποία οδήγησε στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση όλων των εποχών.

«Τhe Lehman Trilogy» (Η Τριλογία Λίμαν) έκανε το ντεμπούτο της στο Παρίσι το 2013 πριν διασκευαστεί σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Τη διασκευή του σεναρίου έκανε ο δραματουργός Ben Power από ένα κείμενο 400 σελίδων γραμμένο από τον Ιταλό συγγραφέα Stefano Massini. Ο βραβευμένος με Όσκαρ Βρετανός Sam Mendes έκανε την σκηνοθεσία της παράστασης.
Η παράσταση στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, αφηγείται σε τρεις πράξεις την ιστορία της τράπεζας Lehman Brothers. Από την άφιξη των ιδρυτών της, μέχρι τη χρεοκοπία της πριν έντεκα χρόνια, το έργο παρουσιάζει μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας μεταναστών το έπος του αμερικανικού καπιταλισμού.
Ο Χένρι, ο Εμάνουελ και ο Μάγερ Λίμαν είναι οι βασικοί χαρακτήρες του θεατρικού έργου που σκιαγραφεί τη διαδρομή των τριών αδελφών, Eβραίων μεταναστών από τη Βαυαρία και των παιδιών τους, η οποία άρχισε από μια μικρή χρηματιστηριακή εταιρεία βαμβακιού στην Αλαμπάμα και εξελίχθηκε στον παγκοσμίως γνωστό χρηματοπιστωτικό κολοσσό. Την επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers, που επέζησε του εμφυλίου πολέμου και του χρηματιστηριακού κραχ του 1929, πριν από τη θεαματική της πτώχευση το 2008 με τις δραματικές συνέπειες της.
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους, Διάρκεια: 200'
Με την υποστήριξη των British Council & British High Commission στην Κύπρο.
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Ιn-cyprus
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 20:00
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 10 / 8, E-ticket: www.rialto.com.cy
-
Θέατρο Ριάλτο
06 Νοεμβρίου 2019
Σχετικά
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα
«Έρκουμαι σαν καταρράκτης κάθετα»: Η νέα περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους
Μια σκοτεινή σκηνική παραβολή στην κυπριακή διάλεκτο για την απώλεια, τη μνήμη και έναν άνθρωπο που αποφασίζει να βουτήξει σε μια ρωγμή.
Η βραβευμένη περφόρμανς «Σεμπάστιαν» έρχεται για δύο παραστάσεις στη Λευκωσία
Οι Nova Melancholia και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νούλας προσεγγίζουν τον Άγιο Σεβαστιανό ως ένα διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, επιθυμίας, πόνου και μαρτυρίου.
«Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»: Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα επιστρέφουν στη σκηνή
Οι Αντι-Δρώντες παρουσιάζουν για τρεις βραδιές στο Σατιρικό Θέατρο την αγαπημένη ιστορία του Γιώργου Τζαβέλλα.
«Η Κοιλιά» της Μαρίνας Βρόντη έρχεται στο ΚΤΗΡΙΟΝ 53
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Ποταμάρη και με τη Μαρίλια Χαριδήμου επί σκηνής
Όταν ο Δαβίδ συναντά τον Γολιάθ στη σκηνή
Μια ευρηματική παράσταση χοροθεάτρου «γιγαντιαίων» διαστάσεων, γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, για μικρούς και μεγάλους