Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

8+1 κρυμμένα καφενεδάκια στο χωριό που πρέπει να ανακαλύψεις

Μυρωδάτος κυπριακόςκαφές, μαχαλεπί, κυπριακό πρόγευμα και γλυκά του κουταλιού σε 9 παραδοσιακά καφενεδάκια στο χωριό

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου 2019

Ανεβαίνουμε στο χωριό και απολαμβάνουμε την ομορφιά της κυπριακής υπαίθρου κάνοντας στάση σε όμορφα παραδοσιακά καφενεδάκια στα ορεινά. Εκεί θα απολαύσουμε παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, κυπριακό καφέ ψημένο στη χόβολη, δροσερό μαχαλεπί και άλλα σπιτικά γλυκά ενώ σε κάποια μπορείς να φας και πλούσιο κυπριακό πρωινό. 

Το Check in Cyprus σου προτείνει 9 γραφικά καφενεδάκια στο χωριό για να βιώσεις τον παλμό του χωριού και να απολαύσεις τον αέρα μίας άλλης εποχής.
 
Το μαχαλεπί, Άγιος Επιφάνειος 
Μικρό και πολύ γραφικό Καφενείο "Το Μαχαλεπί" πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο δρόμο σου κατά την κυριακάτικη εξόρμησή σου στα βουνά. Το συναντάς πριν την είσοδο του χωριού  Άγιος Επιφάνιος στον κύριο δρόμο Λευκωσίας –Παλαιχωρίου. Και παρόλο που δεν είναι από τα μέρη που συζητούμε συχνά, εντούτοις είναι διάσημο σε πολλούς! Ο λόγος; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το δροσερό μαχαλεπί του! Το χειμώνα σερβίρει Μαχαλεπί του γαλάτου και το καλοκαίρι το κλασικό Μαχαλεπί με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο. Επιπλέον ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την θέα του ποταμού από ψηλά αφού βρίσκεται πάνω από τον ποταμό της «Μαρούλλενας». 
Άγιος Επιφάνειος, επ. Λευκωσίας. 



H Πλατεία, Βουνί 
Βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Βουνί, και αποτελεί ένα από τα πιο ωραία και γραφικά σημεία στην Κύπρο. Ο παλιός καφενές, με το μεγάλο εσωτερικό και τοην υπέροχη αυλή, αυτός με τις τόνενες καρέκλες και τα μπλε μεταλλικά τραπεζάκια που παραπέμπουν σε νησί της Ελλάδας, λειτουργεί τα τελευταία 111 χρόνια, ανανεώθηκε πρόσφατα και συγκεντρώνει ντόπιους αλλά και επισκέπτες στο χωριό. Θα σε κερδίσει τόσο ο χώρος του όσο και οι άνθρωποί του. Το δε μενού ου θα σου προτείνει από καφέ ψημένο στη χόβολη, μέχρι σπιτικά γλυκά, μπακλαβά, αναψυκτικά, ζιβανία και διάφορα αλκοολούχα ποτά, σνακ και γλυκά.
Βουνί, επ. Λεμεσού



Η γωνιά των αγγέλων, Βουνί 
Ένας όμορφος παρεΐστικος χώρος στο χωριό Βουνί της επαρχίας Λεμεσού όπου μπορείς να απολαύσεις και τη θέα του χωριού από την πίσω βεράντα. Εδώ, θα απολαύσεις μία σειρά από διάφορα γλυκά ημέρας, ποικιλία από παγωτά, καφέδες, ζεστά και κρύα ροφήματα. Επίσης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και το δροσερό μαχαλεπί. 
(99401077) Βουνί, επ. Λεμεσού. 

Mary's Cafeνειο, Ασκάς 
Ένας ζεστός φιλόξενος χώρος που θα βρεις στο χωριό Ασκάς. Ένα πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο, που σερβίρει καφέδες, ζεστά ροφήματα, smoothies, αλκοολούχα ποτά, κρέπες, πίτες και γλυκά του κουταλιού καθημερινά από τις 16.00 το απόγευμα μέχρι και αργά το βραδύ και σαββατοκύριακα από τις 8.00 το πρωί. Εκτός, όμως, αυτού, αξίζει να το επισκεφτείς και να δοκιμάσεις την ζιβανία και το κρασί παράγωγης των ιδιοκτήτων, τα οποία θα συνοδεύσεις με τσίμπημα που θα σου ετοιμάσουν.
(99462408) Ασκάς, επ. Λευκωσίας. 



