Δημοσιεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2019
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι, το πρωί, μερικώς συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, αλλά αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος, χωρίς όμως να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει παγετός.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που αργότερα δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά, στα δυτικά και τα ορεινά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τα νότια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σταδικά και τα ημιορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, αλλά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα. Στα ψηλότερα ορεινά θα χιονίζει, κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου
Οι Times ξεχώρισαν τα 17 ελληνικά νησιά της «απόλυτης γαλήνης», δείτε την λίστα
Σε αφιέρωμά τους, οι βρετανικοί Times ξεχωρίζουν 17 «ήσυχους» παραδείσους της Ελλάδας, προορισμούς με γαλήνια ατμόσφαιρα, ειδυλλιακές παραλίες και χαλαρούς ρυθμούς ζωής, ιδανικούς για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από τα πλήθη
Το Cap St Georges Hotel & Resort στα Booking.com Click. EMEA 2026 Partner Spotlight Awards
Η κορυφαία αυτή αναγνώριση απονεμήθηκε στο πλαίσιο του Click. EMEA 2026, της αποκλειστικής ετήσιας συνόδου συνεργατών της Booking.com
«Φεγγάρι της Φράουλας»: Πότε θα λάμψει η πανσέληνος του Ιουνίου, η 1η του καλοκαιριού
«Strawbery Moon»: Το φεγγάρι της φράουλας, το πρώτο φεγγάρι του καλοκαιριού θα λάμψει στον ουρανό σε λίγες ημέρες
Η Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 13 υπέροχους προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €17.99
Ετοιμάσου για καλοκαιρινή απόδραση, σε οικονομικές τιμές
Ακόμη δύο βιβλιοθήκες-βάρκες έπιασαν θέση στις παραλίες του Πρωταρά
Εγκατάσταση ακόμη δύο δανειστικών βιβλιοθηκών στις παραλίες Αγίας Τριάδας και Κάππαρη.
Στον Κάππαρη θα βρεις ένα μοναδικό σημείο φωτογράφισης, με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα
Το Instagram Spot του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας στην περιοχή του Κάππαρη αναδεικνύει την παραλιακή ζώνη
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου σήμερα και η «πρεμιέρα» του καλοκαιριού
Το θερινό ηλιοστάσιο μάς προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια φωτός μέρα για ολόκληρο το έτος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ώρες
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.