Δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2019
Ο διάσημος κριτικός κινηματογράφου του περιοδικού Rolling Stone, Πίτερ Τράβερς αναζητώντας τις χειρότερες ταινίας της χρονιάς που σιγά- σιγά αποχαιρετάμε, μπορεί να δυσκολεύτηκε, ωστόσο τα κατάφερε. Ο ίδιος όμως προτίμησε να μην εστιάσει σε «εύκολους στόχους» όπως είναι οι σειρές ταινιών που έχουν προ καιρού πεθάνει, ακόμα κι αν γίνονται απελπισμένες προσπάθειες επαναφοράς τους στην μεγάλη οθόνη, όπως για παράδειγμα, οι «Άνδρες με τα Mαύρα» ή ο «Εξολοθρευτής». Πιο πολύ, ο Τράβερς ενοχλήθηκε από την τάση του Χόλιγουντ να επιμένει σε remake, sequel και reboots που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης παρά μόνο το κέρδος και καμία καλλιτεχνική αξία. Και για τη λίστα που ακολουθεί επέλεξε δουλειές γνωστών και καταξιωμένων σκηνοθετών που είχαν την ευκαιρία να κάνουν κάτι καλό αλλά τα θαλάσσωσαν.
10. Last Christmas
Μια ρομαντική κομεντί με μηδενική χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της και κανέναν λόγο ύπαρξης
9. Glass
Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ένωσε τους δύο χαρακτήρες δύο αγαπημένων ταινιών του και κατάφερε να βγάλει μία ακατάληπτη ταινία.

8. Η ναυμαχία του Μίντγουεϊ
Αδύναμοι χαρακτήρες, κακά εφέ σε μία ταινία που χαράμισε το καλό cast της.
7. 21 Γέφυρες
Ως Black Panther o Τσάντγουικ Μπόζμαν ήταν εξαιρετικός. Ως αστυνομικός από την άλλη που «κλείνει» την Νέα Υόρκη, όχι και τόσο…
6. Οι νεκροί δεν πεθαίνουν
Παρά το εντυπωσιακό cast, αυτή η κωμωδία με ζόμπι του Τζιμ Τζάρμους είναι ένα ναυάγιο.
5. Που χάθηκες Μπερναντέτ;
Ούτε η πρωταγωνίστρια Κέιτ Μπλάνσετ, ούτε ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, δεν κατάφεραν να δώσουν ζωή στην ταινία.
4. Η καρδερίνα
Παρά το δυνατό καστ και αυτής της ταινίας, η μεταφορά του βιβλίου της Ντόνα Ταρτ είναι μία από τις χειρότερες κινηματογραφικέ διασκευές εδώ και -ίσως- δεκαετίες.

3. Gemini Man
O Ανγκ Λι ασχολήθηκε τόσο πολύ με το να κάνει τον νεαρό κλώνο του Γουιλ Σμιθ να δείχνει πειστικός, που μάλλον ξέχασε να γυρίσει την ταινία.
2. The Kitchen
Τρεις σύζυγοι συνεχίζουν την εγκληματική δράση των φυλακισμένων ανδρών τους στη δεκαετία του ’70. Ωστόσο το αληθινό έγκλημα σε αυτήν την περίπτωση, είναι η ίδια η ταινία.
1. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών
Οκ. Πριν ξεσηκωθείτε, ας δούμε λίγο τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Μπορεί να «έσκισε» στα ταμεία, ωστόσο πρόκειται για ένα άψυχο, φωοτορεαλιστικό κακέκτυπο της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του Disney, με μόνο σκοπό το κέρδος.
Πηγή: In.gr
Σχετικά
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»
Το Θερινό Σινέ Έρμα επιστρέφει το 2026 με δωρεάν προβολές κάτω από τα αστέρια
Τέσσερις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές στην αυλή του «Έρμα» στην παλιά Λευκωσία, με ταινίες από τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ισπανία και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το «Angel Heart» γίνεται σειρά με τον Ζακ Έφρον
Η κλασική, πλέον, ταινία του Άλαν Πάρκερ από το 1987 μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ζακ Έφρον, για λογαριασμό του HBO.
«Disclosure Day»: Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει δυναμικά στην επιστημονική φαντασία με το «Disclosure Day», μία από τις πιο πολυσυζητημένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του 2026, που ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον χάρη στα πρώτα trailer και τις θετικές αντιδράσεις από τις δοκιμαστικές προβολές.