Καφενείο "Η Πλατεία", Πάνω Λεύκαρα 
Αυτό το καφενεδάκι θα το βρεις σε μία υπέροχη βεράντα στο χωριό Πάνω Λεύκαρα, και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του χωριού. Είναι ένα παραδοσιακό και συγχρόνως μοντέρνο στέκι ιδανικό για κουβέντα, και χαλάρωση, για καφέ και γλυκό, σπιτική λεμονάδα, καφέ και φαγητό. Στα συν βάλε και τα βράδια με τις live μουσικές, που θα σε κρατήσουν εκεί μέχρι αργά. 
(96981521) Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.



Stafilaris Coffee Shop, Κάτω Λεύκαρα
Πρόκειται για ένα πετρόκτιστο παραδοσιακό καφενείο που στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο χώρο με καταπράσινη αυλή με λουλούδια και κληματαριά. Το καφενείο σερβίρει καθημερινά από νωρίς το πρωί κρύα και ζεστά ροφήματα, καφέδες, οινοπνευματώδη ποτά, κρασιά και μπίρες αλλά εκείνο που ξεχωρίζει είναι το κυπριακό πρόγευμα που προσφέρει. Το πρωινό του Stafilaris Coffee Shop περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, σπιτικό ψωμί, τυρί, χαλούμι, μπέικον, κυπριακό λουκάνικο, ελιές, ντομάτα, αγγουράκι και επιλογή από δύο αβγά τηγανητά ή βραστά (€7). Επίσης εδώ μπορείς να πιες ζεστά και κρύα ροφήματα και να φας σάνουιτς και μπέργκερ. Δοκίμασε από τα επιδόρπια του γλυκά του κουταλιού, μαχαλεπί, καλό πράμα και κέικ ινδοκάρυδο.
(96559211), Κάτω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας. 



Καφές στη Χόβολη, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού
Καφέ στη Χόβολη μάς κερνά το καφενείο που λειτούργησε σε ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά χωριά της Πιτσιλιάς, την Κυπερούντα. Το καφενεδάκι, θα το βρεις στην Πλατεία του χωριού, σε ένα κτίριο με ύφος άκρως παραδοσιακό, αποπνέει τη ζεστασιά και το χρώμα του παρελθόντος, τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά στην μπροστινή βεράντα του. Κάθισε σε ένα από τα τραπεζάκια του και παράγγειλε, πέρα από μερακλίδικο καφέ στη χόβολη, και παραδοσιακό μαχαλεπί, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, σπιτικό μπακλαβά, καφέδες (νέσκαφε και φραπέ), μπίρες, κρασί, ούζο, ζιβανία, κρύα μεζεδάκια (μικρό και μεγάλο), αναψυκτικά και λεμονάδα! Άραξε με την παρέα και πιες τον καφέ σου όπως του αρμόζει: ψημένο στη χόβολη και συνοδευμένο με γλυκά του κουταλιού. Το μαγαζί λειτουργεί καθημερινά 10.00-24.00.
(99812166), Κυπερούντα, επ. Λεμεσού. 



Το Άχτιστο, Σαλαμιού, επ. Πάφου 
Ένα πετρόκτιστο καφενεδάκι στο γραφικό χωριό της Σαλαμιού με μία όμορφη βεράντα όπου θα απολαύσεις κυπριακό καφέ, παγωμένους καφέδες, ζεστά και δροσερά ροφήματα. 

Καφενείο Αρόδες, Αρόδες, επ. Πάφου 
Ένα γραφικό καφενεδάκι στο χωριό Αρόδες της επαρχίας Πάφου. Εδώ θα απολαύσεις τον καφέ σου στην δροσερή αυλή του καφενείου αλλά και νόστιμα σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Θα το βρεις πίσω από την εκκλησία του Αγίου Καλανδίωνα στην πλατεία του χωριού. 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close