Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2019
Στο Instagram, το πασίγνωστο περιοδικό γράφει ότι το 2019 ήταν η χρονιά που η σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης τράβηξε την προσοχή όλων και η Γκρέτα Τούμπεργκ ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε περισσότερο σε αυτό. "Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σαν να μην υπάρχει το αύριο, γιατί το αύριο υπάρχει" δήλωσε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο περιοδικό TIME, το οποίο την ανέδειξε πρόσωπο της χρονιάς για το 2019.
Ξεκίνησε την πορεία της ως οικολογική ακτιβίστρια τον Αύγουστο του 2018 και μέσα σε 16 μήνες κατάφερε να στείλει το μήνυμά σε ολόκληρο τον κόσμο πως πρέπει να διασώσουμε τον πλανήτη. Η ίδια ήταν φαβορί για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης και δε δίστασε να τα βάλει με τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου στη Διάσκεψη Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Νέα Υόρκη πριν μερικούς μήνες, κατηγορώντας τους ότι της έκλεψαν τα δικά της όνειρα αλλά και κάθε νέου παιδιού, εκμεταλλευόμενοι και καταστρέφοντας το περιβάλλον. «Πώς τολμάτε; Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία» έλεγε η 16χρονη Γκρέτα, συγκλονίζοντας την παγκόσμια γνώμη και αφυπνίζοντας με τη λόγια της.
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, την οποία η συγγραφέας και ποιήτρια Μάργκαρετ Ατγουντ χαρακτήρισε ως «Ιωάννα της Λορένης», άφησε το σχολείο και ξεκίνησε να διαδηλώνει για μέρες έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο με ένα πλακάτ που έγραφε «Απεργία από το σχολείο για το κλίμα».
Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο αργότερα ενέπνευσε 4 εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Απεργία για το Κλίμα, με χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν στους δρόμους σε διάφορα σημεία του χάρτη. Όπως αναφέρει το TIME, ήταν η πολυπληθέστερη και μεγαλύτερη διαδήλωση για το κλίμα στην ανθρώπινη ιστορία.
Σχετικά

Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η νέα κωμική σειρά του Δημήτρη Αποστόλου στο Σίγμα
Πρωταγωνιστεί ένα all star cast ηθοποιών

Πραγματοποιήθηκε η 99η συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού (ΚΕΑ)
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή, η συνεδρία φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο ‘’Απόκρυφο’’